Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Λιβάγια και Ολιβέιρα, τα πιο σημαντικά θέματα

Ο Τάσος Τσατάλης για την σπουδαιότητα των ζητημάτων με τα συμβόλαια των δύο επιθετικών, για την ΑΕΚ

3

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογίσει κανείς τι θα γίνει με τα συμβόλαια που είναι σε εκκρεμότητα προς ανανέωση.

Και μιλάω ακόμη και γι΄αυτά που λήγουν το καλοκαίρι του 2021. Οι παίκτες σιγά – σιγά αρχίζουν να νιώθουν ανασφάλεια, σε όλες τις ομάδες και είναι δεδομένο πως θα δούμε να αυξάνεται ο αριθμός όσων θα επιδιώξουν να ξεκαθαρίσουν τα θέματα τους από τώρα.

Η ΑΕΚ έχει δύο συμβόλαια σημαντικά που λήγουν το καλοκαίρι του 2021. Του Λιβάγια και του Ολιβέιρα. Έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε κανονικά αυτό το καλοκαίρι τα ζητήματα αυτά να ανοίξουν, γιατί όπως είναι το ποδόσφαιρο πλέον στις μέρες μας, ένα ίσον κανένα.

Στον τελευταίο χρόνο, όσο τα συμβόλαια είναι σε εκκρεμότητα και ειδικά όταν μιλάμε για σημαντικούς παίκτες, αρχίζει η φασαρία από νωρίς, όσο δεν ανανεώνονται. Και δεν είναι μόνο η φασαρία. Όσο πλησιάζει ο καιρός που ο παίκτης μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει, χωρίς κυρώσεις, τόσο δυσκολεύουν και οι συζητήσεις για ανανέωση.

Όλα αυτά, υπό κανονικές συνθήκες. Όταν η αγορά κινείται σε κανονικούς ρυθμούς και οι μάνατζερ κάνουν το παιχνίδι τους, κοιτώντας σε πολλές κατευθύνσεις. Αυτή η περίοδος στην οποία έχουμε μπει και δεν είναι νορμάλ και δεν θα κρατήσει και λίγο.

Αν ανοίξουν τα θέματα Λιβάγια-Ολιβέιρα νωρίς, η ΑΕΚ θα βγει κερδισμένη

Οι περιπτώσεις ενδιαφέροντος για παίκτες της, που τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς, θα δημιουργούσαν πρόβλημα ανταγωνισμού στην ΑΕΚ, μειώνονται και θα μειωθούν κι άλλο στο άμεσο μέλλον.

Και οι παίκτες μπαίνουν και θα μπουν ακόμη περισσότερο στην συνέχεια, στο σκεπτικό της όσο το δυνατό μεγαλύτερης σταθερότητας κι αυτό στην προκειμένη περίπτωση είναι καλό για την ΑΕΚ. Πιστεύω πως εφόσον στην Ένωση αποφασίσουν να ανοίξουν τα ζητήματα των Λιβάγια και Ολιβέιρα, αρκετά νωρίς, θα βγουν κερδισμένοι. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνει αυτό, αλλά πλέον κι ένας λόγος περισσότερο, με τα πλεονεκτήματα που δίνει η κρίση, στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Διάβαζα για τον Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ. Ένας ποδοσφαιριστής που μέσα στην σεζόν, στην πραγματικότητα …έφυγε και ξαναγύρισε στον ΠΑΟΚ. Τελειώνει το συμβόλαιο του το καλοκαίρι του 2021.

Ο Καντουρί λοιπόν πρώτα έκανε κάποιες δηλώσεις, με τις οποίες μιλούσε πάλι για την Ιταλία και την Serie A και ακολούθως ο μάνατζερ του, πήρε σειρά για να κάνει άλλες, στις οποίες τονίζει πόσο πολύ θέλει ο πελάτης του να μείνει στον ΠΑΟΚ. Το δεύτερο σενάριο είναι ο στόχος τους και αυτό το σενάριο, θα γίνει στόχος όλων και περισσότερων παικτών αυτή την περίοδο.Η κατοχύρωση της θέσης τους στην ομάδα που βρίσκονται, όσο πιο κοντά γίνεται στα χρήματα που έχουν ήδη εξασφαλισμένα.

Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να μπει στην νέα σεζόν έχοντας σε εκκρεμότητα αυτούς τους παίκτες

Πάντως σε κάθε περίπτωση νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να μπει στην νέα σεζόν, όποτε κι αν αρχίσει, με δύο από τους κορυφαίους της παίκτες σε εκκρεμότητα και με τα θέματα τους να απασχολούν συνεχώς τα ρεπορτάζ. Συν πως αν περάσει το καλοκαίρι χωρίς εξέλιξη, η πρόσφατη ιστορία μας έχει διδάξει πως συνήθως στην ΑΕΚ αυτό σημαίνει πως δεν έχουν πάει καλά οι όποιες συζητήσεις έγιναν και τα δεδομένα άλλαξαν μόνο στις περιπτώσεις Μπακασέτα και Σιμόες πέρσι.

Γενικώς τα ρόστερ των ομάδων δεν θα έχουν πολλές διαφορές την επόμενη σεζόν, όταν κι όποτε αρχίσει αυτή, σε σχέση με την φετινή. Αυτή είναι η γενική τάση και ευνοεί κι αυτή ακόμη τις ομάδες που θέλουν να κλείσουν έγκαιρα εκκρεμότητες με σημαντικούς τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο.

Για να το κλείσουμε, αυτή την στιγμή εκτιμώ πως τα θέματα των δύο σημαντικών επιθετικών της ΑΕΚ, έχουν μεγαλύτερη σπουδαιότητα από οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση. Το να κλείσουν οι εκκρεμότητες νωρίς και με τον τρόπο που θέλει η Ένωση, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στον σχεδιασμό ενόψει της συνέχειας.

Απλά, να αποσαφηνίσουμε κάτι. Λύση της εκκρεμότητας θεωρώ το ξεκαθάρισμα των ζητημάτων γενικά. Όχι αναγκαστικά την ανανέωση και των δύο συμβολαίων, αλλά το να ξέρεις που πατάς και για τα δύο, το νωρίτερο δυνατό. Κι ανάλογα να κάνεις τις κινήσεις σου, για να μη βγεις χαμένος σε κάθε περίπτωση.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα