Ο Τζαβέλλας είναι τώρα η πιο «καυτή» προτεραιότητα

Ο Τζαβέλλας είναι τώρα η πιο «καυτή» προτεραιότητα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τον Γιώργο Τζαβέλλα που είναι κρίσιμο για την ΑΕΚ να τον έχει από την αρχή στην Ολλανδία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και σημασία για την ΑΕΚ αυτές τις μέρες έχει κυρίως το πότε και πως θα κλείσουν οι περιπτώσεις στις οποίες είναι ήδη γνωστό πως έχει κεντράρει και αποτελούν αναμφισβήτητα στόχους και μάλιστα κομβικούς. Δηλαδή οι Γιώργος Τζαβέλλας, Ολιβιέ Εντσάμ και Σέρχιο Αραούχο.

Για τον Αραούχο δεν θέλω να γράψω κάτι, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης, έτσι όπως κυλάνε συνήθως τα πράγματα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Λας Πάλμας. Ας αφήσουμε την ζωή να μας δείξει τον δρόμο. Το μόνο που έχω να σημειώσω είναι πως δεν αλλάζει η προσωπική μου εκτίμηση, πως τελικά θα έρθει ο Αργεντινός πίσω στην ΑΕΚ.

Για τον Εντσάμ, επίσης μια διευκρίνιση. Αν το θέμα του Γάλλου δεν ήταν ήδη γνωστό, αυτό που προσωπικά έχω καταλάβει είναι πως για τους ανθρώπους της ΑΕΚ η κατάσταση θα κυλούσε όπως την είχαν προγραμματισμένη. Δηλαδή γνώριζαν από την αρχή κι αυτό ποτέ δεν άλλαξε, πως όλη η δουλειά γινόταν για να μπορέσουν να πάρουν τον παίκτη μετά τις 30 Ιουνίου. Αυτό που άλλαξε είναι πως από την στιγμή που πλέον παίζει δημόσια ως στόχος της ΑΕΚ, είναι πως προς τα έξω δημιουργείται αίσθηση καθυστέρησης στις εξελίξεις. Αλλά αυτό είναι μόνο μια εντύπωση. Στην πραγματικότητα, πλησιάζουμε στο διάστημα που έτσι κι αλλιώς θα υπήρχαν οι εξελίξεις με τον Εντσάμ, όποιες και να είναι αυτές.


Ξεκαθαρίζει του Τζαβέλλα

Αλλά η περίπτωση που αυτή τη στιγμή είναι για ξεκαθάρισμα μέσα στα αμέσως προσεχή 24ωρα είναι του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός είναι κομβικός στο πλάνο για την πίσω γραμμή και είναι απαραίτητο να βρεθεί με την ομάδα από το ξεκίνημα στην Ολλανδία. Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως αν δεν σταθεί δυνατό κάτι τέτοιο, η ΑΕΚ θα πάει Ολλανδία με τις ίδιες επιλογές που είχε και πέρσι και μάλιστα και τέσσερις λιγότερες. Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Βασιλαντωνόπουλο, Ινσούα.

Ο ένας από τους πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η προοπτική του «λίφτινγκ» στην αμυντική γραμμή, καθίσταται πλέον κρίσιμο να είναι στην διάθεση του Μιλόγεβιτς όταν θα αρχίσει η κυρίως δουλειά με την ομάδα. Το ερώτημα για το ποιος θα παίζει μαζί με τον Τζαβέλλα θα είναι από τα βασικά για τον προπονητή της ΑΕΚ και πάνω σε αυτό πρέπει να αρχίσει να δουλεύει το γρηγορότερο δυνατό. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχει τον Τζαβέλλα.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λοιπόν, αυτό το θέμα θα κλείσει μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από την ομάδα και τον παίκτη για να κλείσει μια γενικά καλή συμφωνία με την Αλάνιασπορ, που ίσως να έχει ενδιαφέρον και για το μέλλον, για τις δύο ομάδες. Θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια, αλλά κάπου θα κάτσει. Γιατί όπως είπαμε και πριν, δεν γίνεται αλλιώς.

Ό,τι και να λέμε για τις αμυντικές ανάγκες της ΑΕΚ, ξεκινάει από την βάση του πως θα δέσει η πρώτη βασική προσθήκη στα στόπερ. Η λειτουργία με δεδομένη την ύπαρξη της, θα σου δείξει τον δρόμο για την συνέχεια μέσα στην μεταγραφική περίοδο.


Είναι μια κρίσιμη περίπτωση για την ΑΕΚ

Ο Τζαβέλλας για όλους αυτούς τους λόγους είναι μια κρίσιμη περίπτωση για την ΑΕΚ. Μπορείς να περιμένεις μέχρι τις 30 Ιουνίου τουλάχιστον για τον Εντσάμ, γιατί έχεις παίκτες. Μπορείς ενδεχομένως λίγο ακόμη για τον επιθετικό, γιατί στην Ολλανδία θα είναι ο Καρίμ. Αλλά ο Τζαβέλλας αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή το να βρεθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

ΥΓ: Για το θέμα με τον Βράνιες η άποψη μου είναι γνωστή πάντα όταν βγαίνει, βάσιμα ή όχι, θέμα με τον Βόσνιο για την ΑΕΚ. Αν υποθέσουμε πως η ΑΕΚ και για την συνέχεια της μεταγραφικής περιόδου θα ψάξει κι άλλη επιλογή πρώτης γραμμής για το κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Τζαβέλλα, δεν βλέπω εύκολο να βρει κάτι καλύτερο από τον Βράνιες.

Από κει και πέρα, τα εσωτερικά τα ξέρουν καλύτερα αυτοί που τα ζουν και δεν μπορώ εγώ με το ζόρι να πω «σηκώνεται» ή «δεν σηκώνεται» η παρουσία του Βράνιες. Το μόνο δεδομένο που έχω, είναι πως όποτε τον είχε πήγε καλά και γενικά η ομάδα και ειδικά η άμυνα. Και με κάποιον προπονητή που να κάνει τα μίνιμουμ εννοείται, όπως έγινε στο πρώτο μισό της παρουσίας του Καρέρα.

Το βασικό ερώτημα για μένα, όταν μου τίθενται υπόψη τα αρνητικά της περίπτωσης, είναι τι ακριβώς έχουν στοιχίσει αγωνιστικά στην ΑΕΚ όταν τον είχε στην διάθεση της. Σε αυτό για να πω αλήθεια, πειστική απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη. Ωστόσο προς το παρόν έχω την εντύπωση πως δεν είναι θέμα για να έρχεται στο επίκεντρο και να δημιουργεί και τις γνωστές διαφωνίες. Βλέπουμε… Άλλωστε δεν είναι καν ελεύθερος ακόμη. Και η ΑΕΚ έχει ήδη μπλέξει σε αρκετές περιπτώσεις που εξετάζει ως ελεύθερους, αλλά ακόμη δεν είναι δεδομένα ελεύθεροι.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X