Τελευταία Νέα

Το χαμένο μπαράζ του Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟ, η χαμένη χρονιά της ΑΕΚ

Η προσαρμογή της ΑΕΚ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υπήρξε βίαιη. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, έχοντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα του Λουκά Μπάρλου και την ποδοσφαιρική γήρανση κάποιων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα

Η προσαρμογή της ΑΕΚ στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υπήρξε βίαιη. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, έχοντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα του Λουκά Μπάρλου και την ποδοσφαιρική γήρανση κάποιων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Μοιραία, σε όλη τη σεζόν έμεινε παρατηρητής των εξελίξεων, έχοντας μόνο αναλαμπές. Εφτασε να διεκδικεί την ευρωπαϊκή της συμμετοχή σε αγώνα μπαράζ για την τρίτη θέση, που έγινε με αντίπαλο τον ΠΑΟ στο ουδέτερο Καραϊσκάκης (εκείνη τη χρονιά, 1979-80 και ο τίτλος κρίθησε σε μπαράζ στον Βόλο, ανάμεσα σε ΟΣΦΠ και Αρη).

Το μπαράζ δε διέφερε από όσα είχαν γίνει στη χρονιά. Η ΑΕΚ είχε καλές στιγμές, πίεσε για τη νίκη με τους Μπάγεβιτς και Βλάντιτς να είναι οι βασικοί εκφραστές της πίεσης, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Δέχτηκε γκολ από τον Περουβιανό Ορε (ανήκε στις καραβιές των Λατινοαμερικάνων που έφεραν οι «πράσινοι», βαφτίζοντας ορισμένους και ως Ελληνες, όπως τον Ρότσα – Μπουμπλή!) και το ματς χάθηκε.

 

Δείτε επίσης

1999/00: Η ζωή που δεν έζησε, το κύπελλο της παρηγοριάς (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Εάν η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μετρά, τότε η περίοδος 1999/00 είναι θετική για την ΑΕΚ. Μια μέρα σαν σήμερα του 2000, η Ενωση συνέτριβε με 6-1 την Καλαμάτα στην αυλαία του πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας όμως μόλις την 3η θέση