Τελευταία Νέα

Το… θαύμα της «Αγιά Σοφιάς»!

Ο Ενωσίτης έχει λεπτομέρειες που θα συναρπάσουν από την τεχνολογική έκρηξη που περιλαμβάνει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ!

Μέχρι τώρα, οι αναφορές για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ τέμνονται πολλές φορές με το παρελθόν και την ιστορία. Η «Αγιά Σοφιά» αναγείρεται εκεί που έφτιαξαν το σπίτι της Ένωσης οι πρώτοι πρόσφυγες από τις αλησμόνητες πατρίδες. Η ονομασία της και μόνο, αποτελεί μια ευθεία σύνδεση με την ιστορία. «Θα είναι ένα γήπεδο λαμπρό, όμοιό του δεν θα υπάρχει στον κόσμο ολόκληρο.

Όσοι έρχονται στην Αθήνα για τουρισμό θα περνούν μια βόλτα από τη Νέα Φιλαδέλφεια για να το φωτογραφίσουν», έλεγε ο Δημήτρης Μελισσανίδης γεμάτος συγκίνηση. Ωστόσο, το νέο στολίδι της ΑΕΚ, δεν αποτελεί απλά γέφυρα που ενώνει ιστορικά με το παρελθόν, αλλά και διάδρομο…απογείωσης για την τεχνολογική έκρηξη που θα υπάρχει εντός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ υπάρχει πρόβλεψη ώστε να τοποθετηθούν τελευταίας τεχνολογίας υποδομές οπτικών ινών  για ασύρματο δίκτυο ίντερνετ, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στα δημοσιογραφικά θεωρία. Εξάλλου, στα επίσημα που θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη, είναι ρυθμισμένο να υπάρχουν οθόνες με πρόσβαση στο ίντερνετ, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση όσων θα φιλοξενούνται εκεί.

Ειδικός φωτισμός στη μεμβράνη

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τη μεμβράνη της οροφής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη μεμβράνη αγοράστηκε συνειδητά σε λευκό χρώμα. Αυτό γιατί λίαν συντόμως, με την πρόοδο των εργασιών, θα ενσωματωθεί ειδικός φωτισμός από κάτω, έτσι ώστε να ντύνεται στα χρώματα της ομάδας που θα αγωνίζεται. Προφανώς, στα παιχνίδια της ΑΕΚ θα υπάρχει το κίτρινο της Ενωσης. Αλλά εάν χρησιμοποιηθεί το γήπεδο από την Εθνική ομάδα, τότε θα διαμορφώνεται ανάλογα και θα παίρνει μπλε χρώμα. Ετσι, αν υπάρχουν πλάνα από drone πάνω από το γήπεδο, θα φαίνεται όλος ο θόλος στο χρώμα της ομάδας που αγωνίζεται.

Επίσης, είναι σημαντικό, ότι στην «Αγιά Σοφιά» θα χρησιμοποιηθούν τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας με face recognition. Κάτι που σημαίνει, ότι το πρόσωπο του οπαδού που θα μπαίνει στο γήπεδο από μια θύρα θα σκανάρεται και αν προκαλέσει το οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορεί να βρεθεί όλη η δραστηριότητα του κατά την διαμονή του στο γήπεδο. Όπως συμβαίνει δηλαδή στο εξωτερικό και έχουν εξαλειφθεί σχεδόν απόλυτα τα φαινόμενα βίας εντός των γηπέδων.

O Ενωσίτης

 

Δείτε επίσης

Η επίσημη ανακοίνωση για την χορηγία Μελισσανίδη και Aegean Oil για τον κορωνοϊό

Αυτήν την ώρα η πανδημία από τον κορωνοϊό απειλεί με τον πιο παράξενο «πόλεμο» που γνώρισε η ανθρωπότητα.