Για την επιλογή Τσιάρτα…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το θέμα της ημέρας στην «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα ήταν πολύ εύκολο, αλλά θα ήταν παράλληλα και πολύ κο-κο-κο από πλευράς μου, να ασχοληθώ σήμερα σε επίπεδο αρθρογραφίας, με οτιδήποτε άλλο εκτός από το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ Β’ από τον Βασίλη Τσιάρτα. Κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κο-κο-κο δεν κάνω ποτέ και σε κανένα θέμα που είναι δύσκολο και που αποφεύγουν πολλοί να θίξουν.

Όπως λοιπόν, είχα γράψει ξεκάθαρα την ταπεινή προσωπική μου άποψη, όταν η διοίκηση της ΑΕΚ και προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σκεφτόταν τον Ραζβάν Λουτσέσκου για προπονητή στην πρώτη ομάδα και ήμουν κάθετα αρνητικός, έτσι και τώρα, ξεκαθαρίζω ότι δεν μου αρέσει καθόλου το ενδεχόμενο να βλέπω τον Βασίλη Τσιάρτα στην άκρη του πάγκου της β’ ομάδας.

Κι όπως και για τον Λουτσέσκου, ήμουν αντίθετος, όχι φυσικά επειδή δεν είναι καλός προπονητής, αλλά λόγω των όσων είχε πει εναντίον της ΑΕΚ και την είχε προσβάλλει, έτσι και για τον Βασίλη Τσιάρτα, είμαι αντίθετος, όχι φυσικά επειδή δεν έχει ποδοσφαιρικές γνώσεις (κάθε άλλο), αλλά γιατί με τις ακραίες απόψεις του σε πολλά ζητήματα ανθρωπισμού, έχει δείξει ότι απέχει… έτη φωτός μακριά από τις προσφυγικές αρχές και αξίες της ΑΕΚ και του κόσμου της.

Υπήρξε «κεφάλαιο» για την ΑΕΚ, αλλά…

Προσοχή για να μην παρεξηγηθώ. Δεν συγκρίνω τον Λουτσέσκου με τον Τσιάρτα, σε καμία περίπτωση! Τους βάζω απλά μαζί στην ίδια πρόταση και κάνω τη σύγκριση, όσον αφορά στο μέγεθος της δυσκολίας των θεμάτων που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες. Ο Λουτσέσκου για την ΑΕΚ και για όλους τους ΑΕΚτζήδες, προφανώς και είναι ένα… τίποτα.

Αντίθετα, ο Βασίλης Τσιάρτας υπήρξε και δεν παύει να αποτελεί «κεφάλαιο» της ιστορίας της ΑΕΚ, κι αυτό δεν μπορεί να του το σβήσει κανένας μας, όσο κι αν διαφωνούμε με τις ακραίες απόψεις του. Το έχει κερδίσει με την αξία του, με το ταλέντο του και με τη δουλειά του.

Επίσης, είναι από τους ελάχιστους παλαίμαχους στη χώρα που γνωρίζει και μπορεί να σου κάνει, σωστή και εμπεριστατωμένη ποδοσφαιρική ανάλυση. Δεν αποκλείω λοιπόν καθόλου να μπορεί αυτές τις ποδοσφαιρικές γνώσεις που αναμφισβήτητα έχει, να τις μεταλαμπαδεύσει και μέσω της προπονητικής.

Όπως… έστρωσε, θα κοιμηθεί!

Επειδή όμως ακριβώς αποτελεί «κεφάλαιο» στην ιστορία της ΑΕΚ, θα έπρεπε ακόμα και το διάστημα που ήταν εκτός ΑΕΚ, να είναι πολύ πιο προσεχτικός και να διαχειρίζεται καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για πολιτικά και κοινωνικά θέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν το έκανε, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος της ΑΕΚ να τον αντιπαθεί, να τον κράζει και να μην τον θέλει στην ομάδα του σε οποιοδήποτε πόστο.

Άρα λοιπόν, από τη στιγμή που στη δημοκρατία έχουμε ελευθερία έκφρασης και ο Βασίλης Τσιάρτας εκμεταλλεύτηκε αυτό το δικαίωμα (αν και δεν δείχνει και πολύ… φαν της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ίσων δικαιωμάτων) και έγραφε ότι γούσταρε χωρίς να τον ενδιαφέρει να είναι έστω και λίγο προσεχτικός και μετρημένος, έτσι και ο κόσμος της ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να αντιδρά, να μην τον γουστάρει και να έχει απογοητευτεί από τις απόψεις του.

Από εκεί και πέρα, τις αποφάσεις στην ΑΕΚ, τις παίρνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Κάποιες θα μας αρέσουν και κάποιες άλλες, όχι. Για μένα, θα έπρεπε να προσμετρά και το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο της ΑΕΚ. Και για αυτό, κλείνοντας, εύχομαι να αλλάξει άμεσα απόφαση…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X