Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο να αξιοποιήσει τον Λιβάι

Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο να αξιοποιήσει τον Λιβάι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βάζει στο τραπέζι σκέψεις για το πιο ακριβό κομμάτι του ρόστερ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είμαστε που είμαστε χάλια, ήρθε και αυτός ο καύσωνας να μας αποτελειώσει. Δύσκολα τα πράγματα. Η διαχείριση μιας τεράστιας αποτυχίας, όπως είναι για την ΑΕΚ ο αποκλεισμός από τη Βελέζ και η απώλεια της ευρωπαϊκής προοπτικής, σιγοκαίει στο μυαλό. Και ειδικά όταν έρχονται ευρωπαϊκές βραδιές και βλέπεις που θα έπρεπε να ήσουν και που είσαι, τότε τα πρόβλημα μεγεθύνεται. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει το βηματισμό της, να κάνει υπερβατικές κινήσεις και να καλύψει τη ζημιά που υπέστη.

Μαζί με τα θέματα που πρέπει να λύσει ο μηχανισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος, κατά τη γνώμη μου πρέπει να ασχοληθεί και με τον Λιβάι. Διότι, μπορεί αυτήν τη στιγμή να φαίνονται ως προτεραιότητα άλλα θέματα στελέχωσης και αποχωρήσεων από το ρόστερ, αλλά κάποια στιγμή – και όχι πολύ μακριά – η ΑΕΚ πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και να βρει τρόπο να αξιοποιήσει τον παίκτη που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της σύγχρονης εποχής.


Αυτά που πρέπει να γίνουν

Το θέμα είναι εξαιρετικά σύνθετο για να κλείσει με 1-2 αναλύσεις. Το εύκολο, δηλαδή, είναι να πει κάποιος πως η ΑΕΚ πρέπει να βρει έναν αριστερό εξτρέμ ώστε να μην κλείνουν δυο και τρεις αντίπαλοι πάνω στον Λιβάι. Κάποιος άλλος μπορεί να πιστεύει πως η λύση θα είναι να βρεθεί ένα δεξί μπακ που θα έχει ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία παιχνιδιού, θα υποστηρίζει το παιχνίδι του Λιβάι και θα του δίνει επιλογές. Και βέβαια, να έρθει και ένας ακόμα δεξιός χαφ, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός και να μην παίζει ασταμάτητα.

Ολα αυτά είναι σωστά. Κατά την άποψη μου, όλα θα πρέπει να συμβούν κατά τη διάρκεια αυτού του καλοκαιριού. Κανένα δεν μπορεί να θεωρείται περιττή κίνηση ή να μη βρίσκεται σε προτεραιότητα. Και όντως, η ΑΕΚ ψάχνει και για δεξί μπακ με δημιουργικές ικανότητες, αλλά και για αριστερό εξτρέμ. Ισως στο βάθος του τούνελ να μας προκύψει και ένας ακόμα δεξιός χαφ, όταν καταλαγιάσει λίγο η ένταση των ημερών.


Σε ρηχά νερά

Ακόμα και έτσι πάντως, το ζήτημα παραμένει και αφορά τον ίδιο τον Λιβάι. Να πω την αλήθεια, φαίνεται εδώ και καιρό πως ο Λιβάι δεν είναι στα καλά του. Για να θυμηθώ ένα σπουδαίο παιχνίδι του, θα πρέπει να ανατρέξω στο ξεκίνημα του 2021. Πολλές μεταπτώσεις, πολλά παιχνίδια δίχως ουσία. Ο Λιβάι δεν εξελίχθηκε μέσα από την ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να γίνει εκείνος που θα τραβήξει το καράβι, σταδιακά έχασε και το χαμόγελο του.

Ο Λιβάι έκλεισε την περυσινή σεζόν με 35 συμμετοχές, στις οποίες είχε έξι γκολ και επτά ασίστ. Στην Ευρώπη δεν μπόρεσε να φανεί λόγω του τραυματισμού που υπέστη και δεν έδωσε στίγμα εκτός συνόρων. Το ίδιο συνεχίστηκε και φέτος. Στα ματς με τη Βελέζ, ο Λιβάι δεν έκανε τη διαφορά. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως ο Μιλόγεβιτς τον αντικατέστησε, σε χρονικό σημείο της ρεβάνς που η ΑΕΚ πίεζε για να βρει ένα γκολ και να μείνει ζωντανή στο ματς.

Δεν πρέπει να χαθεί

Μου έλεγε άνθρωπος που εκτιμώ πολύ περί τα ποδοσφαιρικά, πως ακόμα και αυτός ο Λιβάι που δεν βγάζει μάτια με την εικόνα του, θα μπορούσε να είναι κομβικός στο ματς με τη Βελέζ. Η ενέργεια και η πάσα για παράδειγμα στη χαμένη ευκαιρία του Τάνκοβιτς, είναι απόλυτα ενδεικτικά της ποιότητας του. Υπήρξαν στιγμές (λίγες είναι η αλήθεια) που περνούσε αέρας τους αντιπάλους του. Αλλά πιο συχνά, εγκλωβιζόταν σε προσαρμοσμένες άμυνες και είχε ημιτελείς προσπάθειες.

Η ΑΕΚ επένδυσε στον Λιβάι, προσδοκώντας πως είναι παίκτης που μπορεί να εκτιναχθεί με τα «κιτρινόμαυρα». Βαδίζοντας στα 24, ο Λιβάι έχει παρόν και μέλλον. Αλλά η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να τον εκμεταλλευθεί και να τον αξιοποιήσει στο έπακρο. Αν έφυγαν παίκτες που κρίθηκαν πως δεν κάνουν στην ΑΕΚ και έβγαλαν μάτια σε άλλες ομάδες, αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί με τον Λιβάι. Ειδάλλως, θα ισοδυναμεί με παταγώδη αποτυχία της ΑΕΚ.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X