Ο άνθρωπος που έγινε η ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ (VIDEO)

Η ιστορία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από τεράστιες προσωπικότητες. Σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν επί χρόνια τον σύλλογο και καθόρισαν την πορεία του. Αναμφίβολα, περίοπτη θέση σε αυτήν τη λίστα, κατέχει ο Ανδρέας Σταματιάδης. Ο άνθρωπος που έμελλε να πάρει τον τίτλο της ζωντανής ιστορίας της Ενωσης

stamatiadisΗ ιστορία της ΑΕΚ είναι γεμάτη από τεράστιες προσωπικότητες. Σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν επί χρόνια τον σύλλογο και καθόρισαν την πορεία του. Αναμφίβολα, περίοπτη θέση σε αυτήν τη λίστα, κατέχει ο Ανδρέας Σταματιάδης. Ο άνθρωπος που έμελλε να πάρει τον τίτλο της ζωντανής ιστορίας της Ενωσης, καθώς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια τον σύλλογο για όλη τη ζωή του (και βρήκε συνεχιστές στους δύο γιους του). Ο μεγάλος Ανδρέας Σταματιάδης γεννήθηκε μία μέρα σαν σήμερα το 1935 και σχεδόν από το ξεκίνημα της ζωής του, συνδέθηκε με την ΑΕΚ.

Ο Σταματιάδης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ενωσης και πήρε θέση στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του ‘50. Ο Αγγλος τεχνικός Μπίμπι τον καθιέρωσε ως δεξιό εξτρέμ, όπου ο Σταματιάδης παρομοιαζόταν με βέλος. Κατέκτησε δύο τίτλους πρωταθλητή και ισάριθμους κυπελλούχου με την ΑΕΚ. Συμμετείχε σε 267 ματς, σημειώνοντας 60 τέρματα. Εργάστηκε ως βοηθός και πρώτος προπονητής στην ΑΕΚ, αλλά και στην Εθνική ομάδα, ενώ από το 1992 μέχρι και πριν από τρία χρόνια, ήταν υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=»RN8MsVv03ZE» width=»600″ height=»350″]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *