Η ΑΕΚ στη μετά-καραντίνα εποχή!

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για αυτά που έχουν γίνει, αλλά και για αυτά που πρέπει να γίνουν στην «Ένωση»

Εύχομαι να σας βρίσκω όλους σπιτάκι, υγιείς και ψύχραιμους. Είναι κι αυτός ο ήλιος εκεί έξω, που είναι λες και σου φωνάζει πονηρά… «έλα, έλα, έλα»! Αλλά εμείς πρέπει να είμαστε ακλόνητοι, να είμαστε «βράχοι». Σπίτι και πάλι σπίτι! Δεν είναι παίξε-γέλασε. Είναι η ζωή όλων μας! Αλίμονο ειλικρινά, αν υπάρχουν ακόμα άτομα που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στα της ΑΕΚ μας και γενικότερα στα αθλητικά, η αγωνιστική καραντίνα συνεχίζεται. Όπως και να το κάνουμε, επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές που και σε αυτούς, άλλαξε βίαια η καθημερινότητά τους και τώρα κλεισμένοι στο σπίτι τους, παίζουν μπάλα με… χαρτιά υγείας!

Γενικότερα, είμαστε όλοι σαν τους φαντάρους που (παλαιά τουλάχιστον) παίρναμε τις τσατσάρες και σπάγαμε τα δόντια τους, για να μετράμε αντίστροφα! Προσωπικά, έχω σημαδέψει την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου ως την ημέρα που θα «σπάσει» η καραντίνα. Έτσι, για ψυχολογικούς λόγους, χωρίς φυσικά να ξέρω αν αυτό θα συμβεί νωρίτερα ή αργότερα.

Το παίρνεις ενδόμυχα απόφαση ότι μέχρι εκείνη την ημερομηνία, θα είναι δύσκολη η καθημερινότητα και μετράς αντίστροφα. Αλλά, αυτό έχει να κάνει με το πώς τη… βρίσκει ο καθένας προκειμένου να βελτιώνει την ψυχολογία του. Γιατί, κακά τα ψέματα, δοκιμάζονται και οι ψυχολογικές μας αντοχές τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Αν πειθαρχήσουμε το διάστημα της καραντίνας θα είναι μικρότερο

Ακούγοντας φυσικά τους ειδικούς, καταλαβαίνεις ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι οι πλέον κρίσιμες. Αν πειθαρχήσουμε στα μέτρα και μείνουμε σπιτάκι μας, τότε και το διάστημα της καραντίνας θα είναι μικρότερο.

Θα συγκρατηθεί η διασπορά του ιού σε ελεγχόμενα επίπεδα και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητά μας, είτε αυτό αφορά στις δουλειές του καθενός μας, είτε στο άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα, είτε στο να ξαναμπούν οι ομάδες στα γήπεδα για να παίξουν μπάλα, έστω κι αν αυτό γίνει αρχικά σε κεκλεισμένων των θυρών γήπεδα.

Όπως και να το κάνουμε, μας λείπει το ποδόσφαιρο, μας λείπει το μπάσκετ, προσωπικά μου λείπει και το χάντμπολ (… κι όμως) όπως και σε άλλους «Ενωσίτες», μας λείπει πάνω απ’ όλα να βλέπουμε την κιτρινόμαυρη εμφάνιση με τον δικέφαλο αετό στο στήθος, όπως προφανώς λείπει κι από τους άλλους οπαδούς, η δική τους ομάδα.

Θα έχει, όταν με το καλό γίνει η επανεκκίνηση, μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε τι αγωνιστική κατάσταση θα είναι οι ομάδες. Αλλά δεν θα είναι μόνο η αγωνιστική κατάσταση, αφού όλη αυτή η ιστορία δεν γίνεται να μην επηρεάσει τον καλοκαιρινό τους σχεδιασμό, ακόμα και τον οικονομικό τους προϋπολογισμό.

Η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένο οικονομικό πλάνων εσόδων-εξόδων

Η ΑΕΚ, που μας ενδιαφέρει εμάς, έχει βέβαια συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο εσόδων-εξόδων και είναι πολύ σημαντικό ότι δεν παρεκκλίνει αυτού. Παράλληλα, έχει επιτέλους και ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο ελέω Ίβιτς, που συνάδει απόλυτα με το οικονομικό της.

Κοινώς, για να μην… μασάμε τα λόγια μας, το καλοκαίρι αυτό, θα έχει στοχευμένες μεταγραφές, αλλά θα έχει και στοχευμένες πωλήσεις. Σημασία έχει να υπάρξει ξεκάθαρο μεταγραφικό πλάνο, αυτό δηλαδή που δεν υπήρξε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

Με τη διοίκηση που υπάρχει και που εγγυάται την ομαλότητα σε όλα τα επίπεδα, με ικανό πλέον τεχνικό διευθυντή, με λυμένο το θέμα του προπονητή που θα συνεχίσει να είναι στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, αυτό που θα απομένει στην ΑΕΚ είναι να γίνουν οι σωστές μεταγραφικές κινήσεις και όσον αφορά στα «πήγαινε» και όσον αφορά στα «έλα».

Αν συμβεί αυτό, σε συνδυασμό με το να πετύχει η «Ένωση» να παίξει την επόμενη σεζόν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης (το ότι δεν έπαιξε ήταν η μεγαλύτερη… καταστροφή της φετινής σεζόν), τότε θα έχουν μπει τα πιο γερά θεμέλια για μια κανονική ομάδα, που θα έχει επιστρέψει και στη γειτονιά της, θα μπορεί να διεκδικήσει όλους τους στόχους της και θα μετρά αντίστροφα για να μπει στο δικό της γήπεδο ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Δείτε επίσης

Η μπάλα-ψυχολόγος και το καλοκαίρι της ΑΕΚ…

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την ΑΕΚ, αλλά και για το ρόλο της μπάλας στον πόλεμο της πανδημίας…