Δήμαρχος Χίου: « Η Χίος ανυπομονεί για το Final 4»

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μίλησε στον  ΕΡΑ Σπορ και αναφέρθηκε στην οργάνωση και στη διεξαγωγή του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2016, τονίζοντας τα θετικά που θα αποκομίσει ο αθλητισμός και το βόλεϊ στην κοινωνία της Χίου.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία την διεξαγωγή της τελικής φάσης του Κυπέλλου Βόλεϊ γυναικών 2016 Astra Airlines στο νησί μας, με την συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων της χώρας, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και η Ηλιούπολη. Έχουμε την ευκαιρία, ως τοπική αυτοδιοίκηση, ως πόλη και νησί, να παρουσιάσουμε μια άρτια σε όλα διοργάνωση και να αποδείξουμε πώς στον τομέα αυτό είμαστε πολλά βήματα μπροστά, αφού είναι γνωστή η πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων του νησιού μας. Μπορεί να μην διαθέτουμε ομάδες πρώτης σειράς, αλλά υπάρχει δυναμική στην βάση του αθλητισμού και δίψα του φίλαθλου κόσμου, να δει από κοντά τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος, σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση», είπε ο κ. Βουρνούς και συνέχισε:

«Ο κόσμος της Χίου αγαπά τον αθλητισμό και το Final 4, μας επιτρέπει και στο βόλεϊ, να δείξουμε πως το νησί μας διαθέτει το σωστό φίλαθλο πνεύμα, αφού ήδη – αφουγκραζόμενος τον παλμό των συμπολιτών μου – έχουν δείξει μεγάλο ζήλο κι έχουν εξασφαλίσει τα εισιτήρια, για να βρεθούν στο γήπεδο και να απολαύσουν όμορφο θέαμα από τα ινδάλματά τους. Είναι ευκαιρία για μας, να δούμε από κοντά τις πρωταγωνίστριες ομάδες, τις μεγάλες αθλήτριες, αλλά και να αδράξουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός που θα γίνει στο νησί μας, ώστε να αναδείξουμε και της πτυχές δημιουργίας, που μπορεί να έχει το βόλεϊ και στις τάξεις του αθλητισμού του τόπου μας. Καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ, να λύσουμε όλα τα προβλήματα και να λειτουργήσει το Κλειστό Γυμναστήριο του Καμποχωρίου, που ήταν χωρίς άδεια για 12 χρόνια. Αποτελεί κόσμημα για μας και νομίζω ότι θα πετύχουμε να φέρουμε σε πέρας άρτια την όλη διοργάνωση, έχοντας στην συνδρομή και συμπαράσταση του φίλαθλου κοινού της πόλης και του νησιού της Χίου γενικότερα».

«Ευχαριστούμε εκ των προτέρων την Ομοσπονδία του Βόλεϊ για την διοργάνωση του Final 4 στην Χίο. Το λέω αυτό γιατί αναγκαστήκαμε από μόνοι μας, να κινήσουμε γη και ύδωρ, ώστε να μεταβεί για το κύπελλο ερασιτεχνών η τοπική μας ομάδα ποδοσφαίρου, με έρανο στην τοπική κοινωνία, όπως και για το να τοποθετηθεί χλοοτάπητας στο γήπεδο. Πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν οι αρχές, αθλητικές και πολιτικές, τι αθλητισμό θέλουν και αν είναι σε θέση να βοηθήσουν το νησί μας και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Γιατί το πρόβλημα αυτό είναι χρόνιο κι όχι μόνον τωρινό».

 

Δείτε επίσης

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΑΕΚ για τη φιλοξενία των Μακεδόνων

Με επίσημη ανακοίνωση της η ερασιτεχνική ΑΕΚ ευχαριστεί την διοίκηση των Μακεδόνων για την φιλοξενία τους