Γιώτα Λυδία: «Ευχαριστώ τον Μελισσανίδη – Όταν γκρεμίστηκε το γήπεδο της ΑΕΚ, ξεκόλλησε ένα κομμάτι από το σπίτι μου» (AUDIO)

Η συγκινητική συνέντευξη της Γιώτας Λυδία, που έπαιξε στο βίντεο για το Μουσείο Προσφυγικού Πολιτισμού της ΑΕΚ και έκανε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να λυγίσει

Η Γιώτα Λυδία προχώρησε σε μία συγκλονιστική συνέντευξη-κατάθεση ψυχής, η οποία έπαιξε στο βίντεο για το Μουσείο Προσφυγικού Πολιτισμού της ΑΕΚ, στη σημερινή εκδήλωση. Είναι η πρώτη φορά που μιλάει για το γήπεδο και την ΑΕΚ, το πρώτο ταίρι τραγουδιστικά του Καζαντζίδη, με προσφυγική καταγωγή που την αποκαλούσαν το «αηδόνι της προσφυγιάς». Μάλιστα, τα λόγια της 84χρονης πλέον, κατοίκου Νέας Φιλαδέλφειας, ήταν εκείνα που συγκίνησαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη της Γιώτας Λυδία:

«Η ΑΕΚ για τους πρόσφυγες ήταν το στολίδι και το καμάρι μας, γιατί από τους πρόσφυγες βγήκαν πολλά μεγάλα ονόματα ποδοσφαιριστών. Αυτή τη στιγμή δεν τα θυμάμαι όλα, ένα θυμάμαι, τον Μίμη Παπαϊωάννου, που τον κάναμε πολύ παρέα όλοι, εγώ ο Καζαντζίδης, όλοι αυτοί τότε. Εγώ ήμουν μικρή, από τα πολλά από αυτά που άκουγα για την ΑΕΚ γι αυτό και έγινα φανατική, στην ηλικία 17-18 χρονών και τρελαινόμουν, με κάνανε κι έμενα φανατική. Αλλά ένα πράγμα που με έκανε να λυγίσω ήταν όταν γκρεμίστηκε το γήπεδο, τότε έφυγε κάτι από μέσα μου. Σαν να έχασα ένα κομμάτι από το σπίτι μου. Το πηρά πολύ άσχημα αυτό το πράγμα, λυπήθηκα παρά πολύ κι έκλαιγα, δεν μπορούσα να σταματήσω όταν άκουσα ότι γκρεμίστηκε αυτό το στολίδι που είχε αυτή η ομάδα, η παραδοσιακή για τους πρόσφυγες.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μελισσανίδη γιατί άργησε αλλά με το πείσμα του και την αγάπη του για την ΑΕΚ κατόρθωσε να κάνει ένα αριστούργημα. Μου το έδειξε ο γιος μου και τρελάθηκα και λέω δόξα τω Θεώ, το κομμάτι που έφυγε από το σπίτι μου ξαναχτίστηκε. Ήταν σαν να μου ξεκόλλησε ένα κομμάτι από το σπίτι μου. Και τώρα η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κύριο Μελισσανίδη που φρόντισε να κάνει ένα τέτοιο έργο που άξιζε για την ΑΕΚ, γιατί είναι μια παραδοσιακή ομάδα, της άξιζαν πολλά, ασχέτως αν την πολεμάνε πάρα πολύ.

Υπάρχει ωραιότερο πράγμα; Αυτό για μας είναι θυσία. Εγώ βέβαια για τους ανθρώπους που ζήσανε παλιότερα την ΑΕΚ, γιατί εγώ ήμουν νέα αλλά αυτοί έζησαν περισσότερο από μένα αυτήν την ομάδα, όποτε είναι να παίξει η ΑΕΚ, το λέω αυτό και συγχώρεσε με Χριστούλη μου, αλλά πιστεύω και θα το λέω για πάντα, πάω και ανάβω κερί κάθε φορά που θα παίξει και μου κάνει το χατίρι ο Θεός και τον ευχαριστώ. Τόσο πολύ αγαπάω αυτήν την ομάδα. Έχω τέτοια χαρά γιατί μου έδειξε ο γιος μου το γήπεδο και τρελάθηκα, λέω δόξα τω θεώ να χαρούν και τα παιδιά και οι παίκτες και ο κόσμος, οι άνθρωποι που ζήσαν τότε αυτήν την ομάδα. Από παιδάκι δεν άκουγα τίποτα άλλο, τα ανίψια μου, τα αδέλφια μου, όλους να μιλάνε για αυτήν την ομάδα. Δεν άκουγα τίποτα άλλο εκτός από την ΑΕΚ. Έχουμε μια παραδοσιακή ομάδα».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Δείτε επίσης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα ΕΔΩ! (ΦΩΤΟ)

Δείτε τι γράφουν τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα