Οι όμορφες ομάδες, όμορφα κτίζονται

Ο Κώστας Τσίλης γύρισε από την Πολωνία και γράφει για όσα έγιναν και κυρίως όσα θα γίνουν

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Αθήνα μετά από 17 ημέρες στην Πολωνία, απέχει περίπου δέκα μέρες από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με την ΤΣΣΚΑ και απομένει περίπου 1,5 μήνας, μέχρι να κλείσει η μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ξεκίνησε με τις ημερομηνίες διότι έχουν την σημασία τους. Για την δουλειά που έχει γίνει, αλλά γι αυτή που απομένει να γίνει. Από τον προπονητή και τους παίκτες, μέχρι και όλους τους εμπλεκόμενους με τον οργανισμό που λέγεται ΑΕΚ. Και τα παίρνω τα πράγματα με την σειρά.

Σ’ αυτές τις 17 ημέρες στην Πολωνία, ακούστηκε ελάχιστες φορές η λέξη «πρωτάθλημα». Λιγότερες ίσως από κάθε άλλη φορά, σε βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ. Είχε ακουστεί πολύ περισσότερες το καλοκαίρι της επιστροφής από την μεγάλη περιπέτεια της Γ’ και της Β’ εθνικής. Παρόλο τίποτα απ’ όσα συνέβαιναν τότε δεν το δικαιολογούσε. Αλλά ήταν κυρίως η μεγάλη και μεταξύ μας απολύτως δικαιολογημένη δίψα για εκείνο του «ερχόμαστε», που έβαζε σχεδόν ασυναίσθητα τον πήχη μέχρι τον ουρανό. Απ’ όλους. Ου μη εμού εξαιρουμένου.

Επίσης η λέξη «πρωτάθλημα» ακουγόταν τρεις την ώρα και σ’ εκείνη την παρδωδία προετοιμασίας στο Τσέστερ το καλοκαίρι του 2012. Τόσο από τον Βαγγέλη Βλάχο και από κάτι αμούστακα παιδάκια που είχαν και άγνοια κινδύνου και αδυναμία να δουν την μεγάλη καταστροφή που ερχόταν και θα έπεφτε και πάνω στο κεφάλι της ΑΕΚ αλλά και στα δικά τους. Ας μην τα θυμόμαστε όμως αυτά μέρες που είναι και ας επιστρέψουμε στα τωρινά.

Η λέξη «πρωτάθλημα» ακούστηκε ελάχιστες φορές. Αντιθέτως άκουσα τον Λάζαρο να λέει πως «όλοι μας ξέρουμε γιατί είμαστε εδώ και δεν χρειάζεται να το λέμε». Άκουσα και τον Μάνταλο, που πάντα ως αρχηγός έχει σημασία όταν μιλάει, να λέει πως «δεν χρειάζεται να λέμε κάθε φορά λόγια, πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που πρέπει». Ακόμα και ο απόλυτος (και απόλυτα ψυχρός) επαγγελματίας που λέγεται Τσιγκρίνσκι, έσπευσε να πει πως «δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να λέμε πως πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά με τα λόγια δεν το πήρε κανείς».

Όλα αυτά σημαίνουν πως και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είναι πλήρως εναρμονισμένοι με την λογική που έχει ο Μανόλο Χιμένεθ, που δεν μίλησε ούτε για πρωτάθλημα, ούτε για κύπελλο, ούτε για τίποτα. Είπε πως «κάθε ματς είναι τελικός που θα πρέπει η ΑΕΚ να τον κερδίζει» και τελείωσε η υπόθεση. Παιχνίδι το παιχνίδι, αν η ΑΕΚ κερδίζει, στο τέλος το ταμείο που θα γίνει, θα είναι αυτό που πρέπει. Όλα τα υπόλοιπα ούτε σημασία έχουν, ούτε νόημα, όταν φτάνει η ώρα της κρίσης.

