Δημητρούλιας: «Μια από τις πιο φανταστικές βραδιές που έχω ζήσει-Ισχυρό το κίνητρο του πρώτου τρεμπλ για την ΑΕΚ»

Δημητρούλιας: «Μια από τις πιο φανταστικές βραδιές που έχω ζήσει-Ισχυρό το κίνητρο του πρώτου τρεμπλ για την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Όλα όσα είπε ο Δημήτρης Δημητρούλιας στην χθεσινή εκπομπή του enwsi tv

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν συμφώνησε πριν δύο χρόνια στην ΑΕΚ,  στην πρώτη του δήλωσε ανέφερε πως είναι «ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη ομάδα, την κατάλληλη στιγμή».

Τότε μπορεί πολλοί να μην το κατάλαβαν αλλά ο ίδιος είχε ήδη αντιληφθεί αυτό που θα ερχόταν. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από τα λόγια αλλά η δουλειά του πάντα μιλάει περισσότερο από τον ίδιον. Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση της πρώτης ευρωπαϊκής κούπας και ο μόνος που έχει συνδυάσει το όνομα του με τα δύο ευρωπαϊκά που κατέχει το ελληνικό χάντμπολ. Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στην εκπομπή του enwsi tv με τους Σταύρο Καζαντζόγλου και Πάνο Λούπο και από τα λόγια αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, κανένας τίτλος δεν έρχεται ουρανοκατέβατος αν δεν έχει προηγηθεί τεράστια δουλειά μέσα και έξω από το γήπεδο.

«Από την ημέρα που κλήθηκα να μιλήσω με τον Σταμάτη Παπασταμάτη, κατάλαβα ότι πάμε να κάνω κάτι μεγάλο. Τότε εργαζόμουν στις γυναίκες του ΠΑΟΚ, τότε το άφησα γιατί είδα ένα δικό μου όραμα που θα μπορούσα να το υλοποιήσω. Ο πρώτος στόχος ήταν να πάρουμε τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό και η Ευρώπη θα έπονταν. Είχαμε κάνει μια σοβαρή πρόκριση επί της Ντράμεν. Το σπουδαίο είναι ότι πολύ νωρίς είπαμε ότι πάμε για ένα ευρωπαϊκό τίτλο και για αυτό είμαι πολύ περήφανος. Όχι απλά το είπαμε, αλλά το υλοποιήσαμε κιόλας. Δεν είναι ότι απλά χάσαμε παίκτες αλλά τους κορυφαίους μας και μάλιστα δύο από αυτούς στο αποκορύφωμα της φόρμας τους.

«Ισχυρό το κίνητρο του τρεμπλ»

Κύπελλο, Ευρωπαϊκό και τώρα το πρωτάθλημα. Από αύριο κιόλας η ομάδα μπαίνει στην διεκδίκηση του τρίτου φετινού τίτλου. Ένας στόχος που δεν είναι τόσο εύκολος όσο φαίνεται αλλά αυτή η ΑΕΚ έχει την δυνατότητα να το κάνει εύκολο.

«Αυτό το διήμερο τα παιδιά πήραν ρεπό. Την Κυριακή θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ. Ο χρόνος είναι ελάχιστος. Οι αθλητές μου έχουν συνηθίσει σε αυτό το συναισθηματικό πινγκ πονγκ αλλά φοβάμαι την πνευματική κόπωση. Να βάλουμε το κίνητρο του τρεμπλ μπροστά μας. Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ΑΕΚ σε κανένα άθλημα. Είμαστε το φαβορί. Θα κάνουμε μια αξιοπρεπή και αξιέπαινη προσπάθεια για να φτάσουμε στον στόχο. Θα είναι ένας δύσκολος στόχος. Η δικιά μου η αγωνία είναι πάντα πως θα μάθει ο κόσμος το χάντμπολ. Ένα κομμάτι των φίλων της ΑΕΚ έχει γνωρίσει το άθλημα και να μας φωνάζει με το μικρό μας».

«Ο λαός της ΑΕΚ διψάει για τίτλους»

Δεν προσπάθησε ποτέ να πουλήσει ΑΕΚοφροσύνη όμως η αγάπη και ο σεβασμός του για τον κόσμο της ΑΕΚ διακατέχεται από μια ειλικρίνεια. Μια σχέση σεβασμού που κρατάει από τότε που ήταν αντίπαλος. Ο Δημητρούλιας δεν έχει ανάγκη τα εντυπωσιακά λόγια για να γίνει αγαπητός αλλά κάθε φορά που μιλάει για τον κόσμο της ΑΕΚ δείχνει να νιώθει την ανάγκη για να τους κάνει χαρούμενους. Στον τελικό όταν η ομάδα έδειχνε να βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μομέντουμ, ζήτησε την ενέργεια του κόσμου και αυτό που έγινε ήταν μαγικό: «Δεν σου κρύβω πως υπήρχαν άνθρωποι που από τότε που ήμουν στον Διομήδη άντε πότε θα έρθεις στην ΑΕΚ. Όταν έγινε αυτό και ειδικά στην φετινή συγκυρία το δέσιμο έγινε μεγαλύτερο.  Ο λαός της ΑΕΚ διψάει για τίτλους και δεν θέλαμε με τίποτα να τον απογοητεύσουμε. Πάντα παίζουμε για τον κόσμο της ΑΕΚ. Όλοι μας μέσα από το πάθος του κόσμου δενόμαστε. Ζήτησα από τον κόσμο να γεμίσει την ομάδα με ενέργεια σε ένα μομέντουμ που έκρινα εγώ στον τελικό πως το χρειαζόμασταν. Ήταν μια από τις πιο φανταστικές βραδιές που έχω ζήσει σαν προπονητής. Η ενέργεια ήταν φανταστική, όλοι αυτοί που πέρασαν την ενέργεια τους από την ομάδα ήταν καταπληκτικοί.

Οι Ισπανοί θα θεωρούνται τρεις μεγάλες μεταγραφές. Η ομάδα θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα παραπάνω και διεκδικούμε μια wild card για το επόμενο european league και να πετύχουμε σπουδαίες νίκες.

«Θα δούμε πιο σπουδαία πράγματα την επόμενη σεζόν»

Φέτος η ΑΕΚ εκτός από τίτλους διεκδικεί και το όσκαρ ατυχίας. Έχασε νωρίς τον κορυφαίο Κρίστιαν Ουγκάλντε, πριν τα ματς με την Γκορένιε ήρθε το σοκ του Νάτσο Πλάθα και πριν τους τελικούς το κακό τρίτωσε με το τροχαίο του Νάτσο Μόγια. Το γεγονός πως η ΑΕΚ διαχειρίστηκε με αυτό τον τρόπο τις απουσίες, δείχνει και την φιλοσοφία του Δημητρούλια. «Θα σταθούμε στο άλλοθι ή θα προχωρήσουμε;».

Για το τροχαίο του Μόγια για το οποίο ενημερώθηκε πρώτος ανέφερε: «Το έμαθα πρώτος. Όταν ακούμε κάτι που είναι κακό, είμαστε πολύ ήρεμοι. Έτσι πρέπει ένας ηγέτης να διαχειρίζεται την κρίση. Μεταφέροντας το στην ομάδα. Υπήρχε σοβαρό έλλειμμα συγκέντρωσης. Ο Νάτσο είναι ένα πολύ αγαπημένο παιδί και αναντικατάστατο και φυσικά για το συμβάν. Ήταν πολύ τυχερός, θα μπορούσε αυτό το ατύχημα να του αφαιρέσει τη ζωή ή να τον καταστήσει ανήμπορο να αγωνιστεί ξανά.

Για το αν φοβάται τον κορεσμό των παικτών του: : Όχι δεν το φοβάμαι αυτό. Η ομάδα είναι σχεδόν έτοιμη για τη νέα χρονιά. Όλα εξαρτώνται από τον κύριο Παπασταμάτη. Αν υπάρχει κάποια μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι είναι στην διακριτική του ευχέρεια. Οι Ισπανοί θα μπουν με πολύ μεγάλη όρεξη.  Έχουν ζήσει την ομάδα από μέσα. Ο βασικός κορμός θα μείνει, καταφέραμε και πήραμε τόσο μεγάλα αποτελέσματα. Όλο αυτό θα γυρίσει πίσω. Η επόμενη σεζόν, που θα είναι και η τρίτη θα έχει και περισσότερη ποιότητα χάντμπολ και υγεία. Να δούμε κάτι ακόμα πιο σπουδαίο αγωνιστικά.

«Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι δικαιολογίες»

Για την φιλοσοφία του ότι ο νικητής βρίσκει λύσεις, ο ηττημένος ψάχνει για δικαιολογίες και αν ταιριάζει και με την φιλοσοφία της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, έχει απαιτήσεις πάντα και δικαίως. Όλοι είμαστε υπό την κορυφή. Αναγνωρίζει τα λάθη του, είναι πολύ ανδρικό και τίμιο. Δεν θέλει δικαιολογίες, να είμαστε ευθύς. Λέμε αυτό έχει τελειώσει. Δεν μας αφορά, είμαστε αυτοί που είμαστε. Θα σταθούμε στο άλλοθι ή θα προχωρήσουμε;  Και στο παρελθόν και στο παρών η ΑΕΚ δεν είναι ένας σύλλογος που του αρέσουν οι δικαιολογίες και νιώθω και εγώ κομμάτι αυτής της φιλοσοφίας.

Για τη νέα φουρνιά της ΑΕΚ: «Η ομάδα χτίζει μια δομή ώστε να είναι έτοιμη για τα επόμενα χρόνια. Είτε αν στη πορεία μπορεί να έχει διαφορετικό μπάτζετ. Είναι μια φουρνιά που έχει δουλέψει ο Αλέξης Αλβανός. Ο Καλόμοιρος που φέραμε από την Πυλαία που θα είναι ένα από τα μεγάλα όπλα μας. Τον βάλαμε στη φωτιά στο τελευταίο του Κυπέλλου και αυτό το παιδί που προσπαθεί όλη την χρονιά, μας έδωσε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ. Η κούπα από αύριο θα κοσμεί τα γραφεία του συλλόγου.

Για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Ο λόγος που βρέθηκα στην ΑΕΚ είναι γιατί είχα βρεθεί στον τελικό του 19, όλη αυτή η ατμόσφαιρα με έκανε να είμαι εδώ. Μέχρι στιγμής νομίζω ότι ο τρόπος που εξελίσσεται η ομάδα σε σχέση με τα δικά μου θέλω εναρμονίζονται πλήρως. Αν η ΑΕΚ στο μέλλον γίνει ένα σκαλοπάτι για μένα για ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο θα είναι κάτι ευτυχές για μένα και για τον κ. Παπασταμάτη.

Για την συμμετοχή της ΑΕΚ σε μια μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση: « Σίγουρα αυτό που είναι σαφές πως το επίπεδο των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσουμε καθορίζει και το επίπεδο μας. Φέτος πέρα από κάποια φιλικά που κάναμε, από κει και πέρα είχαμε το ματς με Ολυμπιακό που αποδείχτηκε κατώτερος. Είχαμε χτίσει μια ομάδα για μια δυνατά παιχνίδια και μείναμε χωρίς παιχνίδια.

Θα ανεβαίναμε συνεχώς αν δεν είχαμε και τους τραυματισμούς. Αν το επόμενο καλοκαίρι μας βοηθήσει και η πανδημία θα κάνουμε πολλά δυνατά φιλικά και δυνατά παιχνίδια μέσα στη σεζόν αλλά δεν ξέρω αν το ελληνικό πρωτάθλημα θα μας το επιτρέψει. Αλλά μια συμμετοχή στο European League θα μας επιτρέψει να ανεβούμε άλλα δύο επίπεδα.  Θέλω να πω ότι τον ευχαριστώ που με βοήθησε με όλα τα μέσα για να υλοποιήσω ένα δικό μου όνειρο. Το ελληνικό χάντμπολ θα μας αμφισβητεί μέχρι να μας αναγνωρίσει. Αυτό σιγά -σιγά εμπεδώνεται και ότι οι τίτλοι δεν είναι τυχαίοι. Τους παίρνουμε γιατί είμαστε καλύτεροι. Είμαστε καθαρά στην φάση της αναγνώρισης από το σύνολο του αθλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X