Φαρσοκωμωδία οι τελικοί του μπάσκετ, κρίσιμο για όλη την ΑΕΚ να αντέξει ο Μάκης

Φαρσοκωμωδία οι τελικοί του μπάσκετ, κρίσιμο για όλη την ΑΕΚ να αντέξει ο Μάκης
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τη φαρσοκωμωδία του πρώτου τελικού στην Basket League και την απόλυτη ανάγκη να στηριχθεί η ΑΕΚ απ’ ΄όλους μας

Θα πουν πολλοί με όσα πέρασε η ΑΕΚ τις προηγούμενες μέρες, τι θες κι ασχολείσαι. Η ΑΕΚ την άκρη της εύκολα ή δύσκολα θα την βρει. Δύσκολα μάλλον, αλλά θα την βρει.

Ήδη άρχισε να την βρίσκει και με την επιστροφή κάποιων ξένων και στα ματς με τον Προμηθέα. Επαναλαμβάνω, δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα την βρει την άκρη της. Δεύτερον ασχολούμαι γιατί στον οικονομικό στραγγαλισμό φέτος την ΑΕΚ την οδήγησαν και με τα διαιτητικά χτυπήματα στο πρωτάθλημα. Από παντού έφαγε πιστολιές η ΑΕΚ. Από παντού. Κι από τους αντιπάλους της στην Basket League κι από τους αντιπάλους της που δεν είναι στην Basket League.

Οι τελευταίοι βέβαια, είναι οι πιο ωφελημένοι επικοινωνιακά. Με την φαρσοκωμωδία των τελικών που ξεκίνησαν χθες κι απαξιώνουν τελείως το πρωτάθλημα, Δίνοντας δικαίωμα στον ΟΣΦΠ και την προπαγάνδα του να λένε για αστείο πρωτάθλημα χωρίς αυτούς. Ο άθλιος τελικός που «έστησε» το σύστημα, είναι βούτυρο στο ψωμί τους για να λέμε πως λείπει ο ΟΣΦΠ από το πρωτάθλημα. Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα από τα περάσματα της «Ευρώ – Τσαρούχα» στο ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα στην κανονική περίοδο.

Κι από την άλλη οι Παναθηναϊκοί… το ξεφτιλίζουν τελείως. Και δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη υπηρεσία προσφέρει όλο αυτό στην προπαγάνδα του ΟΣΦΠ.

Το project καταστράφηκε από τη διαιτησία για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ από την διαιτησία ΚΑΙ στο πρωτάθλημα, όχι μόνο στο κύπελλο που γράφτηκε ιστορία, είδε να καταστρέφεται όλο το project που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 και είδε φέτος να την φτάνουν στην οικονομική ασφυξία. Της έκλεψαν στην ψύχρα τις 550 χιλιάδες που ο Μάκης Αγγελόπουλος εξασφάλισε για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, με το κυνηγητό στις επαφές με Πέτσα – Σταϊκούρα και το επίτευγμα της τηλεοπτικής συμφωνίας για λογαριασμό όλων.

Κι αυτά τα χρήματα, μέσω των διαιτητικών σφαγών πάνε στο Λαύριο, που παίζει τον ρόλο του κομπάρσου στους χειρότερους τελικούς από καταβολής πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ ήταν ικανή και στους τελικούς να παίξει και το πρωτάθλημα να διεκδικήσει και να πάρει. Αντιμετώπισε απίστευτες ατυχίες, αλλά δεν ήταν μόνο οι ατυχίες. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, σε όλες τις φάσεις που παίχθηκαν οι θέσεις της τετράδας, βρήκε μπροστά της γκρίζους λύκους. Το τι μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ το είδαμε στην σειρά των ημιτελικών. Που τους κόντραρε με τέσσερις ξένους, με… κουτσούς στραβούς. Με τον Βαγγέλη Αγγέλου στην ουσία σε αυτή τη φάση σε ρόλο υπηρεσιακού. Και με τα οικονομικά προβλήματα να έχουν άμεση αντανάκλαση στο κλίμα εντός ομάδας. Και πως την πέρασαν; Με σφαγές.

Για να φτάσουμε στην σημερινή εικόνα που ξεφτιλίζει τελείως το πρωτάθλημα. Που δεν θα σωθεί από την ξεφτίλα, αν δούμε και καμιά νίκη – «έκπληξη» για να τονωθεί το ενδιαφέρον.

Οι φιλίες αποδεικνύονται λυκοφιλίες κι όχι από την πλευρά της ΑΕΚ

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Όλοι ίδιοι κατά την άποψη μας. Όλοι ίδιοι. Οι φιλίες αποδεικνύονται λυκοφιλίες κι όχι από την πλευρά της ΑΕΚ. Τουλάχιστον οι Πειραιώτες και οι Πατρινοί είναι οι δηλωμένοι εχθροί σου, ξέρεις πως μπορείς να τους βρεις κρυμμένους οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Ξέρω πως οι περισσότεροι θα ξενερώνετε που τέτοιες μέρες με τα μεταγραφικά στο ποδόσφαιρο να είναι στο προσκήνιο, θα απορείτε, ενδεχομένως και να ξενερώνετε που αφιερώνω το blog στο μπάσκετ. Ενδεχομένως να είναι κι αντί-εμπορικό. Αλλά η εικόνα του πρώτου τελικού ήταν εξοργιστική και άκρως δηλωτική του που οδήγησε ο πολύπλευρος πόλεμος που δέχθηκε η ΑΕΚ φέτος. Και η υπόθεση της μπασκετικής ΑΕΚ είναι πολύ σημαντική. Σε όλη τη φάση της προσπάθειας να βρεθεί ξανά και να εδραιωθεί στο προσκήνιο η ΑΕΚ μετά το 2013, το μπάσκετ έγινε αναπόσπαστο κομμάτι στην δήλωση συνολικά του συλλόγου πως είναι εδώ κι αποφασισμένος σε όλα τα μέτωπα να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και επιτάσσει η ιστορία του.

Το τρίπτυχο με επικεφαλής βέβαια την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, Ποδόσφαιρο- Μπάσκετ- Χάντμπολ, είναι θέμα ζωής και θανάτου να διατηρηθεί και είναι θέμα ζωής και θανάτου να μην απογοητευθούν, να μην παραδώσουν τα όπλα οι Αγγελόπουλος και Παπασταμάτης.

Γιατί όπως λέει ο Μελισσανίδης όλα τα τελευταία χρόνια και ξέρει πολύ καλά τι λέει, δεν συμπληρώνεις ούτε τα δάχτυλα του ενός χεριού, αν κάτσεις να μετρήσεις πόσοι έχουν απομείνει διατεθειμένοι να μπαίνουν μπροστά και να αναλαμβάνουν ευθύνες για την ΑΕΚ. Έχοντας και την δυνατότητα παράλληλα να σηκώσουν σημαντικά της τμήματα στην πλάτη τους μόνοι.

Δεν υπάρχουν πλέον τέτοιοι άνθρωποι, πάνω από τρεις – τέσσερις. Και οι τρεις είναι ήδη μέσα. Και ο ένας, περνάει πολύ δύσκολα και δοκιμάζονται οι αντοχές του.

Αν εμείς ως κομμάτια του «όλου ΑΕΚ», δεν δείξουμε σε τέτοιες στιγμές πως αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος και την κρίσιμη σημασία της παρουσίας τους, αν δεν δείξουμε πως δεν στρεφόμαστε μόνο προς τα εκεί που φαινόμαστε πιο δυνατοί, αλλά στα δύσκολα το βλέμμα μας και η ψυχή μας στρέφεται προς τα δύσκολα.

Είναι κομβικό για την ΑΕΚ να μείνει όρθια στο μπάσκετ, να μείνει όρθιος ο Μάκης Αγγελόπουλος. Και το πρώτο βήμα είναι να μην αφήνουμε να περνάνε έτσι όσα έχει περάσει φέτος η μπασκετική ΑΕΚ, από το πολύχρωμο μέτωπο των εχθρών της. Να μην τα απαξιώνουμε, να μην τα υποτιμούμε και να μην περνάμε το μήνυμα πως απέναντι σε αυτά, ο Αγγελόπουλος είναι μόνος του κι εκπροσωπεί… τον εαυτό του.



LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X