Επίσης σ’ αυτές τις 17 μέρες στην Πολωνία, ο Χιμένεθ δούλεψε πολύ στην τακτική. Προφανώς για όλους εμάς που πέρυσι δεν είδαμε ούτε μέρα τέτοιας δουλειάς στο αντίστοιχο διάστημα της προετοιμασίας, ήταν αξιοσημείωτο. Αλλά γενικώς, είναι το σύνηθες. Και κυρίως από μόνο του, δεν λέει και πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, ο Γιώργος Δώνης, το καλοκαίρι του 2008, δούλευε τακτική ακόμα και στον… ύπνο της ομάδας στην Αυστρία. Στο γήπεδο όμως, οι παίκτες κουτουλάγανε μεταξύ τους. Προφανώς διότι είτε η δουλειά δεν ήταν σωστή, είτε δεν πέρασε στους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια τρύπα στο νερό.

Πολλή δουλειά στην τακτική, είχε και ο Φερέρ το καλοκαίρι του 2007 στην Ολλανδία. Και μάλιστα εντυπωσιακή δουλειά, σχετικά κοντά σ’ αυτό που έκανε φέτος ο Χιμένεθ. Ισπανική σχολή γαρ. Ούτε και αυτό όμως ήταν τότε ικανό για να δώσει αποτελέσματα. Διότι η ΑΕΚ ήταν δουλεμένη στην τακτική, αλλά δεν είχε γίνει ομάδα. Ούτε το καλοκαίρι, ούτε τον χειμώνα, ούτε ποτέ. Και μιας και θυμήθηκα εκείνο το καλοκαίρι του 2007, ανοίγω μια παρένθεση σε σχέση με τα φιλικά. Έγινε μεγάλη κουβέντα για τις ομάδες που αντιμετώπισε φέτος η ΑΕΚ στην Πολωνία. Εύκολες, λέει. Όμως αν ρίξετε μια ματιά σ’ όλες τις προετοιμασίας, από το 2004 και μετά, δύσκολα θα βρείτε έστω μια, που η ΑΕΚ να έπαιξε φιλικά μόνο με ομάδες πρώτης κατηγορίας άλλων χωρών, όπως φέτος. Και το καλοκαίρι του 2007, που η ΑΕΚ προετοιμαζόταν για πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ, με σούπερ ρόστερ γενικώς και με τον Ριβάλντο ειδικώς, με κάτι μπυραρίες είχε παίξει στην Ολλανδία. Με παίκτες που πρώτα έπαιρναν αυτόγραφο από τον Ρίμπο και μετά στο γήπεδο για το ματς. Κλείνω την παρένθεση.

Το γεγονός πως ο Χιμένεθ στην Πολωνία δούλεψε πολύ τακτική, από μόνο του δεν λέει τίποτα. Έχει την σημασία του πως ορισμένα πράγματα τα δούλεψε από το μηδέν όταν η ομάδα ξεκίνησε τη δουλειά στο Κίελτσε και τα έφτασε μέχρι ενός σημείου (όχι ακόμα στο δέκα), τώρα που επιστρέφει στην Αθήνα. Όπως το πρέσινγκ, όπως την ανάπτυξη από τα άκρα, όπως κάποιους αυτοματισμούς. Ακόμα όμως, υπάρχει μπόλικη δουλειά που πρέπει να γίνει. Γενικώς στο μοντάρισμα αλλά και ειδικώς για τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ. Είναι σχεδόν δεδομένο πως η ΑΕΚ που θα παρουσιαστεί σ’ αυτά τα δυο πρώτα ευρωπαϊκά ματς, δεν θα είναι ίδια μ’ εκείνη που θα μπει στη σεζόν. Γι αυτό και ο Χιμένεθ επί της ουσίας θα κάνει πλέον δυο παράλληλες δουλειές. Συνέχεια στο κτίσιμο της ομάδας από εκεί που το άφησε στο Κίελτσε, αλλά και προετοιμασία για την διπλή μάχη με τους Ρώσους. Δυο επί της ουσίας διαφορετικές δουλειές, που συναντιόνται μόνο σ’ ένα πράγμα. Πως το ρόστερ που θα πάει να παίξει με την ΤΣΣΚΑ, θα είναι σε μεγάλο ποσοστό ίδιο μ’ αυτό που θα μπει και στη σεζόν.

Και εδώ φτάνουμε και στο κομμάτι των μεταγραφών. Διάβασα κάπου πως η ΑΕΚ χρειάζεται έναν χαφ που θα είναι box to box, που λέμε και στο Λιμανάκι στην Αίγινα. Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω πως τέτοιος χαφ είναι κυρίως ο Γαλανόπουλος και κατά δεύτερο λόγο ο Αϊντάρεβιτς. Ο πρώτος είναι το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικώς και ο δεύτερος είναι ένας παίκτης που, ότι και αν λέμε ημείς εκτός ομάδας, τον πιστεύουν εκείνοι που είναι εντός ομάδας. Οπότε οποιαδήποτε κουβέντα είναι εκ του περισσού. Αν τώρα τεθεί θέμα παραχώρησης του Γιόχανσον, τα δεδομένα αλλάζουν όπως και η βάση της κουβέντας.

Υπάρχει επίσης κουβέντα για φορ. Θα είμαι ξεκάθαρος. Η ΑΕΚ θα πρέπει να το παλέψει μέχρι τις 31 Αυγούστου τα μεσάνυχτα, να φέρει ξανά πίσω τον Αραούχο. Κυρίως διότι είναι αυτός που είναι και διότι όλοι οι καλοί χωράνε και διότι και ο ίδιος ο παίκτης του γουστάρει. Δεν είναι απίθανο, παρόλο που φοβάμαι μήπως την πατήσει και σ’ αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ, όπως με τον Σκόκο. Να εμφανιστεί δηλαδή μια ομάδα, που θα δώσει εκατομμύρια τα οποία δεν μπορεί να βγάλει από το ταμείο της η ΑΕΚ. Θαρρώ όμως πως το θέμα Αραούχο είναι ακόμα ανοικτό. Αλλιώς το θέμα μεταγραφής επιθετικού, η ΑΕΚ θα πρέπει να το δει πολύ προσεκτικά και βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του αγωνιστικού της μοντέλου. Έστω και μ’ αυτό το μικρό δείγμα, που θα υπάρχει μέχρι τον Αύγουστο.

Βεβαίως αν οι ενδείξεις πως ο Λιβάγια παίζει καλύτερα ως δεύτερος φορ και όχι ως αιχμή του δόρατος, γίνουν αποδείξεις, η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ακόμα επιθετικό. Όχι για βασικό. Διότι επέμενα και τώρα επιμένω πολύ περισσότερο, πως ο Γιακουμάκης είναι το next big 11 της ΑΕΚ αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά ίσως από πίσω απ’ αυτόν και μαζί με τον Αλμέιδα, να χρειάζεται ακόμα έναν. Ίσως…

24 Σχόλια

 1. Αλέξανδρος 21

  Κώστα καλημέρα. Νομίζω το καλό της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς που ξεκίνησε για την ομάδα, είναι ότι ξεκινά με έναν αξιόλογο κανονικό προπονητή που γνωρίζει την ομάδα, και ως έμψυχο υλικό και ως μέγεθος, που έχε δεθεί μαζί της. Επίσης πλεονέκτημα μεγάλο είναι ότι η ομάδα που έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν θα αλλάξει κατά πολύ (αν θα γίνουν, θα γίνου 1-2 προσθήκες και ίσως όχι για βασικοί, εκτός και αν έρθει ο Αραούχο). Τέλος μεγάλα κέρδη της προετοιμασίας (βάση των φιλικών και των ρεπόρτερ που έδιναν καθημερινά τις ανταποκρίσεις τους), ο Μπακάκης (πολλοί έκραζαν που έμεινε) και ο Λάζαρος, που και οι δύο συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν, από τα εξαιρετικά πλέυ οφ που έκαναν και οι δύο… Ήλπιζα και για τον Πατίτο, αλλά…΄
  Κώστα, επειδή είδες την προετοιμασία από κοντά:
  1) Από τους μικρούς (με βάση μόνο τα φιλικά που είδα και ειδικά το τελευταίο), μου άρεσαν πάρα πολύ ο Γιανούτσος, και ειδικά ο Μπάμπης, που δεν ξέρω, αλλά κάτι μου «βγάζει» αυτό το παιδί…. Εσύ τι είδες στην προετοιμασία, καθώς τους έβλεπες σε καθημερινή βάση…
  2) Ο Τζάνε πως τα πήγε, θα μείνει ή θα πάει δανεικός; Βασικά ο Μανώλο, δείχνει ευχαριστημένος μαζί του ή θα εισηγηθεί την απόκτηση άλλου στόπερ;;;
  3) Θαρρώ για το τέρμα, ξεκινάμε με Ανέστη και βλέπουμε, συμφωνείς;;;;
  4) Κι ένα τελευταίο έτσι για να δοκιμάσω στο στοίχημα (που απ’ ότι θυμάμαι δεν παίζεις), θα πόνταρες την επιστροφή του Αραούχο;; Εγώ ναι, μέχρι και στις 31 Αυγούστου, θα το πιστεύω….

  • Κώστας Τσίλης

   Αλέξανδρε συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση. Άδεια γαρ. Για τους μικρούς, νομίζω πιο μπροστά απ’ όλους είναι ο Αντωνίου και μετά ο Μπάμπης. Για στόπερ δεν το αποκλείω. Ο Ανέστης έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Όσο για τον Αραούχο, από τα πράγματα στο στοίχημα που δεν ακουμπάς

 2. 1. Σε σχέση με πέρυσι τέτοιο καιρό οι διαφορές είναι αρκετές αλλά όχι τόσες ώστε να σημαίνουν πρόκριση.
  2. Οι ομάδες που παίξαμε δεν προσφέρονταν για συμπεράσματα γιατί απλά ήταν πολύ μικρής δυναμικοτητας
  3. Δεν βλέπω του χρόνου να δίνουμε το εκατομμύριο για τον Τριστανσον.
  4. Έχουμε πρόβλημα αριθμητικό στα χαφ. Ο Αινταρεβιτς είναι πολύ αργός και μόνο για παιχνιδια με αντιπάλους πολύ αδυνατους. Ο μικρός δεν είναι ακόμα έτοιμος.
  5. Παίζουμε με ένα (1) αμυντικό αριστερο. Είχαμε τον αξιόπιστο αμυντικά Ντιντακ και θα παίρναμε άλλον ένα. Ο Βινισιους δεν έχει τακτικη παιδεία για τη θέση.
  6. Πάλι η ομάδα δεν έχει ένα πολύ καλό ξένο παίχτη, ένα σημείο αναφοράς. Είναι μέτριοι ας μην κοροιδευομαστε.
  Μακάρι να προκριθουμε όμως η Ρώσος απέχουν ποιοτικά από εμάς.

  • Κώστας Τσίλης

   Κώστα δεν συμφωνώ μαζί σου για τους αντιπάλους στα φιλικά. Η Καρπάτι Λβιβ έχει ιδιοκτήτη που ήρθε για να παρακολουθήσει ένα φιλικό με… ελικόπτερο. Διαφωνώ επίσης ως προς το ότι ο Γαλανόπουλος δεν είναι ακόμα έτοιμος. Φουλ έτοιμος είναι. Συμφωνώ για το αριστερό μπακ. Δεν συμφωνώ για τους μέτριους ξένους και δεν θα κριθούν προφανώς στα ματς με την ΤΣΣΚΑ

 3. Δέν ψαρώνουμε με Τίποτα…
  Για μπροστά έχουμε Γιακουμάκη…Εχουμε και Λιβάγια…
  Δέν εκβιαζόμαστε…
  Εξτρέμ έχουμε τον Λάζαρο και πήραμε κι άλλον για αριστερά(Tristason), κι όπως φαίνεται θα πάρουμε κι άλλον…
  Αριστερό Μπάκ πήραμε…Αμυνα γερή έχουμε…
  Επιτέλους οι Μάνταλος και Μπακασέτας θα μπορούν να παίξουν στην Θέση τους…
  Το Θέμα είναι οτι θάχουμε πιό δεμένο Κορμό απο πέρυσι…
  Κι όσο για τον Αραούχο, εάν θελήσουν να τον δώσουν, Δικαίωμά τους είναι, στο τέλος σίγουρα θα καθαρίσει ο Τίγρης…
  Εάν είναι μόνο Θέμα Χρημάτων, ο Τίγρης στο Τέλος θα δώσει Χαρά στον Κόσμο…

  • Κονέ να μην πάρουμε Τουμά μου;

   • Φίλε μου γειά σου, εγώ πάντα ήθελα και θέλω ΕΛΛΗΝΕΣ…
    Και φυσικά εξακολουθώ και θέλω κι εύχομαι για Κονέ και Βασιλακάκη…Κι όχι μόνο…
    Αλλά, είπαμε, ο Μαίστρο δέν κατέχει απο Ελληνικό Ποδόσφαιρο…
    Πού να τρέχει τώρα να μάθει Ποιός και Τί είναι ο Κονέ κι ο Βασιλακάκης…

    • Αλέξανδρος

     Σύντροφε πού ήσουν χαμένος? διακοπές είχες πάει?

     • Θελω να ρωτησω εσενα ρε Αλεξανδρε που νομιζω οτι θα μου δωσεις
      μια απαντηση αλλα και οποιος αλλος ξερει μου λεει.

      Αυτο το ψεμα που μας λενε με το μπατζετ και το Φαιν.φαιρ.πλαι
      δεν παιζει να ισχιει για κανενα λογο.

      Μας λενε οτι η ομαδα δεν μπορει να βαλει κεφαλαια
      πανω απο τα εσοδα της.Πως η Μιλαν φετος εχει κανει 190 εκ. μεταγραφες τωρα με τους κινεζους?Αφου δεν καναν ουτε τις μισες πωλησεις παικτων.
      Ουτε τα μεγαλα εσοδα της serie A δεν δικαιολογουν το ποσο που μπηκε.
      Η salzburg το ιδιο εκανε.

      Και γενικα ολες οι ομαδες παρακαλανε να τις παρουν κινεζοι ή Αραβες
      για να βαλουν λεφτα.μα αν ισχιουν αυτα που μας λενε και κινεζοι να παρουν
      την ΑΕΚ και να θελουν να βαλουν 100 εκ δεν μπορουν με βαση το φ. φερ πλαι.

      Επεισης φιλος μου Λογιστης (ΑΕΚ κι αυτος)μου ειπε πως μπορεις να βαλεις λεφτα
      με χιλους νομιμους τροπους.

      Περιμενω γνωμες.

      • Αλέξανδρος

       Jimakos
       Για το FFP έσοδα λογίζονται και τα κεφάλαια που βάζουν οι μέτοχοι της ομάδας, οχι μόνο οι πωλήσεις παικτών και τα τηλεοπτικά συμβόλαια.
       Δηλαδή οι Κινέζοι της Μίλαν για να κάνουν αγορές έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
       Εκτός αυτού οι ομάδες αυτού του επιπέδου έχουν τρελά έσοδα απο διαφημίσεις, χορηγούς, εισιτήρια κτλ.
       Στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή μέτοχος δεν είναι ο Μελισσανίδης, αλλά μια εταιρεία που έφτιαξαν με μετόχους την Αρκάδη και μερικούς ακόμα ΑΕΚτζήδες.
       Δηλαδή ανθρώπους που δεν έχουν τέτοια οικονομική επιφάνεια που να δικαιολογεί μεταγραφές εκατομμυρίων.
       Γι’αυτό προσπαθούν να κινούνται ανάλογα με τα έσοδα της ομάδας.
       Για να κάνουν μια μεταγραφή και να είναι τυπικοί με το FFP θα πρέπει να γίνει πχ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπου είτε θα μπεί νέος μέτοχος που θα βάλει λεφτά είτε θα βάλουν οι υπάρχοντες μέτοχοι. Και φυσικά τα λεφτά αυτά θα πρέπει να είναι αποδεδειγμένα νόμιμα, και να έχουν περάσει την έγκριση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Αλλιώς θα κατηγορηθούν για ξέπλυμα με το σκεπτικό «πού τα βρήκες τα 10εκατ. αφού δεν δικαιολογούνται απο τα εισοδήματά σου?»
       Μια άλλη λύση θα ήταν να μπεί ένας χορηγός που θα δώσει τρελή χορηγία, πχ μια εταιρεία του Μελισσανίδη. Δηλαδή αν θες να παρακάμψεις το FFP νόμιμα, υπάρχουν τρόποι αρκεί να θέλεις.

