Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Το τίμημα της απόφασης να γίνει η Ελλάδα Σουηδία του Νότου

Το worst case σενάριο δεν είναι αυτό που ζούμε τώρα

0

Ακόμα και σήμερα, που ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων covid-19 διαγράφει αλλεπάλληλα limit-up και σε επίπεδο προβλέψεων τίποτα δεν μπορεί να πάει καλύτερα τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου – η επιστημονική κοινότητα εκφράζει φόβους ότι το Δεκέμβρη τα κρούσματα μπορεί να είναι σε καθημερινή βάση άνω των 700 – υπάρχουν αρκετοί ανάμεσα μας που εξακολουθούν να εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει το σουηδικό μοντέλο.

Να μην επιβάλλει δηλαδή κανένα μέτρο περιορισμού, να κρατήσει ανοιχτή την οικονομία και να περιοριστεί σε συστάσεις κοινωνικής αποστασιοποίησης και παραμονής των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων στο σπίτι.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι η Σουηδία ετοιμάζεται να δρέψει τώρα κάποιους καρπούς της στρατηγικής της – που μεταξύ μας δεν μπορούμε να το δεχτούμε με 5.890 νεκρούς – έχοντας ισοπεδώσει την καμπύλη μεταδοτικότητας κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας, είναι καλό να θυμόμαστε ότι οι συνθήκες σε ότι αφορά τις κοινωνικές δομές και την κουλτούρα του lifestyle είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με την Ελλάδα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα