Το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί το σπίτι του Στέλιου Μανωλά

Το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί το σπίτι του Στέλιου Μανωλά

Ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας με το Κτηματολόγιο και τον Στέλιο Μανωλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Όμηροι» του Δημοσίου βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατικής τρέλας και της αναλγησίας των αρμοδίων οι οποίοι δεν δίνουν λύση σε ένα τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα στοιχεία του Κτηματολογίου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διεθνή βετεράνου ποδοσφαιριστή Στέλιου Μανωλά, του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί το σπίτι του στον Διόνυσο, το οποίο όμως, ο γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής έχει από το 1985! Η υπόθεση του κ. Μανωλά έφτασε μέχρι το Πρωτοδικείο Αθηνών όπου στις 18 Ιουνίου 2021 θα εξεταζόταν αλλά πήρε αναβολή.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας, είχε παραλείψει, λόγω κάποιων υποχρεώσεων, να δηλώσει το ακίνητο στο Κτηματολόγιο. Ωστόσο έχοντας προθεσμία από το νόμο να το πράξει, όταν τον Νοέμβριο του 2019 έκανε αίτηση για τη διόρθωσή αυτή, το Ελληνικό Δημόσια με παρέμβασή του διεκδικεί το ακίνητό του έχοντάς το χαρακτηρίσει «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Όπως αναφέρεται στα δικόγραφα η έκταση στην οποία βρίσκεται το ακίνητο του Στέλιου Μανωλά: «περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο ως μηδέποτε εξουσιασθείσα γαία των άρθρων 6 και 103 του Οθωμανικού Νόμου περί Γαιών, δυνάμει της από 26.06/09.07.1832 Συνθήκης της Κωνσταντινουπόλεως περί οριστικού διακανονισμού των ορίων της Ελλάδος» και συνεχίζει στην παρέμβασή του το Ελληνικό Δημόσιο ισχυριζόμενο ότι: «Στην προκειμένη περίπτωση η επίδικη έκταση αποτελεί κατά τα προεκτεθέντα τμήμα μείζονος δασικής έκτασης η οποία αποτελούσε ιδιοκτησία του Οθωμανικού κράτους ανήκουσα κατά τους χρόνους της τουρκοκρατίας στην κατηγορία των νεκρών γαιών» και σε άλλο σημείο αναφέρει: «Τέλος εκ νέου επισημαίνεται ότι ακόμη και εάν ήθελε γίνει δεκτό ότι το επίδικο ακίνητο απώλεσε το δασικό του χαρακτήρα λόγω ένταξής του στο σχέδιο πόλης, σε καμία περίπτωση δεν έχει απολέσει το δημόσιο χαρακτήρα του».

Πράγματι το ακίνητο του Στέλιου Μανωλά, βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως στον οικοδομικό συνεταιρισμό Νέα Αιολίς όπου εκεί βρίσκονται χιλιάδες νόμιμες κατοικίες. «Αγόρασα το οικόπεδο από άνθρωπο που είχε ήδη αγοράσει από το συνεταιρισμό Αιλίδος, το 1985. Με συμβόλαια με όλα τα έγγραφα του υποθηκοφυλακείου, όλα νόμιμα. Το 1986 έβγαλα άδεια για να χτίσω από την πολεοδομία και το 1988 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σπιτιού στο οποίο μένω από τότε. Δεν έχω ενοχληθεί για τίποτε, αλλά είχα ξεχάσει να το δηλώσω στο κτηματολόγιο. Και έκανα μέσα στο χρόνο που μου δίνει ο νόμος το δικαίωμα για να κάνω τη διόρθωση της αρχικής εγγραφής. Και ήρθε το Δημόσιο και λέει ότι το ακίνητο είναι σε οικόπεδο που είναι δασικό και ότι του ανήκει. Βέβαια ο Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί εκατομμύρια στρέμματα σε Σταμάτα και Διόνυσο, και αυτό πρέπει να ελεγχθεί γιατί ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες» λέει στο protothema.gr ο Μανωλάς ο οποίος επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει πληρώσει και πληρώνει όλους τους φόρους του ακινήτου χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. «Το θέμα το δικό μου απασχολεί χιλιάδες σπίτια εδώ στον Διόνυσο να ξέρετε, μιλάμε για 4000-5000 ιδιοκτησίες. Εγώ έσπασα τα πόδια μου για να το φτιάξω αυτό το σπίτι. Πήγαινα μετά την προπόνηση και έφτιαχνα λάσπη και βοηθούσα τον πατέρα μου που ήταν οικοδόμος για να το χτίσουμε, και τώρα έρχεται το δημόσιο και το διεκδικεί βασιζόμενο σε νόμους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X