Στις 22:45 θα πρέπει να υπάρχει μόνο η πρόκριση

Στις 22:45 θα πρέπει να υπάρχει μόνο η πρόκριση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ματς με τη Βελέζ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από 511 μέρες ο κόσμος της ΑΕΚ θα επιστρέψει στο γήπεδο για να δει την καψούρα του. Ήταν πολύς ο καιρός που έμεινε μακριά της χωρίς να το θέλει. Ήταν όμως αναγκαστικό για σχεδόν όλους. Το ραντεβού θα ξεκινήσει γύρω στις 8, αλλά το τραπέζι θα στρωθεί στις 9. Μετά από 90′ το μόνο πράγμα που θα πρέπει να συζητάμε είναι η πρόκριση. Κανονικά θα έβαζα νωρίτερα, αλλά έστω για το τυπικό βάζω το σφύριγμα της λήξης.

Ούτε στην παράταση, ούτε στα πέναλτι. Ενενήντα λεπτά φτάνουν και περισσεύουν. Καλό είναι να σεβόμαστε τους αντιπάλους, αυτό πρέπει στο κανονικό ποδόσφαιρο, αλλά αν δεν μπορείς να αποκλείσεις μία ομάδα που δεν έχει τίποτα απολύτως να επιδείξει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και έχεις σχεδόν το 7πλάσιο μπάτζετ από αυτή, τότε δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα να παίζεις στην Ευρώπη. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Ήμουν χθες στη συνέντευξη Τύπου των Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Καρίμ Ανσαριφάρντ. Είναι διαφορετικό να παρακολουθείς κάποιον από κοντά και εντελώς διαφορετικό να τον βλέπεις από την τηλεόραση. Στο… Face to face μπορείς να δεις περισσότερα πράγματα. Ακόμα και το πως… παίζει το πόδι του κάτω από το τραπέζι.


Αυτό που έπιασα ως… σφυγμό, είναι ότι όλοι έχουν καταλάβει πόσο κρίσιμο είναι το αποψινό ματς. Από τον πρώτο που είναι ο προπονητής, μέχρι και τον τελευταίο που είναι ο… Σιμόες που θα λείπει για καιρό ακόμα. Δε θέλω καν να σκέφτομαι τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ματς στραβώσει. Όλα θα πάνε στράφι. Ακόμα και οι μεταγραφές που μπορούν να σου αλλάξουν την εικόνα. Ωστόσο το ότι είναι όλοι τους τόσο συνειδητοποιημένοι με κάνει να νιώθω αισιόδοξος.

Από τις 8:30 και μετά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα περιμένω από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα. Ακόμα και αν το ματς στραβώσει -γιατί μπάλα είναι- αυτό πρέπει να γίνει. Είναι περίεργα τα καλοκαιρινά παιχνίδια. Ειδικά όταν έχεις κάνει και λάθη και προσπαθείς να «χτίσεις» κάτι κυριολεκτικά από την αρχή. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ, για την ΑΕΚ υπάρχει μόνο η πρόκριση. Τίποτα άλλο.

Δύο κινήσεις γρήγορα και βλέπουμε

Πάμε και στα μεταγραφικά που «καίνε» τον περισσότερο κόσμο. Η περίπτωση του Ελίασον που ήρθε σήμερα στο προσκήνιο, όλα δείχνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει. Το ζητούμενο για μένα είναι η επιλογή που θα γίνει να είναι διπλοτριπλοτσεκαρισμένη και όποιος παίκτης έρθει να είναι σε θέση να προσφέρει και να κάνει τη διαφορά.

Είχε πάντως την πλάκα του να βλέπεις απόψεις για τον παίκτη από κόσμο που παίζει να μην είχε ακούσει μέχρι χθες ποτέ το όνομά του. Ειδικά στα social εκεί που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, μου ήρθε μήνυμα να πω στον Δημήτρη Μελισσανίδη να βάλει 50 εκατ. ευρώ για να μπορέσει η ΑΕΚ να γίνει μεγάλη.


Αν για να γίνει η ΑΕΚ μεγάλη πρέπει να βάλει ο Μελισσανίδης, ή ο οποιοδήποτε Μελισσανίδης έρθει στο μέλλον 50 εκατ. ευρώ, σόρυ που θα το πω, αλλά ζήτω που καήκαμε. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα εκατ. είναι πασατέμποι και φυτρώνουν στον κήπο. Τέλος πάντων.

Η ΑΕΚ για μένα χρειάζεται ένα δεξί μπακ, έναν αριστερό εξτρέμ και έναν χαφ που θα κάνει τη διαφορά από τη μέση και μπροστά. Αν τους αποκτήσει αυτούς τους παίκτες και ο Μιλόγεβιτς δουλέψει σωστά, χωρίς ταυτόχρονα να πάθει κάποιο κάζο, τότε η φετινή χρονιά μπορεί να εξελιχθεί όπως πρέπει. Σε περίπτωση όμως που έρθει κάποιο μεγάλο στραπάτσο, εκεί είναι που θα δούμε τόσο τα αντανακλαστικά, όσο και τις αντοχές της ΑΕΚ. Διότι δε θέλει και πολύ να τιναχτούν όλα στον αέρα λίγο πριν την επιστροφή στο σπίτι μας.

Ο Μιτάι και το μέλλον

Μεγάλη κουβέντα έχει γίνει για τον Χατζισαφί τον οποίο τον περιμένουμε προσεχώς, τον Λόπες και τον Μιτάι. Ο νεαρός Αλβανός αριστερός μπακ μαζί με τον Λάτσι είναι δύο από τα μεγαλύτερα project που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Δικεφάλου. Στο χέρι της ΑΕΚ είναι να τα δουλέψει και να τα εξελίξει όπως πρέπει, προκειμένου στο μέλλον να βγει πολλαπλά κερδισμένη από αυτούς τους δύο παίκτες.


Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος με τον Λόπες, δεν ξέρω αν ο Χατζισαφί είναι αυτό που ψάχνουμε για το αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο κάθε Μιτάι και ο κάθε Λάτσι πρέπει να στηριχτούν στα δύσκολα, στα γκάφα και στο λάθος. Ακόμα και αν αυτό κοστίσει. Η ΑΕΚ λέει ότι θέλει και θα τους στηρίξει γιατί τους πιστεύει. Ως οργανισμός όμως δεν έχει δείξει στο παρελθόν πως ξέρει να το κάνει αυτό. Μακάρι να βρήκε τον τρόπο και να το κάνει…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X