Αγγελόπουλος: «Ήταν εξοργιστική η διαιτησία, δεν συνηθίζουμε να διαμαρτυρόμαστε»

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ μίλησε για την διαιτησία της τελευταίας αναμέτρησης κόντρα στο Περιστέρι

Στην διαιτησία της τελευταίας «μάχης» της ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι στάθηκε σε δηλώσεις του ο Μάκης Αγγελόπουλος.

O μεγαλομέτοχος της «Βασίλισσας» μίλησε στο ραδιόφωνο του «Sport24», εκεί όπου αρχικά υπογράμμισε πως η αρχή της ομάδας είναι να μην ασχολείται με την διαιτησία και αυτό δεν το έχει κάνει την τελευταία 5ετία ποτέ, ωστόσο οι αποφάσεις του διαιτητικού «τρίου» στην τελευταία αναμέτρηση ήταν εξοργιστικές.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος έχουν ως εξής:

Το αρχικό του σχόλιο, ανάφερε τα εξής: «Εμείς τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχουμε ασχοληθεί με το θέμα διαιτησίας. Δεν είμαστε οι γραφικοί που θα ασχολούμαστε πάντα με τη διαιτησία. Κοιτάμε πάντα τα λάθη μας. Αυτό που μας εξόργισε στο τελευταίο παιχνίδι ήταν όταν έχεις 80 σφυρίγματα και τα 7 ήταν εις βάρος μας εκεί ξεφεύγει το πράγμα Ήταν εξοργιστική η διαιτησία. Δεν έχουμε δει μέσ στο γήπεδό μας τέτοιους διαιτητές. Απέβαλλαν τον προπονητής μας  ο οποίος απλά πήγε στη γραμματεία και ρώτησε για τον χρόνο. Δεν ξέρω καν αν ήταν τεχνική ποινή. Στο φύλλο αγώνος δεν έγραφε καν για την τεχνική ποινή. Γιατί απεβλήθη;».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πραγματικά, πιστέψτε με δεν μας αρέσει να διαμαρτυρόμαστε για τη διαιτησία. Έχουμε επενδύσει στην ομάδα, στην ιστορία μας. Δεν είναι κάτι που το συνηθίζουμε».

Για όσα προηγήθηκαν στο ελληνικό μπάσκετ και τη Basket League με την αποχώρηση του Ολυμπιακού και το αν κάθε φωνή διαμαρτυρίας είναι ευκαιριακή: «Εμείς στον ΕΣΑΚΕ είχαμε θέσει το θέμα των αλλαγών αλλά μετά από συμφωνία να τελειώσει πρώτα το Πρωτάθλημα.

Δεν μπορεί αυτός που ορίζει τον διαιτητή να τον παρατηρεί και να τον αξιολογεί. Η αλλαγή αυτή που ζήτησε η ΑΕΚ από τους παρατηρητές, που θεωρούμε ότι είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε συνθήκες υγειούς ανταγωνισμού και ισορροπίας, δεν μπορεί να είναι ελεγχόμενος από τον ίδιο φορέα. Χρειάζεται νόμος για να αλλάξει αυτό, το οποίο εμείς ζητάμε από την πολιτεία να νομοθετηθεί. Ο νόμος στον οποίο κινούμαστε δεν μας επιτρέπει τις αλλαγές. Είναι αλλαγές που έχουμε σχεδόν όλες οι ομάδες συμφωνήσει».

Δείτε επίσης

ΑΕΚ: «567 χρόνια. Ημέρα Εθνικής Μνήμης και Εθνικής Περισυλλογής» (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση της ΚΑΕ για την ημέρα μνήμης