Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Σκάνδαλο μεγατόνων: Το μπάσκετ στο… γύψο και το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό!

Ο ΕΣΑΚΕ ολοκλήρωσε το σκάνδαλο χρίζοντας πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό

14

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος χρίζοντας πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό!

Ενώ, την… σκαπούλαραν ΠΑΟΚ και Αρης αφού οι δυο ομάδες που βρίσκονταν στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά δεν θα υποβιβαστούν.

Αποφασίστηκε/ψηφίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, με την πρόταση της ΑΕΚ για Final 8 ή κάποια άλλη μορφής τελική φάση, να πέφτει στο κενό. Η Ένωση κατέθεσε πλάνο για να τελειώσει η χρονιά στα γήπεδα, όμως αυτό βρήκε αντίθετες τις υπόλοιπες ομάδες.

Μάλιστα, ακόμα και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος ξεκαθάρισε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο – όπως είχε πράξει και πριν από λίγες ημέρες στο enwsi.gr –, ότι θεωρεί εξαιρετική την ιδέα να χρησιμοποιηθεί το στάδιο για αγώνες μπάσκετ και δεν έκρυψε πως είναι ένθερμος υποστηρικτής μιας τέτοιας διαδικασίας, που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα.

Ωστόσο, η χούντα του ελληνικού μπάσκετ με τα μικροσυμφέροντα υπερίσχυσε ξανά! Δεν αποκλείεται μάλιστα η ΑΕΚ να τοποθετηθεί επίσημα εντός της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ενωση ουσιαστικά δεν συμμετείχε στην σημερινή συζήτηση, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήθελαν να βρουν μια λύση για να ολοκληρωθεί η σεζόν στο γήπεδο, αλλά έψαχναν τρόπους να τελειώσουν μια ώρα γρηγορότερα.

Η επικύρωση της βαθμολογίας που ακολούθησε έβαλε την… τελεία στο φετινό πρωτάθλημα, με τις ομάδες να κοιτάζουν -και επίσημα πλέον- την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Βάσει της ψηφοφορίας που έγινε, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής για την αγωνιστική περίοδο 2019/20, ενώ αποφασίστηκε να μην υπάρξει υποβιβασμός για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα τα μέλη της Λίγκας συμφώνησαν οι δύο ομάδες που θα ανέβουν από την Α2 να αγωνιστούν κανονικά. Αν για κάποιο λόγο δεν πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Basket League τότε ΔΕΝ θα αντικατασταθούν. Αυτό ισχύει και για τις υπάρχουσες ομάδες της Basket League.

Ορισμένα από τα κριτήρια συμμετοχής που τέθηκαν προς ψήφιση είναι: συγκεκριμένες γηπεδικές εγκαταστάσεις, κατώτατο συνολικό μπάτζετ 800.00 ευρώ (παίκτες, προπονητές, εφορίες, ταξίδια, ιατρική περίθαλψη κλπ), κατάθεση εγγυητικής επιταγής 200.000 ευρώ (αντί 60.000 που ήταν μέχρι τώρα), να περάσουν οι παρατηρητές διαιτησίας από την ΕΟΚ στον ΕΣΑΚΕ και να υπάρχει οικονομική συνέπεια (να μην χρωστάνε από προηγούμενες σεζόν και αφαίρεση βαθμών αν χρωστούν περισσότερους από 2 μήνες). Αυτά θα κληθούν να ψηφιστούν στο επόμενο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα.

Για όλα όσα αποφασίστηκαν χρειάζεται η επικύρωση της ΕΟΚ.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα