Η ΑΕΚ έδειξε ανανεωμένη ακόμη και χωρίς μεταγραφές, κέρδισε 3-1 την Φίτεσε (VIDEO)

Η ΑΕΚ έδειξε ανανεωμένη ακόμη και χωρίς μεταγραφές, κέρδισε 3-1 την Φίτεσε (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε στο πρώτο της φιλικό με 3-1 την Φίτεσε και ικανοποίησε σε γενικές γραμμές, σκόρερ οι Μπακάκης και Αλμπάνης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έδειξε καλό πρόσωπο στο πρώτο της φιλικό στην προετοιμασία, κερδίζοντας 3-1 την Φίτεσε στην Ολλανδία.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ακόμη και χωρίς τις βασικές μεταγραφές της έδειξε καλή εικόνα και άφησε ικανοποίησε.

Σκόρερ οι Μιχάλης Μπακάκης, Χρήστος Αλμπάνης και Θεοδόσης Μαχαίρας, εξαιρετική εμφάνιση από τον Λάτσι και τον Μιτάι, αλλά και τον «Μπάκα».

Στα αρνητικά είναι η αδυναμία στις στημένες φάσεις, καθώς η ΑΕΚ δέχθηκε το μοναδικό γκολ από κόρνερ, με τον Όρος (σκόρερ του τέρματος) να μην χρειάζεται να πηδήξει αρκετά ψηλά για να πιάσει την κεφαλιά και να κερδίσει όλη την άμυνα της ΑΕΚ και τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς που δεν αντέδρασε.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

To ματς

Προφανώς και στα φιλικά, το τελευταίο που έχει σημασία, είναι τα αποτελέσματα. Αλλά από την άλλη μεριά, κάθε νίκη μετράει για την ΑΕΚ. Κυρίως γιατί ομάδα πρέπει να μάθει να κερδίζει ακόμα και στα… οικογενειακά διπλά. Επομένως είναι σημαντικό το γεγονός πως η ΑΕΚ κέρδισε με 3-1 την Φίτεσε, στο πρώτο φιλικό τησς φετινής προετοιμασίας. Όμως δεν ήταν το μοναδικό. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα έχει πολλά θετικά να κρατήσει απ’ όσα έκανε η ΑΕΚ και μάλιστα σ’ ολόκληρο το 90άλεπτο, ακόμα και όταν έγιναν πολλές αλλαγές. Η Ένωση, έστω και αν ακόμα είναι στην αρχή της προετοιμασίας της, έστω και αν ακόμα δεν έχει προχωρήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό, έστω και αν απέναντι της βρήκε μια ομάδα που δεν είχε να δείξει και πολλά πράγματα, παρουσίασε ένα ανανεωμένο αγωνιστικό πρόσωπο. Είχε τρεξίματα, έβγαλε ένταση στο παιχνίδι της και είχε αρκετά καλή κυκλοφορία του της μπάλας. Έβγαλε ακόμα και κάποιους αυτοματισμούς, παρόλο που ακόμα είναι πολύ νωρίς. Ενώ σίγουρα ο Μιλόγεβιτς θα έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα πολλών ποδοσφαιριστών του. Κυρίως όμως του Λάτσι και του Μιτάι, που έπαιξαν σ’ ολόκληρο το 90άλεπτο και ήταν οι κορυφαίοι.

Η επιλογή στον σχηματισμό που έκανε ο Μιλόγεβιτς, ήταν αυτή που είχε δουλέψει και δοκιμάσει στις τελευταίες δυο προπονήσεις. Ήταν ένα σύστημα 4-1-4-1. Η έκπληξη σ’ αυτό ήταν πως αντί για τον Σιμάνσκι σε ρόλο κόφτη μπροστά από τα στόπερ, ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΚ χρησιμοποίησε τον Σάκχοφ. Δείγμα πως θέλει ένα ψηλό κορμί στην συγκεκριμένη θέση και σ’ αυτόν τον ρόλο. Ο Σιμάνσκι μαζί με τον Γαλανόπουλο, έπαιζαν σε ρόλο εσωτερικών χαφ. Ενώ στα δυο άκρα της επίθεσης ήταν ο Αλμπάνης με τον Μάνταλο. Με τους δυο παίκτες πολύ συχνά να κάνουν κίνηση προς τον άξονα. Και ειδικά τον Αλμπάνη να μπαίνει ως δεύτερος φορ δίπλα στον Ανσαριφάρντ.

