Απαραίτητα τα ποιοτικά γεμίσματα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ

Απαραίτητα τα ποιοτικά γεμίσματα στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις ανάγκες της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, το ζήτημα του Γαλανόπουλου, τα θέματα του Σιμόες, τον Εντσάμ και τον αντί-Μάνταλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ποσοτικά αν τα βάλουμε κάτω, η ΑΕΚ εκκινεί τη σεζόν με έναν χαφ λιγότερο εν συγκρίσει με πέρυσι. Ο Κρστίτσιτς μας χαιρέτισε και ο Σιμόες παραμένει στα πιτς, άγνωστο για πόσο, ενώ έχει αποκτηθεί μόνο ο Λε Ταλέκ. Επίσης, ουδείς μπορεί με σιγουριά να πει σε ποια κατάσταση θα είναι ο Πορτογάλος όταν επανέλθει, έχοντας αντιμετωπίσει μια ιστορία σαν και αυτή που κράτησε τον Γαλανόπουλο εκτός δράσης για 10 μήνες. Και η οποία τον ταλαιπωρεί ακόμα, καθώς ο διεθνής Έλληνας έχασε μισή προετοιμασία στην Ολλανδία και ήδη απέχει της πρώτης φετινής επίσημης αποστολής.

Μια παρένθεση εδώ για τον Γαλανόπουλο. Η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ήταν πεντακάθαρη κι αυτό είναι το ενθαρρυντικό point της ιστορίας. Λογικά τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης, όμως το γεγονός ότι πονάει ακόμα, μετά από ταλαιπωρία τόσων μηνών, καταδεικνύει και τη δυσκολία του συγκεκριμένου τραυματισμού στον αστράγαλο. Άρα κατ’ επέκταση -αν και δεδομένα κάθε οργανισμός λειτουργεί και αντιδρά διαφορετικά- την ανασφάλεια που υπάρχει για τον Σιμόες, ο οποίος ήρθε κατάφατσα με την ίδια κατάσταση.

Αύριο λοιπόν στο Σεράγεβο, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με μια εν πολλοίς πειραματική μεσαία γραμμή, αποτελούμενη από παίκτες της περυσινής σεζόν, σε ρόλους όχι ιδιαίτερα ταιριαστούς σε εκείνους. Όποιος εκ των Σιμάνσκι ή Σάκχοφ κληθεί να είναι το «6αρι», σίγουρα δεν θα κάνει τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε ο Λε Ταλέκ, ο οποίος ωστόσο είναι απίθανο -προφανώς και λάθος- να αγωνιστεί με μόλις δύο προπονήσεις και χωρίς αγωνιστικό λεπτό έστω και σε φιλική αναμέτρηση, από τις 23 του περασμένου Μαΐου. Βέβαια το πρόβλημα δεν (πρέπει να) είναι η Βελέζ, αλλά η επόμενη ημέρα. Ο ανασχηματισμός της μεσαίας γραμμής είναι απαραίτητος και οι ανάγκες της ομάδας ξεκάθαρες.


Τουλάχιστον δύο παίκτες πρώτης γραμμής και ενδεκάδας

Η υπόθεση του Ολιβιέ Εντσάμ δεν έχει κλείσει, όσο κι αν η ΑΕΚ συνηθίζει να διαψεύδει τα αδιάψευστα και να καταφεύγει σε επικοινωνιακές τακτικές που σε πολλές περιπτώσεις, την αφήνουν εκτεθειμένη και την καθιστούν ανακόλουθη. Το θέμα ωστόσο δεν είναι η επιλογή του συγκεκριμένου δρόμου αντιμετώπισης της μεταγραφικής πραγματικότητας, όσο η ερμηνεία της αρχικής στόχευσης για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Αν λοιπόν αποδεχθούμε ότι ο Εντσάμ εμφανίστηκε στο δρόμο της Ένωσης μέσα από σχεδιαστική προσέγγιση και όχι απλά επειδή κάποιος έτυχε να ενημερώσει την ομάδα ότι εδώ ίσως κρύβεται μια ευκαιρία, τότε θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τον επόμενο με τα χαρακτηριστικά του.

Και αλήθεια τώρα, ποιος εξετάζει διεξοδικά τα χαρακτηριστικά των υπαρχόντων χαφ της ομάδας και δεν παραδέχεται ότι παίκτης με εκείνα του Γάλλου όχι απλώς δεν υφίσταται αλλά και ότι είναι απαραίτητο να αποκτηθεί ώστε να φέρει αυτά ακριβώς που απουσιάζουν από τη μεσαία γραμμή της Ένωσης; Αν φτάσουμε στο σημείο να πιστέψουμε ότι η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη από έναν ποδοσφαιριστή αυτού του διαμετρήματος και των συγκεκριμένων δεξιοτήτων, είναι σαν να λέμε ότι και πάλι όλα γίνονται στην τύχη. Επίσης, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή ο Εντσάμ ήταν μια αναλαμπή της στιγμής και όχι μια απόλυτα σωστή ανάγνωση ανάγκης του ρόστερ, ας μας πει κάποιος ποιος είναι εκείνος από τους υπάρχοντες που θα ανταποκριθεί στο ρόλο για τον οποίο ο Γάλλος προοριζόταν. Ουδείς!


Ο μοναδικός ρόλος που δεν είχε ποτέ ανταγωνισμό

Δεν είναι ασφαλώς μόνο ο Εντσάμ ή ο αντι-Εντσάμ που θα έπρεπε ήδη η ομάδα να αναζητεί, αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό για το οποίο προσπαθεί να μας πείσει, ότι όντως δεν ασχολείται άλλο με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ανάγκη ξεκάθαρη προκύπτει για την ομάδα και στη θέση 10, ή στο ρόλο του επιτελικού μέσου για εκείνους που δεν αποδέχονται ότι υπάρχουν «10αρια» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Τάνκοβιτς, για τον οποίο διαβάζω ότι προορίζεται για να μοιράζεται τη θέση με τον Μάνταλο, δεν έχει στο ρεπερτόριό του οργανωτικές αρετές, είναι παίκτης των λίγων επαφών, της μίας πάσας και της εκτέλεσης. Για τον αρχηγό γνωρίζουμε όλοι την επίδραση του στο παιχνίδι της ΑΕΚ αλλά και το ταβάνι του. Το ζητούμενο είναι να βοηθηθεί και εκείνος από την ομάδα, με την προσθήκη ενός παίκτη που θα έχει κοντινά σε εκείνον χαρακτηριστικά.

Όχι έναν που απαραίτητα θα τον αντικαθιστά, αλλά εκείνον που θα βρίσκεται στην ίδια αφετηρία μαζί του. Για να γίνεται μάχη και να μην προκύπτει κλείδωμα φανέλας σε δωμάτιο σπιτιού κανενός. Για να παίζει ο καλύτερος και ο πιο φορμαρισμένος. Για να υπάρχει αποσυμφόρηση της πίεσης και του άγχους σε όποιον εκ των δύο θα βρίσκεται σε κακό φεγγάρι. Για να υπάρχει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένας ακόμα παίκτης στη μοναδική θέση που εδώ και χρόνια, προκύπτει μονοπώλιο το οποίο βάσει αποτελεσμάτων δεν είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X