       • Ευχαριστω για την απαντηση Αλεξανδρε.Αυτο πιστευα κι εγω απλα ηθελα να δω αν καταλαβα καλα.

        Παντος ειχα ακουσει οτι με το που ξεκινισει το γυπεδο θα γινει μια αυξηση μετοχικου κεφαλαιου.Δεν ξερω αν ειναι αποκλιστικα και μονο για το γυπεδο η και για το αγωνιστικο.

        Εσυ πιστευεις πως αν γινει το γυπεδο θα βαλει λεφτα?
        Λες αυτο να περιμενει?

      • Φιλε αν θες πραγματικα να δωσεις λεφτα μπορεις ….υπαρχουν πολλοι τροποι…+`τα διπλα και τριπλα συμβολαια δεν τα καναμε εμεις πρωτοι…προλαβαν αλλοι πριν απο εμας…το ενα που λεει οτι ο παιχτης παιρνει 150.000 ευρω και το αλλο …κατω απο το τραπεζι τα πραγματικα λεφτα….λοιπον ασε τον ΜΕΛ να λεει οτι θελει…αν λεει δηλαδη ….απλα ο τυπος εχει πολλα καβουρια στη τσεπη και δεν θελει να πληρωσει…αυτο ειναι ολο….

    • Αλέξανδρος 21

     Lefkos, ο Βασιλακάκης πήγε Ατρόμητο, αλλά αν τον έπαιρνες, ποιον θα έβγαζες για να παίξει;;; Καλός παίχτης, αλλά δεν νομίζω να είχε θέση στην ΑΕΚ αυτή, άσε που έχει πιάσει ήδη τα 28… Για Κονέ σίγουρα ναι, αλλά νομίζω ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί μόνο αν δεν βγάλει άκρη με τον Γιόχανσον, αν και ο Σουηδός είναι περισσότερο 6άρι, παρά 8άρι… Πάντως και εγώ είμαι υπέρ των Ελλήνων παιχτών και ευτυχώς η ομάδα έχει αρκετο Ελληνικό στοιχείο, ενώ και ο προπονητής έχει μιλήσει κατά καιρούς υπέρ των Ελλήνων παιχτών…

    • Πάει ο Βασιλακάκης Τουμάμ. Ωσπου να αποφασισουν ότι χρειάζονται χαφ οχτάρι, ο παίχτης βαρέθηκε να περιμένει και υπέγραψε αλλού. Ας κλείσουν τον Κονέ, ο οποίος αν δεν έχει τραυματσμούς, είναι πολύ υψηλού επιπέδου παίχτης και μπορεί να παίξει και δεξιά αν χρειαστεί.

     • Ο Κονέ, έχει να παίξει δύο χρόνια καλά, είχε ένα βουνό τραυματισμούς, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 με Ουντινέζε με 900 χιλ.! (βάλε και την εφορία που φτάνει), χώρια τι θα ζητήσει το Ούντινε για την μεταγραφή. Είναι απίθανο να ασχοληθεί η ΑΕΚ.

 4. Σωστος φιλε ….υπερβαση με αραουχο και δεξι εξτρεμ…….

