Χωρίς στρογγυλέματα και πασαλείμματα, ο Μιλόγεβιτς θα πετύχει

Εικόνες από τις υπογραφές Μιλόγεβιτς στην ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μέτρα τα δεδομένα που υπάρχουν πλέον στην ΑΕΚ και βλέπει το δρόμο προς την επιτυχία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εποχή Μιλόγεβιτς, λοιπόν, και επίσημα. Να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα ποτέ για ποιον λόγο υπήρχαν δισταγμοί, έστω και στιγμιαία στην κοινωνία της ΑΕΚ, για την επιλογή του Σέρβου προπονητή. Οταν έχεις έναν προπονητή που βρίσκεται πολύ ψηλά στις επιλογές σου, έως και αποτελεί τη βασική σκέψη την τελευταία τριετία, και πλέον έχεις τη δυνατότητα να τον πάρεις, δεν καταλαβαίνω καν το νόημα του δισταγμού.

Σας έλεγα και στο τελευταίο σχόλιο, πώς έτσι όπως είχε εξελιχθεί η λίστα με τους υποψηφίους τεχνικούς της ΑΕΚ, θεωρούσα πως όποια επιλογή και αν γινόταν θα ήταν καλή. Η καλύτερη από όλες αυτές που έπαιξαν γερά θεωρώ πως είναι ο Μιλόγεβιτς και εξηγώ γιατί για να μην αφήνουμε και γκρίζα σημεία:

  • Ο Λουτσέσκου είναι ένας προπονητής που δεν κρύβω πως μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει, θεωρώ πως θα μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα, έστω κι αν βέβαια δεν πιστεύω ποτέ, πως ο Ρουμάνος μπορούσε να μας οδηγήσει σε μία ΑΕΚ που θα έπαιζε θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο πέρα από οποιαδήποτε προπονητική ικανότητα, για τον Λουτσέσκου υπήρχε το τεράστιο αγκάθι που λεγόταν σχέσεις με κομμάτι του κόσμου της ΑΕΚ. Το οποίο αντιλαμβάνομαι, πως δεν μπορεί να καθορίζει τη στρατηγική επιλογή ενός κλαμπ, αλλά από την άλλη δεν μπορεί παρά να είναι στοιχείο προβληματισμού που δεν μπορεί να αψηφήσει κανείς. Κυρίως, γιατί ακόμα και αυτή η τριβή χαλά την ενότητα, διαρρηγνύει τη συσπείρωση που επιθυμεί κάποιος σε ένα νέο ξεκίνημα και θα έβαζε φωτιά στα θεμέλια της νέας προσπάθειας.
  • Ο Ρεμπρόφ είναι ένας προπονητής που έχει δείξει σπουδαίες ικανότητες. Φαίνεται, πως έχει ένα μαγικό ραβδάκι και κατακτά τίτλους και μεγάλες διακρίσεις. Ωστόσο δεν έχει καμία επίγνωση της ελληνικής πραγματικότητας και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν, ενώ είναι στοιχείο προβληματισμού πάντα και τα ζητήματα που αφορούν την προσαρμογή των πρώην Σοβιετικών στις συνθήκες που υπάρχουν στις μεσογειακές χώρες. Ο Ρεμπρόφ είναι μία τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα, ενδεχομένως θα κάνει πολύ σπουδαία πράγματα ως πολίτης του κόσμου και όχι απλά ως Ουκρανός, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη και όταν φύγει από τα όρια του πάλαι ποτέ ανατολικού μπλοκ.
  • Οσον αφορά τον Ιορντανέσκου που έπαιξε σοβαρά για κάποιες ημέρες ως η τρίτη επιλογή της ΑΕΚ, νομίζω πως σωστά έφυγε νωρίς από το τραπέζι. Κι αυτό γιατί είναι προπονητής με μικρή σχετικά εμπειρία, που δεν έχει παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο και δεν ξέρω κατά πόσο θα άντεχε στην πίεση της ΑΕΚ.

