Αρσενιάδης στο enwsi.gr: «Βήμα-βήμα θα πάμε την ΑΕΚ στην κορυφή»

Εικόνες από το ΑΕΚ-Αίας Ευόσμου
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, Κώστας Αρσενιάδης αναλύει το ρόστερ και τους στόχους της νέας σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά την περσινή διακοπή του πρωταθλήματος η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ επιστρέφει δυναμικά με στόχο να διεκδικήσει ξανά την θέση της στη Volleyleague. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα δημιουργώντας ένα αξιόλογο ρόστερ που έχει όλες τις προδιαγραφές για να πρωταγωνιστήσει. Ο Κώστας Αρσενιάδης που παραμένει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ΑΕΚ με συνέντευξη του στο enwsi.gr ανέλυσε τις κινήσεις που έγιναν στη μεταγραφική περίοδο και εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα βαδίζει με σταθερά βήματα προς την κορυφή.

Ο έμπειρος προπονητής καλείται να «χτίσει» μια νέα ομάδα από την αρχή και έχοντας να διαχειριστεί ένα ρόστερ από έμπειρες ελληνίδες και ξένες αλλά και ταλαντούχες και εξελίξιμες αθλήτριες. Ο ίδιος εξέφρασε την πίστη του για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και τόνισε πως στόχος της ΑΕΚ είναι να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός στον οποίον θα στηρίζεται για τα επόμενα χρόνια.

 -Έχοντας πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για το νέο ρόστερ της ΑΕΚ πως θα το χαρακτήριζες;

Η νέα χρονιά μας βρίσκει με πολλές αλλαγές. Ίσως είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει 11 νέες παίκτριες. Αυτή είναι μια δύσκολη ιδιαιτερότητα. Μια τόσο νέα ομάδα θέλει πολύ υπομονή οργάνωση και μεθοδικότητα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί   ένας ελληνικός κορμός  που θα μπορέσει να παραμείνει χρόνια στην ομάδα και θα ταυτιστεί με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει  ήδη. Είναι ένα σχέδιο φιλόδοξο και σίγουρα καθόλου εύκολο.

 -Είσαι ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έγιναν;

Θεωρώ ότι έγιναν πολύ προσεκτικές κινήσεις με  ιδιαίτερο προγραμματισμό ακολουθώντας το οικονομικό και αγωνιστικό πλάνο μας. Το γηπεδικό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια σε μια ήδη δύσκολη μεταγραφική περίοδο αλλά η προσπάθεια της διοίκησης ήταν καταλυτική.

-Αν και ακόμα είναι νωρίς, ο πρώτος μεγάλος στόχος της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν ποιος είναι;

Για το φετινό πρωτάθλημα ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο που θα παίξει καλό βόλεϊ. Το final-4  είναι ένας καλός και ρεαλιστικός στόχος, τον οποίο έχουν πάνω από 8 ομάδες την φετινή σεζόν. Ο κύριος στόχος μας όμως δεν είναι μόνο αγωνιστικός. Είναι πολύπλευρος. Η ΑΕΚ θέλει να φτάσει στην κορυφή και να παραμείνει εκεί! Για να γίνει αυτό πρέπει μαζί με την οικονομική επένδυση να δημιουργηθούν οι οργανωτικές βάσεις που είναι άμεσα συνδεδεμένες με το θέμα  γηπέδου. Η χρονιά είναι στην ουσία η πρώτη χρονιά μας λόγο ακύρωσης του περσινού πρωταθλήματος. Θέλουμε βήμα -βήμα να πάμε την ΑΕΚ στην κορυφή.

-Μετά το άδοξο τέλος της περσινής σεζόν, πιστεύεις πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό;

Αφήνοντας πίσω μια καταστροφική χρονιά για το βόλεϊ γυναικών που είναι ίσως το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που δεν τελείωσε αν και ξεκίνησε 2 φορές, όπως επίσης το ότι δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να δηλώσουμε συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση -αν και είμασταν σε πολύ ψηλότερη βαθμολογική θέση από άλλες ομάδες που θα συμμετάσχουν – τα νέα δεδομένα είναι αρκετά αισιόδοξα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι το καλύτερο και ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ. Η Α1 γυναικών ίσως είναι μαζί με το ποδόσφαιρο τα μόνα αθλήματα που όλοι οι  μεγάλοι  ποδοσφαιρικοί  σύλλογοι μαζί με αυτούς που παραδοσιακά επενδύουν στο βόλεϊ έχουν υψηλούς στόχους έχοντας επενδύσει πολύ μεγάλα ποσά. Υπάρχουν  πάνω από 8 ομάδες που στοχεύουν  στο final4 σε ένα για πρώτη φορά ενιαίο πρωτάθλημα 14 ομάδων.

Το γυναικείο βόλεϊ  παγκόσμια είναι πολύ ψηλά, παίζεται  σε επαγγελματικό επίπεδο σε όλες τις γωνίες του κόσμου και θα είναι σημαντικό να δούμε το δικό μας πρωτάθλημα να μπαίνει σφήνα στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης αμέσως μετά την χρονιά της απόλυτης  ανυπαρξίας.

Έχουν έρθει στην Ελλάδα πολύ καλές αθλήτριες, παγκόσμιου φήμης σε αρκετές ομάδες  που παράλληλα με τις πολλές αξιόλογες Ελληνίδες θα βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Αρσενιάδης στο enwsi.gr: «Βήμα-βήμα θα πάμε την ΑΕΚ στην κορυφή»

 -Έχεις εικόνα για τη νέα έδρα της ομάδας;

Η ΑΕΚ έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στο θέμα γηπέδου από την εποχή που κατεδαφίστηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου και το κλειστό γυμναστήριο ταυτόχρονα. Το συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι πιο σημαντικό έχει να αντιμετωπίσει ολόκληρη η ΑΕΚ. Γνωρίζω ότι η διοίκηση σχεδιάζει πολύ προσεκτικά ένα πολύ σοβαρό και φιλόδοξο πλάνο που όταν υλοποιηθεί θα δώσει στην ομάδα μας αυτό που χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή. Μέχρι τότε θα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε οποιοδήποτε γήπεδο είμαστε. Γνωρίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα σαν προπονητής θα είμαι ικανοποιημένος οπουδήποτε παίξουμε αρκεί να έχουμε ικανοποιητικές ώρες προπόνησης ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε σκληρά.

-Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα;

Αθλητισμός χωρίς φιλάθλους δεν έχει νόημα. Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ παραδοσιακά αγαπάει ιδιαίτερα το βόλεϊ. Έχω αμέτρητες μνήμες τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής που ξεκινάνε από το «Γεώργιος Μόσχας»  με γεμάτα γήπεδα με ενθουσιώδη κοινό που μας στήριζε σε κάθε μας προσπάθεια. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά να ξανά αγωνιστούμε μπροστά στους φιλάθλους μας  που αγαπάνε τόσο την ομάδα. Εμείς μέσα στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά ώστε να παίξουμε ποιοτικό Βόλεϊ και να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε.

-Όσο για την κλήρωση του πρωταθλήματος;

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος γενικά αποφεύγω τα σχόλια. Δεν με ενδιαφέρει τόσο ποιος θα είναι ο αντίπαλος στην αρχή η στο τέλος. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που πάντα καθορίζουν εάν μια κλήρωση είναι καλή η όχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X