Αμφισβητεί το πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη

Με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος, χαρακτηρίζει επιστημονικά μη παραδεκτό το πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και δηλώνει τις επιφυλάξεις του, επισημαίνοντας τρία σημεία.

«Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Χάρη Αναγνωστόπουλου:
Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.

Στην παρούσα φάση τρείς επισημάνσεις:

1)Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.

2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το
περιστατικό.

3)Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.

Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου.

3 Σχόλια

 1. Αλέξανδρος

  Δυστυχώς έκλεισαν 2-3 σπίτια, ο ένας πέθανε και οι άλλοι θα πάνε φυλακή.
  Ο σχωρεμένος ήταν νηφάλιος και πήγε να κλέψει μέρα μεσημέρι. Όταν μπλέκεις σε μια τέτοια κατάσταση γνωρίζεις πως ρισκάρεις τη ζωή τη δική σου και των άλλων.
  Οσο και να χτυπιούνται κάποιοι το άσπρο μαύρο δεν θα γίνει.
  Την επόμενη φορά που θα πιάσουν τον κλέφτη επ’αυτοφόρω στο σπίτι τους να τον κεράσουν μια φραπεδιά να τον ρωτήσουν αμα είναι gay και μετά να τον πλακώσουν στο ξύλο.

 2. Τη μανούλα του κοσμηματοπώλη 27-30 χρονών που σφαγιάστηκε στη Θεσσαλονικη προ διμήνου τη σκέφτηκε κανεις? Οχι ! Τη Μανούλα του παδιου που ήρθε Ελλαδα 2 μέρες διακοπες και τον εσφαξαν πακιστανοι στου Φιλοπαπου τη σκέφτηκε κανεις? Οχι! Και δεκάδες άλλες περιπτώσεις για τις οποίες ο ρατσιστης πρωθυπουργος κανει τα στραβά μάτια επειδή απλά ειναι Ελληνες!! Τρομακτικό πραγματικά. Αντίθετα τον φιλο μας εδώ που δήλωνε με χαρά δεξιά και αριστερά σε μίντια ότι είναι »που@@@να» και τοξικομανής.. , τον ηρωοποιούν στα μισά και πλέον μμε. Κοινωνία βαθιά αντιδημοκρατική, ανήθικη και σάπια σε αξίες ως το μεδούλι. Αυτό είναι η πρόοδος και καλα…

  • αν υπήρχαν λαικ θα σου έβαζα 100 χωρίς δευτερη σκέψη. δυστυχώς είναι ακριβώς όπως τα λες αδελφέ. κρίμα για την ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *