Τέλος Αυγούστου έτοιμο το μισό στέγαστρο της «Αγιά Σοφιάς»

Ερχονται τα πρώτα κομμάτια του στεγάστρου στην Νέα Φιλαδέλφεια

Σε… ρυθμούς στεγάστρου κινούνται στην Νέα Φιλαδέλφεια!

Οι εργασίες στο «μαγικό» οικόπεδο της ΑΕΚ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με το όνειρο των απανταχού ΑΕΚτζήδων να παίρνει σάρκα και οστά.

Πλέον, έχουμε μπει σε μια από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις του έργου, που αφορά το επιβλητικό στέγαστρο της «Αγιά Σοφιάς».

Σήμερα, υπήρχε σύσκεψη στο γήπεδο, στην Νέα Φιλαδέλφεια με τη συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας Cimolai, που έχει αναλάβει το στέγαστρο του γηπέδου, της Dimand και της Δικέφαλος. Ως γνωστόν, στο βόρειο πέταλο, έχει καθαριστεί ο χώρος, ώστε να εγκατασταθούν οι Ιταλοί για το στέγαστρο. Η συζήτηση των αρμοδίων είχε να κάνει με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που συνεχίζονται βάσει του αρχικού προγραμματισμού.

Στην «Αγιά Σοφιά», γίνεται η συναρμολόγηση των πύργων που θα τοποθετηθούν στα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στις εξέδρες που έχουν τοποθετηθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα κομμάτια του στέγαστρου και θα αρχίσει η συναρμολόγησή τους στο χώρο που έχει διαμορφωθεί μπροστά από το βόρειο πέταλο. Ένας χώρος που έχει γίνει… χαλί για τους Ιταλούς.

Το στέγαστρο αναμένεται να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την «Αγιά Σοφιά» και υπολογίζεται πως μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα έχει τοποθετηθεί το μισό στέγαστρο. Δηλαδή αυτό που θα σκεπάζει το βόρειο πέταλο και τη δυτική πλευρά της παλιάς Θύρας 18 επί της Καπαδοκίας. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι τέλη Αυγούστου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και τα μπετά του σκελετού του γηπέδου και θα έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός του γηπέδου. Θα έχουμε δηλαδή ένα… γεμάτο καλοκαίρι, με εξελίξεις στο στολίδι της ΑΕΚ.

Επίσης, από Δευτέρα θα αρχίζουν να έρχονται στο γήπεδο και οι ειδικοί γερανοί της ιταλικής εταιρείας Cimolai που θα σηκώνουν τα κομμάτια του στεγάστρου τα οποία θα έχουν στο μεταξύ συναρμολογηθεί έτσι ώστε πρώτα να τοποθετούνται στους προσωρινούς πύργους, μέχρι να γίνει η τελική τους αιώρηση από τους τέσσερις πυλώνες. Τέλος, κάθε Τετάρτη θα υπάρχει σύσκεψη στην Αγιά Σοφιά για την ακριβή ενημέρωση της πορείας των εργασιών από τους ανθρώπους της Cimolai.

Η «Αγιά Σοφιά» τρέχει με… χίλια, με το νέο γήπεδο της ομάδας να γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό στην συνέχεια. Τα τείχη… ορθώνονται, ενώ μέσα στο καλοκαίρι, υπενθυμίζεται πως θα κλείσει περιμετρικά ο ναός της ΑΕΚ!

Δείτε επίσης

Μια νέα ημέρα ξημερώνει για την «Αγιά Σοφιά» (VIDEO)

Δείτε ένα πολύ όμορφο βίντεο από το "στολίδι" της ΑΕΚ

3 Σχόλια

  1. Τα κόκκινα που φαίνονται στη φώτο είναι οι πυλώνες? Θα βαφτούνε ή θα μείνουν έτσι?

  2. Συγνωμη κι ολας αδερφε αλλα τι προτιμας να διαβαζεις για καμια 10αρια παιχτες και να μην ερθει κανεις η για το που θελει παιχτες η ομαδα….

  3. Ολες αυτες οι ειδησεις πλεον για το γηπεδο εχουν αρχιζει να με εκνευριζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *