Ενστάσεις για τη στημένη διαδικασία- «Ούτε ένα στοιχείο που να συνδέει άμεσα ή έμμεσα την ΑΕΚ»!

Ο Αλέξης Αλεξίου εκπροσώπησε την ΑΕΚ στην στημένη υπόθεση με τις Ενώσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ με την στημένη υπόθεση με τις Ενώσεις.

Με το ξεκίνημα της διαδικασίας, υπεβλήθη βροχή από ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων, για τις οποίες ενστάσεις το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί στην επόμενη δικάσιμο, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (1/6).

Εγκαλούμενοι με εισήγηση για ισόβιο αποκλεισμό είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Άγγελος Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), ο Κώστας Ντάσιος (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και ο Νίκος Αυλωνίτης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας) που εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους, Ελευθερία Ρίζου (ο πρώτος), Κίμωνα Ευαγγελάτο (ο δεύτερος), Χάρη Γρηγορίου (οι άλλοι τρεις).

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, η Ένωση απειλείται με αφαίρεση 10 βαθμών, ενώ τα φυσικά πρόσωπα με ισόβια ή και πολυετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Αλέξης Αλεξίου, που ανέφερε τα εξής:

«Δηλώνω την έκπληξή μου για τη συμμετοχή της ΑΕΚ σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έπρεπε να είχε κληθεί καν. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο στο πόρισμα που να συνδέει άμεσα ή έμμεσα την ΑΕΚ. Ποια είναι η ωφέλεια της ΑΕΚ από όλα αυτά; Ποιος ωφελείται και σε τι; Κλήθηκε επειδή ο κ. Μελισσανίδης είναι ο διοικητικός της ηγέτης;

Για ποιο όφελος, αγωνιστικό ή βαθμολογικό, εγκαλείται σήμερα η ΑΕΚ; Ψάξτε στους πίνακες αν η ΑΕΚ έχει ευνοηθεί σε κάτι. Σε τίτλους ή σε διαιτησίες. Γιατί να τα κάνει αυτά η ΑΕΚ; Για να έχει αποτελέσματα προφανώς. Ποια είναι τα αποτελέσματα; Η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με ό,τι καταλογίζεται.

Όλη η διαδικασία είναι άκυρη, όπως και η κλήτευση. Δεν κληθήκαμε να εισφέρουμε τις απόψεις μας. Η υπόθεση έπρεπε να είναι στο αρχείο ή να ξεκινήσει από την αρχή, αλλά με εμάς μέσα».

«Ντρέπομαι για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στον Μελισσανίδη»

Τον Δημήτρη Μελισσανίδη εκπροσώπησε η δικηγόρος Έλλη Ρίζου, που σημείωσε τα εξής:

«Να μας εξηγήσει το δικαστήριο γιατί παραβιάστηκαν οι διατάξεις και δεν ενημερώθηκαν οι εγκαλούμενοι με την έναρξη της διερεύνησης. Παραβιάστηκαν οι κανόνες και αυτό επιφέρει ακυρότητα. Δεν προστατευτήκαμε. Γιατί ενημερωθήκαμε ότι γινόταν έρευνα σε βάρος μας όταν η έρευνα είχε τελειώσει;

Κατηγορούμαστε από μασκοφόρους, είναι ανώνυμοι. Και δεν μπορούμε να στραφούμε εναντίον τους. Δεν μπορούμε να αμυνθούμε. Ο εισαγγελέας Καρδίτσας αρχειοθέτησε αυτή την καταγγελία. Ακριβώς γιατί ήταν ανώνυμη.

