Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Εξαλλη η πρόεδρος της Επιτροπής με Κούγια: Κατέθεσε… άσχετα πράγματα, υπερασπίστηκε Μαρινάκη -«Κάνουμε άλλη δίκη εδώ!»

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε... τα δικά του πάλι σήμερα στην δίκη της «Συμμορίας»

4

Σε κλίμα… έντασης και διάθεσης να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και… κόπο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στην κατάθεσή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τη δίκη της «Συμμορίας» ο Αλέξης Κούγιας τα έβαλε πάλι με τον… τον Δημήτρη Μελισσανίδη που βλέπει πλέον ως εφιάλτη μέρα-νύχτα, ενώ προσέθεσε και στο κάδρο των εχθρών του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ωστόσο, για ότι αφορούσε την υπόθεση με τις κατηγορίες της «Συμμορίας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν… μίλησε.  Για αυτό και η Πρόεδρος του είπε ότι… καταθέτει σε άλλη δίκη μάλλον. Οσα είπε εναντίον του Μελισσανίδη είναι ουσιαστικά όσα δήλωσε και την περασμένη Παρασκευή και για τα οποία έχει μηνυθεί από τον Μελισσανίδη και την ΑΕΚ. Μάλιστα, για κάποια από αυτά έχει ήδη καταδικαστεί στην προηγούμενη αγωγή που έχει κερδίσει η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης εναντίον του.

Ο Κούγιας (στενός συνεργάτης του Μαρινάκη και συνεργατών του) λοιπόν είπε τα… ίδια, αλλά καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης. Ο στόχος του ήταν να καταφερθεί εναντίον του Μελισσανίδη και να βγάλει… λάδι τον κατηγορούμενο Μαρινάκη. «Εμμένω ότι δεν είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης» σε αντίθεση βεβαίως με όσα έλεγε παλαιότερα τα οποία γύρισε για μια ακόμα φορά…

Η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας μάλιστα αντιδρούσε συνεχώς στα λεγόμενά του κ.Κούγια, καθώς αναφερόταν σε άσχετα πρόσωπα, σε άσχετες χρονικές περιόδους και σε άσχετα περιστατικά με την υπόθεση.

Οι διάλογοι Κούγια-Προέδρου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά που λέτε. Για την υπόθεση ξέρετε τίποτα;

ΚΟΥΓΙΑΣ: Εγώ θα πω αυτά που θέλω. Και θα φτάσω και στην υπόθεση. Θέλετε να ακούσετε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υπάρχουν μεταβολές στις καταθέσεις σας.

ΚΟΥΓΙΑΣ: Ακούστε, αυτοί οι άνθρωποι, χρησιμοποιούν τον εκάστοτε ισχυρό. Τον Κόκκαλη, τον Πατέρα, τον Μαρινάκη και τώρα Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζο. Οποιοσδήποτε βρίσκεται απέναντι σε αυτή την εγκληματική ομάδα, παθαίνει αυτά (σ.σ. προσκομίζει φωτογραφίες από τον ξυλοδαρμό του στη Βουλιαγμένη πριν από 3 χρόνια). Αυτό έγινε μόλις έγινε γνωστό ότι ανέλαβα νομικός σύμβουλος του ομίλου Παραπολιτικά. Έξι άτομα και ο Δημήτρης Μελισσανίδης με χτύπαγαν και με κλωτσούσαν. Απειλείται η ζωή μου συνεχώς ώστε να κλείσω το στόμα μου.

(σ.σ. Ο Αλέξης Κούγιας προσκομίζει φωτογραφίες του Μελισσανίδη με Θωμά Μητρόπουλο, Βαγγέλη Ασλανίδη, Βακάλη και Ψαρόπουλο).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στις καταθέσεις σας δεν λέτε αυτούς για εγκληματική ομάδα. Λέτε κάποιους άλλους για εγκληματική ομάδα! Μας ενδιαφέρει το 2014 και το 2015, όχι αυτά που λέτε!

ΚΟΥΓΙΑΣ: Η κατάθεσή μου εκείνη δόθηκε υπό άλλες συνθήκες και τώρα είναι άλλες οι συνθήκες.

(σ.σ. Κάνει αναφορές σε Πατέρα, Ψωμιάδη, Μπέο, Τσακογιάννη κλπ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχει τελειώσει αυτή η δίκη, άλλη δίκη κάνουμε εδώ κ. Κούγια!

ΚΟΥΓΙΑΣ: Όταν ανακάλυψα ότι ήταν όλοι αυτοί μαζί, πήγα το 2015 στον Ανδρεάδη. Μέχρι τότε κατέθετα ό,τι μου έλεγε ο Πατέρας. Όποιος δεν εκτελεί τις εντολές του Μελισσανίδη, πέφτει θύμα ξυλοδαρμού. Απόπειρα ανθρωποκτονίας Λίβα, ξυλοδαρμοί Τσαχειλίδη και Ζωγράφου, ο ξυλοδαρμός ο δικός μου.

