ΑΕΚ σημαίνει... πολυφωνική επίθεση!

ΑΕΚ σημαίνει... πολυφωνική επίθεση!
Photo Credits: INTIME

Το κλείσιμο του πρώτου γύρου της Betshop Basket League «έκρυβε» μία πολύ καλή εμφάνιση για την ΑΕΚ, η οποία πήρε μια άνετη νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου με 94-79.

Ωστόσο, στο αμυντικό κομμάτι οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι αυτή τη φορά δεν ήταν… πιστοί στο ραντεβού τους. Ο Ιταλός κόουτς έχει αποδείξει κατά καιρούς πως στηρίζει πολλά στην άμυνα του,  κρατώντας πολύ δυνατούς αντιπάλους κάτω από τους 70 πόντους, όμως οι Ροδίτες κατάφεραν να βάλουν στο «κιτρινόμαυρο» καλάθι 79.

Αντίθετα, η επιθετική λειτουργία της «Βασίλισσας» δούλευε σαν μια «καλολαδωμένη» μηχανή! Μάλιστα, αυτό αποδεικνύεται και από την γλώσσα των αριθμών, αφού η ΑΕΚ έκανε το πιο παραγωγικό επιθετικά παιχνίδι της στον πρώτο γύρο, μιας και οι 94 πόντοι στους οποίους «σταμάτησε» ήταν η κορυφαία της επίδοση στη φετινή λίγκα, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ με 91-71 στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Ένωση έψαχνε ένα… ξέσπασμα μετά τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες από τον Ολυμπιακό (101-75) και την Μπάμπεργκ (77-73), το οποίο θα συνδυαζόταν από όμορφο μπάσκετ στην πρώτη «παράσταση» της ομάδας μπροστά στο κοινό της στο ΟΑΚΑ για το 2019. Και το κατάφερε!

Με τη νίκη κόντρα στον Κολοσσό της Ρόδου να ξεκαθαρίζεται αρκετά νωρίς στην αναμέτρηση, οι παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν μπροστά για να χαρίσουν θέαμα στους «Ενωσίτες» με μία παρολίγον… κατοστάρα, ενώ 11 από τους 12 παίκτες που αγωνίστηκαν είχαν βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμη μία αναμέτρηση η… πολυφωνία στην επίθεση είχε την τιμητική της.

Συγκεκριμένα, υπήρχαν πέντε παίκτες από το «κιτρινόμαυρο» ρόστερ, οι οποίοι είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Γιώργο Τσαλμπούρη να είναι πρώτος σκόρερ με 15 πόντους (3/4β., 3/3δ., 2/3τρ.), ενώ ακολούθησαν οι Ντούσαν Σάκοτα με 11 (4/4δ., 1/4τρ.), ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 11 (3/3β., 1/2δ., 2/5τρ.), ο Μάλκολμ Γκρίφιν με  11 (4/7δ., 1/2τρ.) και ο «νέος» Τζόρνταν Θίοντορ όπου στο ντεμπούτο του είχε 11 πόντους (4/6β., 2/4δ., 1/2β.).

Με το πέρασμα των αγώνων αποδεικνύεται πως η «Βασίλισσα» λειτουργεί πιο… ομαδικά από το περσινό σύνολο του Ντράγκαν Σάκοτα που στηριζόταν μεταξύ άλλων στα μεγάλα βράδια κάποιων από των… killer της (πχ. Μάνι Χάρις, Κέβιν Πάντερ) αφού πλέον δείχνει να στηρίζεται στο συνολικό «ταλέντο» τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X