Η ταχύτητα με Μίλο

Στα δικά μας τώρα. Ο Μιλόγεβιτς έχει όλο το πακέτο που χρειαζόταν η ΑΕΚ σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Είναι μεθοδικός, ξέρει πού βρίσκεται, ξέρει για ποιο λόγο βρίσκεται εδώ και ξέρει που πρέπει να φτάσει. Αυτά είναι στοιχεία, τα οποία αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα καθοριστικά για την εξέλιξη της πορείας. Με αφορμή τη συμφωνία με τον Μιλόγεβιτς, έψαξα τις προηγούμενες φορές που η ΑΕΚ αναζήτησε και βρήκε προπονητή στο ξεκίνημα μία σεζόν.

Ο μοναδικός που προηγήθηκε χρονικά της συμφωνίας της ΑΕΚ με τον Μιλόγεβιτς, ήταν ο Ουζουνίδης. Σίγουρα ο πιο κανονικός προπονητής από όλους όσοι υπήρξαν στον πάγκο της ΑΕΚ την τελευταία τριετία. Και βέβαια, εκείνος που είχε και τη μοναδική επιτυχία της εισόδου στους ομίλους του Champions League. Μόνο εκείνος προηγήθηκε χρονικά την επίτευξη συμφωνίας με τον Σέρβο. Και εκείνος έμοιαζε προφανής επιλογή, έπειτα από εξαιρετικό πέρασμα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Εδειχνε έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και θεωρητικά θα μπορούσε να πάρει την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και να την κάνει ακόμα πιο ελκυστική.

Υπήρξαν πολλά λάθη εκείνο το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να γυρνάμε πίσω. Νομίζω πως έχουμε αναλύσει και είναι ξεκάθαρο για άπαντες όσα συνέβησαν τότε. Ο Καρντόσο ανακοινώθηκε στις 28 Μαΐου, έστω και κατά λίγο έπειτα από τη συμφωνία της ΑΕΚ με τον Μιλόγεβιτς, ενώ ο ο Κετσπάγια είχε ανακοινωθεί ενώ πια περπατούσαμε μέσα στον Ιούνιο. Δεν αλλάζει πολλά πράγματα αυτό. Ετσι κι αλλιώς, ο προπονητής είναι αυτός που θα καθορίσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα λειτουργεί η ομάδα.


Οι παίκτες θα κρίνουν την επιτυχία

Αυτοί που θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά είναι οι παίκτες. Γνώμη μου είναι πως η ΑΕΚ έκανε το πρώτο εξαιρετικό και σημαντικό βήμα με τη συμφωνία με έναν προπονητή που έχει πολλά να προσφέρει. Τώρα πρέπει να κάνει τα επόμενα και να είναι ένα προς ένα απόλυτα επιτυχημένα και σωστά. Κάθε προσπάθεια και σκέψη για πασαλείμματα και στρογγυλοποίηση θα μετατραπεί σε καταδικαστική ιστορία για την ΑΕΚ.

Κάθε ποδοσφαιριστής που θα προστεθεί φέτος στο υλικό πρέπει να είναι προσεκτικά επιλεγμένος. Να έχει την εμπιστοσύνη του κλαμπ και τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή. Να ξέρει, ότι έρχεται να δώσει άλλον αέρα στην ομάδα, να προσδώσει ποιότητα και προσωπικότητα μέσα στο ρόστερ. Ο Μιλόγεβιτς έχει εντοπίσει από την γνώση της πραγματικότητας της ΑΕΚ, το τεράστιο κενό που υπάρχει στο ρόστερ σε ό,τι αφορά την προσωπικότητα και την ποιότητα.

Μαθαίνω πως έχει ζητήσει σημαντικότατη ενίσχυση, ειδικά στον άξονα, όπου εκεί χτίζεται ο κορμός μιας ομάδας. Η ΑΕΚ πρέπει να πάει σε επιλογές που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά και δεν θα αφήνουν θέματα και ερωτηματικά για το μέλλον. Ισχύει πάντα, πως όσα λεφτά κι αν δώσεις, δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για καμία μεταγραφή. Αλλά το ψάξιμο και η τελική επιλογή της ΑΕΚ πρέπει να γίνουν με τέτοιο τρόπο, που δεν θα αφήνουν πολλά περιθώρια αμφιβολιών για στοιχήματα και λαχεία.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X