Οι επόμενες έξι εβδομάδες, θα είναι... κρίσιμες!

Οι επόμενες έξι εβδομάδες, θα είναι... κρίσιμες!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τις μάχες που ξεκινάνε την Πέμπτη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ που θα αγωνιστεί στο ερχόμενο πρωτάθλημα, θα είναι δεδομένα εντελώς διαφορετική από πέρυσι. Με τις μεταγραφές που ήδη έχουν γίνει, κι ακόμα κι αν δεχτούμε ότι θα γίνουν μόνο δύο ακόμα, ήτοι του δεξιού μπακ και του αριστερού εξτρέμ, είναι δεδομένο ότι η “Ένωση” κατά τα 8/11 θα είναι μία νέα ομάδα.

Ύστερα από τρεις πολύ άσχημες σεζόν και ειδικά μετά την τελευταία, που άφησε από πληγές έως και ψυχολογικά προβλήματα, είναι λογικό να μην μπορεί να επικρατήσει ενθουσιασμός στον κόσμο της ΑΕΚ, αλλά αντιθέτως, ακόμα και τις σωστές κινήσεις, να τις βλέπουν αρκετοί με αυτοσυγκράτηση, ίσως και με… μισό μάτι.

Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει. Η ΑΕΚ είναι αυτή που αλλάζει και που ειδικά στα μετόπισθεν, εκεί δηλαδή που ήταν η επιτομή της τραγωδίας την περασμένη σεζόν, θα είναι πλέον εντελώς αλλαγμένη. Κι επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την πιο βασική αλλαγή απ’ όλες, που έχει να κάνει με τον νέο προπονητή.


Το ζητούμενο τώρα…

Εν κατακλείδι, άλλος προπονητής, άλλη φιλοσοφία και πολλοί νέοι παίκτες, θα συνθέσουν το “παζλ” της νέας αγωνιστικής σεζόν, όσον αφορά στην ΑΕΚ. Το τι θα μπορεί να πετύχει αυτή η νέα ΑΕΚ, είναι μια άλλη συζήτηση, που είναι πολύ νωρίς ακόμα για να την κάνουμε.

Το ζητούμενο τώρα είναι το εξής. Ότι μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η αγωνιστική μετάλλαξη της ΑΕΚ, θα πρέπει να δώσει έξι παιχνίδια για την Ευρώπη, προκειμένου να προκριθεί και να αγωνιστεί σε όμιλο του Conference League. Παιχνίδια μάλιστα που ξεκινάνε την Πέμπτη και που θα γίνονται ανά εβδομάδα.

Κι αυτό που ήδη ξέρουμε είναι ότι η ΑΕΚ θα παίξει με την Βελέζ από την Βοσνία στις 22 και στις 29 Ιουλίου, με την Έλφσμποργκ από την Σουηδία στις 5 και στις 12 Αυγούστου και απομένει να δούμε ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει (αφού πρώτα ο Θεός, περάσει τους Βόσνιους και τους Σουηδούς) στις 19 και στις 26 Αυγούστου. Μάλιστα, μεταξύ του πέμπτου και του έκτου της αγώνα, δηλαδή του πρώτου και του δεύτερου ματς για τα play offs, θα υπάρχει και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το διήμερο 21-22 Αυγούστου.


Καμιά σημασία δεν έχει…

Προς το παρόν βέβαια, σε αυτό που θα πρέπει να αρκεστούμε, είναι σε αυτό που ξέρουμε, δηλαδή στα δύο παιχνίδια με την Βελέζ και στα δύο με την Έλφσμποργκ. Κι αυτό που δεν αλλάζει είναι πως η ΑΕΚ οφείλει να προκριθεί. Καμία σημασία δεν έχει, αν ο καθένας από εμάς, τα βλέπει βατά ή δύσκολα αυτά τα ματς.

Όπως καμία σημασία δεν έχει, αν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, σε αυτά τα παιχνίδια, θα στηριχτεί σε “παλιούς” ή σε “νέους” και σε τι ποσοστό σε σχέση με την περσινή ομάδα. Όπως και να έχει, η ΑΕΚ θα πρέπει να προκριθεί.

Από τη στιγμή που οι πρώτες μάχες, τόσο με την Βελέζ, όσο και με την Έλφσμποργκ, διεξάγονται εκτός έδρας, για την ΑΕΚ καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης από τα πρώτα κιόλας ματς. Θυμίζω ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε πλέον, αυτό που συνηθίσαμε από τότε που… γεννηθήκαμε, δηλαδή το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ!


Για νίκες και στα 6 ματς!

Κοινώς, δεν υπάρχει πια στην ποδοσφαιρική μας ζωή, η “καλή ήττα” τύπου 2-1, αφού με 1-0 στη ρεβάνς, περνάμε! Πάει αυτό, το ξεχνάμε. Όπως δεν υπάρχει λόγος και για να πανηγυρίζεις μια ισοπαλία εκτός έδρας με 1-1, επειδή σου… κάνει και το 0-0 εντός. Ή μία ισοπαλία με 2-2 εκτός έδρας, επειδή σου… κάνει και το 1-1 εντός. Πάει κι αυτό, το ξεχνάμε. Τώρα ισχύει, το έφερες ισοπαλία εκτός, πρέπει να νικήσεις εντός! Έχασες εκτός με ένα γκολ διαφορά, πρέπει να νικήσεις εντός με δύο γκολ διαφορά!

Όχι απλά δεν αποτελεί λοιπόν πλεονέκτημα το να παίζεις το πρώτο ματς εκτός, αλλά ίσως είναι και λίγο μειονέκτημα, αφού αν ηττηθείς, είσαι για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της ρεβάνς.

Ως εκ τούτου, η ΑΕΚ στο Σεράγεβο, αλλά και αν όλα κυλήσουν ομαλά, και στο πρώτο ματς με την Έλφσμποργκ, δεν μπορεί να έχει καθόλου στο μυαλό της, ότι υπάρχει και η ρεβάνς, άρα καλή και η ισοπαλία. Η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει να νικήσει την Πέμπτη την Βελέζ. Γενικώς, σε όλη αυτή τη διαδικασία των αγώνων μέχρι τον όμιλο του Conference League, η ομάδα του Μιλόγεβιτς θα πρέπει να διακατέχεται από νοοτροπία νίκης σε όλα τα παιχνίδια.

Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, αρχής γενομένης από την Πέμπτη και για τις επόμενες έξι εβδομάδες, μετράνε μόνο τα “πρέπει” και οι προκρίσεις. Όπως θα έλεγαν και οι υγειονομικοί… “οι επόμενες έξι εβδομάδες, θα είναι κρίσιμες”.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X