 5. Κωστη, ο Αινταρεβιτς μπορει να φανει χρησιμος σε αρκετα ματς στην Σουπερ Λιγκ (να θυμομαστε που και που οτι ακομα εκει παιζουμε) αλλα θεωρω αδυνατο να ειναι το 8αρι που ψαχνουμε 3 χρονια…Οχι για καναν αλλο λογο,αλλα γιατι ο ανθρωπος ειναι υπερβολικα αργος…Ειναι ο ιδιος λογος που πιστευω οτι ουτε ο Μανταλος μπορει να ανταπεξελθει 100% σε αυτο το ρολο…Η μονη διαφορα του «8» απο το «6» ειναι οτι το πρωτο εχει αυξημενες δημιουργικες δραστηριοτητες…Κατα τ αλλα και οι 2 θεσεις χρειαζονται τα ιδια τρεξιματα και τα ιδια μαρκαρισματα…Πιστευει κανεις οτι αυτα τα τρεξιματα και τα μαρκαρισματα μπορουν να τα βγαλουν Μανταλος και Αινταρεβιτς οπως το εκαναν Κατσουρανης και Σαβεφσκι???Εγω οχι…Σε κανα εντος εδρας με κλειστες αμυνες βεβαιως ειναι καλη επιλογη…Απο κει και περα εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω οτι ειναι και ποσοτικο το ζητημα…Σε σχεση με περσι εχουμε +2 Ευρωπαικα ματς, +2 ματς πλει οφ χωρια το ποσο μακρια θα φτασουμε σε Ευρωπη και Κυπελλο…Και ολα αυτα με 4 καθαροαιμους χαφ…Νομιζω δεν αρκουν.Ή ακομα και αν αρκουν θα ηταν πολυ πιο ευτυχισμενος ο Χιμενεθ αν ειχε ενα ακομα εργαλειο για να κανει ροτεισον…Αν και για να τα λεμε ολα και το Γεναρη να προστεθει το εν λογω εργαλειο δε νομιζω να χαλασει ο κοσμος εκτος κι αν κανουμε ρεκορ γκαντεμιας…
  Τελος για φορ το χουμε πιασει το νομα εδω και καιρο…Αν δε βρεθει κανα κλαρκ να σηκωσει τον Αλμειδα απ το συμβολαιο δυσκολα θα βρεθει φορ να πλαισιωσει Λιβαγια και Γιακουμακουχο…

  • Δεν μπορεί να πει καθαρά ότι είναι θέμα χρημάτων και δεν το καλό 8αρι.
   Γι’ αυτό λέει ότι αν πουληθεί ο Γιοχ που είναι 6αρι θα πάρουμε 8αρι (άλλα αντί άλλων οι θέσεις δηλαδή).
   Ο Γαλανό είναι big thing, αλλά 6αρι, όχι 8αρι.

   • Μα απο τη στιγμη που δεν εχουμε ασχοληθει καθολου γιατι να ειναι θεμα χρηματων???
    Δεν ειναι οτι μας εριξε πορτα κανενας επειδη δεν καλυψαμε το κασε του…Απλα δεν εχουμε κοιταξει καθολου προς τα εκει…Μολις σημερα εμφανιστηκε ρεπορταζ που λεει οτι κοιτανε επιτελους παικτες στα χαφ…Οποτε ειναι πολυ νωρις να μιλησουμε για θεμα χρηματων…Σκεψου οτι πηραμε 2 εξτρεμ στην…τιμη του ενος (200 Βικτωρ+300 Τριστασον).Και δε μας χαλασε μιας και φαινεται οτι δινουν πραγματα που ελειπαν οπως πχ ταχυτητα…Οσο για τον Γαλανο ειναι σε πολυ «τρυφερη» ηλικια απο τακτικης αποψης…Σε οποια θεση δουλεψει περισσοτερο τα επομενα 2 χρονια αυτη θα παιζει και στο μελλον…Και πιστευω οτι μπορει να γινει πολυ καλο 8αρι…Και μεταβιβασεις καλες εχει,και αντιληψη υψηλη εχει και τα γκολακια του τα βαζει…

    • Κώστας Τσίλης

     Συμφωνώ απόλυτα στην προσέγγιση σου για τον Αϊντάρεβιτς. Όμως οκτάρι, είναι και ο Γαλανόπουλος. Καθαρό οκτάρι. Και αν χρειαστει, ειδικά για ματς στο ΟΑΚΑ, εύκολα μπορεί να παίξει οκτάρι και ο Μάνταλος.