Για τον Μελισσανίδη και την ηθική αυτουργία δεν υπάρχει τίποτα. Ντρέπομαι εν έτη 2021. Πρέπει να απολογηθώ γιατί καθόταν ο πελάτης μου δίπλα στον Γιάννη Παπαδόπουλο; Επειδή το έγραψε το «Μπαμ» ή το «Μακελειό»; Είναι ηθικός αυτουργός επειδή βλέπανε τον αγώνα μαζί;

Ο Μελισσανίδης έβαλε τον Παπαδόπουλο και τους λοιπούς να καταλάβουν με παράνομα μέσα τις Ενώσεις, με σκοπό να πάρει την ΕΠΟ. Τότε πρέπει να δεχτούμε ότι ο Γραμμένος και ο Ζαγοράκης πάσχουν από έναν ιδιότυπο αυτισμό. Και εκείνοι δεν είναι στην ΕΠΟ, είναι μόνο τα σώματά τους, αφού ο Μελισσανίδης κάνει κουμάντο. Ή είναι εγκληματίες, αφού τους έβαλε ο Μελισσανίδης και εξελέγησαν παράνομα. Δεν έχουμε δει τίποτα τέτοιο.

Κατηγορούμαστε ότι ο εντολέας μου έκανε ενέργειες για να βγει το 2017 ο Γραμμένος. Έκανε όλο αυτό το χαμό για να πάρει, σύμφωνα με το πόρισμα, μία Ένωση, της Αχαΐας! Ο Γραμμένος όμως βγήκε με 43 ψήφους από τις 55. Ο Ζαγοράκης βγήκε ομόφωνα με πρόταση του Πρωθυπουργού και συμφώνησαν όλοι! Άρα γιατί ο Μελισσανίδης να κάνει αυτά τα πράγματα; Κατηγορούμαστε για τη Σάλα, την Καρδίτσα και την Φθιώτιδα. Ο Ζαγοράκης όμως βγήκε ομόφωνα!

Γιατί δεν καλούνται μάρτυρες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που ήταν στις εκλογές αυτών των Ενώσεων; Δεν υπάρχει κατηγορία, ούτε νομικά, ούτε ουσιαστικά και ζητώ την απαλλαγή του».

«Η διαδικασία πάσχει, πρέπει να ακυρωθεί»

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο εκπροσώπησε ο δικηγόρος Κίμωνας Ευαγγελάτος, που σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Υποβάλλουμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας διερεύνησης. Υπήρχε υποχρέωση ενημέρωσης του εγκαλούμενου τη στιγμή που ξεκινάει μια έρευνα. Εδώ ενημερώθηκε στο τέλος της. Υπάρχει μια τελική έκθεση που δημιουργεί εντυπώσεις. Προτείναμε 142 μάρτυρες προς εξέταση. Τι θα γινόταν αν είχαμε παραθέσει τόσα αντίθετα στοιχεία; Θα είχαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία πάσχει. Στην υπόθεση ΟΦΗ-Αιγινιακού που το δικαστήριό σας εξέτασε, οι διάδικοι ενημερώθηκαν στην έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης».

Για τους Δανιήλ, Ντάσιο και Αυλωνίτη, μίλησε ο δικηγόρος τους, Χάρης Γρηγορίου:

«Υποβάλλουμε ένσταση απαραδέκτου πειθαρχικής δίωξης και δικονομικής ακυρότητας. Έγινε έναρξη της διαδικασίας και μετά από μιάμιση ώρα κοινοποιήθηκε το τελικό πόρισμα. Δεν ενημερώθηκαν ποτέ. Καταπατήθηκε το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων. Στερήθηκαν το δικαίωμα παράστασης. Δεν λάβαμε καμία γνώση σε κανένα στάδιο της διερεύνησης. Νιώθουμε ότι έχουμε τυλιχτεί σε μια κόλλα χαρτί χωρίς να έχουμε ακουστεί».

Ιούλιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπόθεση της ΑΕΚ

Τουλάχιστον όλο τον Ιούνιο θα χρειαστεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για να ολοκληρώσει την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν κληθεί 37 μάρτυρες, καθώς και αρκετοί άλλοι που έχουν καλέσει οι κατηγορούμενοι.

Οι ημερομηνίες στις οποίες θα εξεταστούν οι μάρτυρες κατηγορίας είναι:

Τρίτη 1/6 16.30

Σάββατο 5/6 10.00

Δευτέρα 7/6 18.00

Τρίτη 8/6 16.30

Πέμπτη 10/6 16.30

Δευτέρα 14/6 17.00

Τρίτη 15/6 17.00

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X