Δεδομένα και η ομάδα και το σύστημα, χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά. Αυτό όμως που φάνηκε είναι πως οι παίκτες του Μιλόγεβιτς έβγαλαν τρεξίματα και ένταση στο παιχνίδι τους. Μια ένταση που βοήθησε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο στο πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Επίσης σε αρκετά σημεία του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας τόσο από το δεξί, όσο και από το αριστερό άκρο. Σ’ αυτό το στοιχείο βοήθησαν αρκετά και τα σωστά ανεβάσματα τόσο του Μπακάκη από δεξιά, όσο και του Μιτάι από αριστερά. Με τους δυο ακραίους να έχουν γενικώς καλή αγωνιστική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο.

Βεβαίως υπήρχαν και κάποια ζητήματα που σίγουρα εντόπισε ο Μιλόγεβιτς. Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως ο Σάκχοφ έδειχνε να δυσκολεύεται αρκετά σε ρόλο «κόφτη» μπροστά από τα στόπερ. Ή κάποια εύκολα λάθη που έγιναν στην μεσαία γραμμή. Όμως γενικώς, στο πρώτο ημίχρονο, αυτό το πρώτο δείγμα ήταν θετικό. Με τον Λάτσι να είναι πολύ σταθερός στο κέντρο της άμυνας. Και με τον Στάνκοβιτς να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Τανάκε στο 44’ αλλά να μην έχει καλή αντίδραση στην κεφαλιά του Όρος στο 36’ από την οποία ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης.

Πάντως σε φάσεις, η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο τις είχε σχεδόν όλες δικές της. Στο 18ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Σιμάνσκι, η μπάλα έφτασε στον Μπακάκη που έπιασε ένα εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ στο 37’, μετά από ωραίο κτίσιμο επίθεσης, ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή, πέρασε πάσα στον Αλμπάνη που με τακουνάκι και βοήθεια από πόδι αμυντικού, σκόραρε. Στο 45’ ο Αλμπάνης πέρασε μπαλιά στον Μάνταλο, ο οποίος από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής σούταρε άουτ. Ενώ στο 46’ ο Καρίμ έχασε διπλή ευκαιρία. Πρώτα έκλεψε και σούταρε άουτ από πλάγια θέση εκτός περιοχής και κατόπιν αστόχησε από το ύψος του πέναλτι μετά από ωραία σέντρα του Μπακάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιλόγεβιτς σταδιακά ξεκίνησε τις αλλαγές. Αλλά και πάλι η ΑΕΚ μπήκε σωστά και δυνατά στο γήπεδο. Με πρέσινγκ, με καλή κυκλοφορία και με καλές ιδέες στο παιχνίδι της. Και όλο αυτό το κράτησε μέχρι το τέλος, ακόμα και όταν είχε αλλάξει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής ενδεκάδας. Είχε ενδιαφέρον το γεγονός πως ο Μιλόγεβιτς δοκίμασε τον Τάνκοβιτς και φορ, για λίγο, αλλά και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ενώ εξαιρετική παρουσία είχαν και ο Κοσίδης και ο Μαχαίρας. Μάλιστα οι δυο τους συνδυάστηκαν για να κάνει η ΑΕΚ το 3-1 στο 83ο λεπτό. Με τον Κοσίδη να δίνει μια ασίστ «πάρε – βάλε» στον Μαχαίρα που απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Τρια λεπτά πριν, ο Τάνκοβιτς είχε νικηθεί από τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε τετ α τετ. Ενώ ο Σουηδός έχασε στο φινάλε ευκαιρία να κάνει το 4-0, αλλά ο τερματοφύλακας έσωσε την άτσαλη απόκρουση αμυντικού του, στην σέντρα του επιθετικού της ΑΕΚ.

Φίτεσε-ΑΕΚ 1-3

ΦΙΤΕΣΕ (Τόμας Λετς): Χούβεν, Νταρφαλού, Τανάν, Ορόζ, Τσουάκ, Χάγεκ, Μπέρο, Βρεγκ, Κορνέλις, Μάνχοεφ, Ντουένιας
Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Οπέντα, Τρόνσταντ, Μπαζούρ, Φον Μόος, Ντομγκιόνι, Μπούιτινκ, Βίτεκ, Ράιζιγκερ, Χούισμαν, Φαν Έι, Ντε Ρέχτ και Φαν Ζβαμ

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (46’ Τσιντώτας), Λάτσι, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης (58’ Νταντσένκο), Μιτάι, Σάκχοφ(64’ Ρουκουνάκης), Σιμάνσκι (70’ Ραντόνια), Γαλανόπουλος (58’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (64’ Μαχαίρας), Μάνταλος (58’ Κοσίδης), Ανσαριφάρντ (46’ Τάνκοβιτς)


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X