Ο Μελισσανίδης δεν έχει βάλει ποτέ λεφτά στο ποδόσφαιρο. Η μοναδική ομάδα που πληρώνει λεφτά για να αγοράζει ποδοσφαιριστές, είναι ο Ολυμπιακός και τελευταία ο ΠΑΟΚ. Ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος έχουν μοναδικό στόχο την εξόντωση Μαρινάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το 2013 σας είπε ο Άρης Σταθόπουλος ότι θα πάψει η Παναχαϊκή να αδικείται αν αλλάξετε την άποψή σας για τον Μαρινάκη; Έτσι έχετε καταθέσει.

ΚΟΥΓΙΑΣ: Δεν το θυμάμαι αν μου το είπε. Τότε ήταν άλλη η υποδομή. Ό,τι μου έλεγε ο Πατέρας ήξερα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε καταθέσει ότι ο Σοφοκλής Πιλάβιος σας έκανε σαφές ότι πίσω απ’ όλα ήταν ο Μαρινάκης.

ΚΟΥΓΙΑΣ: Ο Πιλάβιος έλεγε σε όλους ψέματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπε να πάτε να βρείτε τον Μαρινάκη; Έτσι καταθέτετε!

ΚΟΥΓΙΑΣ: Ό,τι έλεγε ο Πιλάβιος δεν ήταν αλήθεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Τάκης Αγραφιώτης στην Πρέβεζα όταν βρεθήκατε, να τα βρείτε με τον Μαρινάκη για να σωθεί η Παναχαϊκή; Έτσι καταθέσατε το 2013.

ΚΟΥΓΙΑΣ: Δεν το θυμάμαι. Μα δεν σώθηκα τελικά!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναφέρεστε και σε ονόματα διαιτητών το 2013. Ότι είναι εκτελεστικά όργανα.

ΚΟΥΓΙΑΣ: Οι συγκεκριμένοι διαιτητές αδίκησαν κατάφωρα την Παναχαϊκή. Ήταν ένα συμπέρασμά μου. Δεν ξέρω αν ήταν ελεγχόμενοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είχατε καταθέσει ότι την επιλογή Σαρρή την έκανε ο Μαρινάκης.

ΚΟΥΓΙΑΣ: Αυτό ήταν τότε το συμπέρασμά μου. Εμμένω στην κατάθεσή που έδωσα το 2015, ότι ο Μαρινάκης δεν είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Ήταν συμπέρασμά μου ότι ήταν ο μεγάλος ευνοούμενος. Δεν γνωρίζω αν ήταν ο Μαρινάκης που επηρέαζε διαιτητές. Τους διαιτητές τους επηρεάζει η εγκληματική ομάδα, δεν το κάνει ο ίδιος.

Τι είπε για διαιτητές και παιχνίδια

-Για τους κατηγορούμενους διαιτητές: «Ο Σπάθας είναι ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής της τελευταίας 20ετίας. Δυστυχώς πληρώνει το όνομα του πατέρα του. Καταπληκτικός διαιτητής. Αν λεγόταν κάπως αλλιώς, ακόμα θα ήταν διεθνής διαιτητής. Ο Αμπάρκιολης είναι επικίνδυνος διαιτητής. Πολύ κακός διαιτητής και χαρακτήρας. Ο Δημητρόπουλος είναι εγκληματίας διαιτητής. Στη Γ’ Εθνική έκανε όργια. Είναι πρόσωπο που δεν το εκτιμώ. Ο Ιωαννίδης χαίρει εκτιμήσεως γενικά. Σαν διαιτητή δεν τον γνωρίζω».

-Για το Ολυμπιακός-Βέροια και το Ολυμπιακός-Ατρόμητος: «Ο Μελισσανίδης είχε προσωπικές διαφορές με τον Μαρινάκη. Και ο Αλαφούζος. Πήραν τους υπαλλήλους τους και τους έκαναν μάρτυρες. Απ’ το χέρι τους πήραν. Εγώ μισούσα τον Μαρινάκη γιατί μου είχαν πει ότι εκείνος μου δημιουργούσε τα προβλήματα. Και εκείνος με μισούσε γιατί ενώ δεν μου έκανε τίποτα, εγώ ήμουν αιχμή του δόρατος εναντίον του. Αυτοί που μου τα έλεγαν τον είχαν στοχοποιήσει. Δεν δημιουργούσε αυτός τα προβλήματά μου. Βλέποντας εκ των υστέρων τα στοιχεία, τις κασέτες κλπ, είδα ότι χρησιμοποιήθηκα. Αντιλήφθηκα ότι τον αδικώ και ότι έχω πέσει θύμα πλάνης».

-Για μεσολάβηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε Μαρινάκη ώστε να σταματήσει το κυνηγητό σε Κούγια: «Ο Μαρινάκης του το αποκλείει. Τότε με μισεί ο Μαρινάκης, γιατί θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκα από Πατέρα και Αλαφούζο για την εξόντωσή του».

-Για τον Γιώργο Σπανό: «Ο Σπανός δεν μπορεί να στήσει ποτέ παιχνίδι. Ούτε θέλει. Είναι σαν και εμένα. Δεν δέχεται ποτέ ότι θα χάσει η ομάδα του».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα