Τον Σέρχιο μην τον φοβάσαι
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει δυο κουβέντες για τον Αραούχο αλλά και μια για τον κεντρικό χαφ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εντάξει, έχουμε την εν πολλοίς δικαιολογημένη και τροφοδοτούμενη από τις συνεχόμενες αποτυχίες εσωστρέφεια, έχουμε ένα κάρο σοβαρά ζητήματα που χρίζουν λύσεων, έχουμε και τις βόλτες στη ζώνη του (ποδοσφαιρικού) λυκόφωτος. Φέρνει ξανά πίσω ο ΠΑΟΚ τον Ακπόμ, είναι σίγουρη επιλογή γιατί ξέρει την ομάδα και το πρωτάθλημα. Φέρνει η ΑΕΚ πίσω τον Αραούχο, είναι ανακύκλωση των ίδιων προσώπων. Και ας μην είχε φτάσει ο Ακπόμ, ούτε στην μισή προσφορά του Σέρχιο. Θέλει να φέρει πίσω ο Ολυμπιακός τον Μανωλά, είναι επιστροφή ενός παίκτη που αγαπάει και έχει δέσιμο με το κλαμπ. Και όλο αυτό για τον… γνωστό Μανωλά και όχι κάποιον άλλον. Φέρνει πίσω η ΑΕΚ τον Αραούχο, είναι επιστροφή ενός παίκτη που το… παίζει ότι αγαπάει την ομάδα, διότι δεν μπορεί να την αγάπησε ξαφνικά στα 25 του. Και πείτε μου τώρα, είναι ή όχι να τρελαίνεσαι;

Βεβαίως όλο αυτό δεν θα ήταν άξιο αναφοράς, διότι σημασία δεν έχει τι λέει και πως το βλέπει ο καθένας. Σημασία έχει αυτό που γίνεται στο γήπεδο. Όμως έχω πιάσει στον… αέρα μια γκρίνια για τα πεπραγμένα του Αραούχο στην ρεβάνς με την Βελέζ και στο φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Προφανώς μεγάλο κομμάτι είναι στο πλαίσιο της γενικότερης, 200% δικαιολογημένης, γκρίνιας για τον αποκλεισμό και για την εικόνα της ομάδας. Τον πήρε δηλαδή και τον Σέρχιο η μπάλα. Λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι ο προβληματισμός για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να προσφέρει ο Αραούχο.

Τι έκανε ο Σέρχιο με Αστέρα

Άκουσα για παράδειγμα, πως στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου, μια φάση έκανε όλη κι όλη ο Σέρχιο και έστειλε την μπάλα δέκα μέτρα άουτ. Αυτό που μου θυμίζει λίγο εκείνους που άρχιζαν να κοροϊδεύουν και να λένε διάφορα χαριτωμένα, όταν στο ντεμπούτο του, στην προπέρσινη επιστροφή του, είχε στείλει μ’ ένα σουτ την μπάλα έξω από το γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Αλλά τέσσερις μέρες αργότερα απέναντι στον ΠΑΟ, ένα σουτ του Αραούχο πήγε εκεί που έπρεπε και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ σε ντέρμπι, για πρώτη φορά μετά από δυο ολόκληρα χρόνια. Όταν πάλι είχε κερδίσει η ΑΕΚ ντέρμπι με γκολ του Αραούχο.


Για να το πάω όμως και πάλι στο φιλικό του Σαββάτου. Ναι, όντως ο Σέρχιο επιθετικά ήταν μακριά από τα στάνταρ του. Αλλά νομίζω πως αυτό είχε να κάνει με το πως (δεν) βγήκαν γενικώς οι συνεργασίες στην επίθεση της ΑΕΚ και ειδικώς αυτές ανάμεσα στον Αραούχο και τον Καρίμ. Σχεδόν καθόλου μέσα στο παιχνίδι δεν έπαιξε ο ένας για τον άλλον. Και πιο πολύ δεν έπαιξε ο Καρίμ για τον Αραούχο. Αλλά αυτό μέσα από την τριβή σε ματς και σε προπονήσεις θα αλλάξει. Ενώ δεν θα είναι και πολλά τα παιχνίδια που οι δυο τους θα παίζουν μαζί. Πάντως για να ξέρουμε και τι λέμε, ακόμα και σ’ αυτό το ματς, έστω και αν ήταν φιλικό, ο Σέρχιο σκίστηκε για την ομάδα. Αν ξαναδεί κάποιος το παιχνίδι, θα διαπιστώσει πως ήταν από τους πρώτους που επέστρεφαν στο τρανζίσιον από την επίθεση στην άμυνα.

Τι έκανε ο Σέρχιο με Βελέζ

Αν τώρα πάμε και στην ρεβάνς με την Βελέζ, που αυτό δεν ήταν φιλικό και ότι έγινε εκεί πόνεσε πολύ, καθαρά ποδοσφαιρικά, ο Αραούχο ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ. Όσο είχε δυνάμεις. Μπορεί και ο κορυφαίος. Και θα μπορούσε να είχε δυνάμεις για περισσότερο από 60-70 λεπτά, όταν δεν είχε προλάβει καν να συμπληρώσει δέκα μέρες προπονήσεων πριν από εκείνο το παιχνίδι. Ενώ στην ερώτηση γιατί δεν σκόραρε, η απάντηση βρίσκεται κυρίως στο ότι παίζει και ο αντίπαλος τερματοφύλακας στο παιχνίδι. Διότι ειδικά ένα από τα τελειώματα του Αραούχο, ούτε ο ίδιος ο Βόσνιος δεν κατάλαβε πως το έβγαλε.

Για να μην το απλώνω και πολύ. Τον Σέρχιο μην τον φοβάσαι. Την δουλειά θα την κάνει και η ΑΕΚ που θα ρολάρει κανονικά, δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για όσα θα πάρει από τον Αραούχο. Όταν πρέπει και εκεί που πρέπει, ο Αργεντινός θα κάνει αυτό που πρέπει. Όπως και τη σεζόν που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα. Όπως στην προηγούμενη επιστροφή του, που μέσα από χίλια προβλήματα ανετοιμότητας, σκόραρε και με Ολυμπιακό και με Παναθηναϊκό και με Άρη. Η ΑΕΚ για τον Αραούχο δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί. Και τα γκολ του θα βάλει και για την ομάδα θα παίζει πάντα.


Αυτό που πραγματικά πρέπει να ανησυχεί

Αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να ανησυχεί την ΑΕΚ, είναι για το πως θα μπορεί η ομάδα να παίζει για τον Αραούχο και όχι για το αντίθετο. Και κάπως έτσι φτάνουμε στην μεταγραφική επιλογή που θα πρέπει να κάνει. Προφανώς και χρειάζεται να γεμίσει με περισσότερες λύσεις στα άκρα και θέλει παίκτη. Αλλά είναι κομβικό, είναι ζωτικό, είναι απαραίτητο, να πάρει παίκτη πίσω από τον φορ. Έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να ταΐσει τον φορ, αλλά και να απλώσει το παιχνίδι. Που να μπορεί να δώσει στην ομάδα ρυθμό όταν τον χρειάζεται και έμπνευση όταν το έχει ανάγκη.

Πέραν όμως της καθαρά αγωνιστικής ανάγκης, υπάρχει και ένας ακόμα σημαντικός λόγος που η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει μια ποιοτική κίνηση για το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της. Διότι είναι ο μοναδικός τρόπος να γίνει διαχείριση και στο θέμα του Μάνταλου. Και ελπίζω πως ουδείς, εντός και εκτός του οργανισμού της ομάδας, έχει ανάγκη να εξηγήσω αναλυτικότερο αν υπάρχει και ποιο είναι το θέμα Μάνταλου. Ούτε αν δικαίως ή αδίκως φτάσαμε να προκύψει. Προέκυψε. Αν μάλιστα η ΑΕΚ κάνει πως δεν το βλέπει, θα το βρει μπροστά της και τότε θα είναι και πολύ αργά για να προσπαθήσει να το διαχειριστεί.


Εδώ που έχουμε φτάσει, με τα δεδομένα που υπάρχουν, ο μοναδικός τρόπος διαχείρισης, είναι να αποκτηθεί ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής για την θέση του οκταροδεκαριού ή του δεκαριού ή του ελεύθερου πίσω από τον φορ. Όπως θέλετε πείτε το. Έναν παίκτη που αφενός θα μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά στην ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι. Και αφετέρου θα αφαιρέσει μια και καλή το επιχείρημα αιχμή του δόρατος στην τριβή και την γκρίνια, «η ΑΕΚ δεν παίρνει παίκτη στην θέση του Μάνταλου, για να παίζει ο Μάνταλος». Να πάρει λοιπόν επιτέλους παίκτη σ’ αυτή την θέση και όποιος είναι καλύτερος και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα αυτά που χρειάζεται, μάγκας θα είναι να παίζει και στην ενδεκάδα. Και δεν θα μπορεί να πει κανείς το παραμικρό. Τόσο απλά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X