Δύο ακόμα μεταγραφές οπωσδήποτε
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τις επιπλέον ανάγκες που έχει η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι σημερινές εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο φέρνουν τη σέντρα του πρωταθλήματος -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η ΑΕΚ μετά το αδιανόητο και αχώνευτο κάζο από τη Βελέζ τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο έχει καλύψει σε επίπεδο 90% τις ανάγκες της.

Στις… προγραμματικές δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη είχε τεθεί ξεκάθαρα το πλάνο. Τερματοφύλακας, στόπερ, ακραία μπακ, χαφ, εξτρέμ και σέντερ φορ. Όλες οι θέσεις καλύφθηκαν. Όλες. Μόνο που το ματς με τη Βελέζ απ-έδειξε δυστυχώς για όλους, ότι χρειάζονται δύο επιπλέον προσθήκες.

Ο Δικέφαλος τον Ιούνιο πάλευε να αποκτήσει τον Ολιβιέ Εντσάμ για τη μεσαία του γραμμή. Δεν τα κατάφερε, αλλά η ανάγκη αυτή, διότι υπήρχε ανάγκη απόκτησης ενός χαφ με δημιουργικές ικανότητες που θα έκανε τη διαφορά, δεν καλύφθηκε. Και στο ματς με τους Βόσνιους, απλά επιβεβαιώθηκε ότι κανένας από τους νυν παίκτες του ρόστερ δεν μπορεί να πάρει πάνω του την ομάδα στον άξονα.

Οι μεταγραφές που ακολούθησαν δεν αφορούσαν αυτή τη θέση, καλύφθηκαν άλλα κενά, εκτός από αυτό στη θέση είτε του «8» είτε του «10». Γενικότερα από την ΑΕΚ λείπει ένας παίκτης που θα είναι σημείο αναφοράς. Που θα του ακουμπάς τη μπάλα και θα ξέρεις ότι με μία ενέργειά του θα εκμεταλλεύεται τα ατού των συμπαικτών του. Λείπει ένας ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης.

Έχουν έρθει πολύ και καλοί παίκτες, αλλά λείπει αυτός ο ένας. Και η ΑΕΚ θα πρέπει να αποκτήσει έναν τέτοιο. Για μένα η ΑΕΚ θα έπρεπε να ψάξει να βρει έναν παίκτη ΣΑΝ τον Έβερ Μπανέγκα. Όχι τον συγκεκριμένο (μακάρι να μπορούσαμε), αλλά έναν παίκτη με αυτό το στιλ. Με αυτά τα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητά του. Επαναλαμβάνω για μένα…

Χρειάζεται και άλλο εξτρέμ

Αν η ΑΕΚ αποκτήσει έναν δημιουργικό μέσο που τη δεδομένη χρονική στιγμή της λείπει όσο κανένας μετά θα πρέπει να κοιτάξει και για έναν ακραίο. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα είναι καλυμμένη με τις επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της και θα εξηγήσω το γιατί.

Ο Γκαρσία για ένα περίπου μήνα θα είναι εκτός. Οπότε προχωράμε με μοναδικό «καθαρό» ακραίο τον Άμραμπατ. Τόσο ο Αλμπάνης, όσο και ο Τάνκοβιτς δεν είναι παίκτες που μπορούν να σου δώσουν αυτά που θέλεις από τα άκρα. Όχι γιατί δεν είναι καλοί παίκτες, αλλά γιατί δεν έχουν διάρκεια και δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς. Ένα δύο καλά παιχνίδια δε φτάνουν. Και όσοι θα είναι στο ρόστερ θα πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως αν την Κυριακή δεν παίξουν καλά, την επόμενη θα είναι στον πάγκο ή και εκτός αποστολής!

Με τον Άμραμπατ υπάρχει και μία ακόμα λεπτομέρεια που θεωρώ ότι δεδομένα την έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι άνθρωποι του Δικεφάλου. Το χειμώνα αν πάει καλά, ενδέχεται να λείψει για τουλάχιστον ένα μήνα, λόγω των υποχρεώσεών του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Εθνική του Μαρόκο.

Οπότε θα μείνουμε στα άκρα και πάλι μόνο με τον Γκαρσία. Ε δε γίνεται να κάνουν πάλι αυτό το λάθος. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μιλόγεβιτς τους έχει πει ότι θέλει έναν ακόμα εξτρέμ.

Η πρόθεση της ΑΕΚ

Αν οι «κιτρινόμαυροι» αποκτήσουν έναν χαφ και έναν εξτρέμ θα έχουν αλλάξει τα 10/11 των βασικών τους επιλογών. Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ, Άμραμπατ, Αραούχο, οι δύο που προαναφέραμε και ο Γκαρσία.
Εδώ δε μιλάμε για σκούπα απλά αλλά για ολικό lifting. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

Αυτό που προκύπτει τη δεδομένη στιγμή από το ρεπορτάζ είναι πως η ΑΕΚ θα κινηθεί τις επόμενες μέρες για έναν παίκτη που θα παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από το φορ. Δε νομίζω πως φτάνει. Θα είναι σα να κάνουμε το ίδιο λάθος με το καλοκαίρι του 2018 που θέλαμε αμυντικό χαφ και εξτρέμ και πήραμε τους… Άλεφ και Γιαννιώτα.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί τελικά. Μπορεί να είμαι εγώ λάθος και οι ιθύνοντες του Δικεφάλου να ξέρουν καλύτερα. Το εύχομαι. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος, αλλά πως θα εξασφαλίσεις πως σε μία χρονιά δίχως Ευρώπη, θα είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός στην ενδεκάδα που θα πρέπει όλοι να ματώνουν για να παίξουν την Κυριακή. Και όποιος τον αντέξει. Όποιος δεν μπορεί, ας ζητήσει να πάρει μεταγραφή.

ΥΓ: Για την υπόθεση του Χατζισαφί εγώ ήμουν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή. Το λάθος με τον τραυματισμό του είναι ξεκάθαρα της ΑΕΚ Όταν παίρνεις έναν παίκτη που έχει κάνει προετοιμασία τον περασμένο Σεπτέμβρη, παίζει αδιάκοπά μέχρι τη μέση της σεζόν με μία ομάδα και στη συνέχεια πηγαίνει σε μία άλλη όπου είναι διαφορετικός ο τρόπος εκγύμνασης και παίζει και εκεί ασταμάτητα, δεν τον παίρνεις και τον βάζεις σε συνθήκες νέας προετοιμασίας. Ειδικά όταν ξέρεις πως το ιρανικό πρωτάθλημα είναι β’ ταχύτητας σε σχέση με το ελληνικό. Για αυτό άλλωστε εκεί έπαιζε… δεκάρι. Τώρα θα τον στερηθείς, για ένα ή για δύο ματς, αφού όλα συνηγορούν πως η θλάση δεν είναι «βαριά», αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

ΥΓ 2: Ο Μάκης Αγγελόπουλος διαγράφει τα ban, η Α.Ε.Κ. μπαίνει στο Παλάτι της, ανακοινώνει κανονικά και με το νόμο παίκτες και τώρα όλοι αυτοί που μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα έχουν κρυφτεί στα λαγούμια τους. Έτσι είναι. Θα εμφανιστούν στην επόμενη στραβή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X