     • Κώστα, εδώ διαφωνώ (σιγά το νέο θα μου πεις), ο Γαλανό είναι όχι μόνο καθαρό 6αρι αλλά αν καθιερωθεί εκεί θα αφήσει εποχή.
      Ή θα τον δουλέψεις να γίνει ένα καλό 8αρι ή ένα σούπερ 6αρι. Θες να κονομήσεις?
      Θα είδες στο τελευταίο φιλικό σαν 6αρι πως έκοβε και πως ξεκόλαγε επιτέλους η μπάλα πίσω από τη σέντρα. Γκολ με κεφαλιά από το 6αρι είχαν να δω (αν δεν κάνω λάθος) από το γκολ του Βάρκας στην Ξάνθη.
      Το μόνο που του λείπει είναι κάποιο ύψος για το τέλειο και πείρα. Αν ήταν όμως 5-10 πόντους πιό ψηλός, θα στον ζητάγανε ήδη στα 6αρι με αρκετά εκ.

 6. ΜΑΝΟΥΣΟΣ

  Κύριε Τσίλη Απ’ όσο έχουμε δει, ο Τρίστασον δεν είναι κάτι το εξαιρετικό (μακάρι να αποδειχθεί το αντίθετο). Ο Λιβάγια έχει τρομερή ποιότητα όμως δείχνει να μην παίζει πολύ στο κουτί και να μην διαθέτει τα χαρακτηριστικά του Αραούχο. Αν η ΑΕΚ δεν πάρει έναν εξαιρετικό εξτρέμ και τον Τσίνο τότε θα μιλάμε για μια ομάδα που η βασική της διαφορά με πέρσι είναι η σοβαρότητα και η δουλειά. Φτάνει αυτό για να κάνει πρωταθλητισμό; Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μπήκαμε στη μεταγραφική περίοδο με στόχο Σκόκο-Αραούχο για να εκτοξευθεί ποιοτικά το ρόστερ. Αυτή τη στιγμή με δεδομένες τις αποχωρήσεις Βάργκας, Αραούχο και τους Γιόχανσον, Πατίτο να είναι με το ένα πόδι εκτός η ΑΕΚ έχει (και φέτος) έλλειψη ποιότητας που θα την πληρώσει κυρίως σε εκτός έδρας παιχνίδια. Σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε το περσινό χάλι αλλά είναι κρίσιμο φέτος η ομάδα να παίξει Ευρώπη και να διεκδικήσει ως το τέλος τον τίτλο. Δεν είναι θέμα γκρίνιας αλλά ρεαλισμού. Βλέπω να συμαβαίνει το εξής ευτράπελο. Αν περάσουμε την ΤΣΣΚΑ θα λέμε (και) φέτος έχουμε ομαδάρα και φυσικα δε χρειαζόμαστε μεταγραφές. Αν αποκλειστούμε πάλι τα ίδια θα λέγονται και θα το ρίξουν στο γεγονός ότι είχαμε δύσκολη κλήρωση αλλά η ομάδα έδειξε ποιότητα που για Ελλάδα αρκεί και περισσεύει και το πάλεψε στα ίσα άρα δε χρειαζόμαστε μεταγραφές.

  • Με συγχωρείς, φίλε, που ρωτάω αλλά: Το εν λόγω σχόλιο το έχεις γράψει στο word και το κάνεις «κόπι πάστε» σε όλα τα site? Το διάβασα και αλλού γι’ αυτό ερωτώ.

  • Κώστας Τσίλης

   Για τον Τρίστασον διαφωνώ απολύτως. Είναι καταρχήν ένας παίκτης με χαρακτηριστικά που έλειπαν από την ΑΕΚ. Επίσης είναι ο πιο έτοιμος απ’ όλες τις μεταγραφές. Και επίσης δεν βλέπω να είναι με κανένα πόδι ή χέρι εκτός ο Πατίτο και ο Γιόχανσον. Αν και εφόσον φύγουν, τότε να την ανοίξουμε την κουβέντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *