Η νέα «φουρνιά» της ΑΕΚ

Η εμφάνιση του Μανώλη Χατζηδάκη στον φιλικό αγώνα της Εθνικής Παίδων κόντρα στην Ισπανία, έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της ΑΕΚ.

Η εμφάνιση του Μανώλη Χατζηδάκη στον φιλικό αγώνα της Εθνικής Παίδων κόντρα στην Ισπανία, έδειξε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της ΑΕΚ.

Ο 16χρονος άσος, αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο της ηλικίας του και δεν είναι τυχαίο που όσοι τον έχουν δει, μιλάνε για έναν παίκτη που είναι σε αντίστοιχο επίπεδο με τον Δημήτρη Μωραΐτη, όσον αφορά τις δυνατότητες εξέλιξης. Κι οι δύο παίκτες πάντως, υπολογίζονται πολύ για το μέλλον της «Βασίλισσας» και όσον αφορά τον Μωραΐτη, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο από την φετινή σεζόν.

Δεν είναι όμως τα δύο μοναδικά ταλέντα που έχει στο ρόστερ της, η ΑΕΚ. Εκτός από τον 17χρονο Μωραΐτη και τον 16χρονο Χατζηδάκη, υπάρχει και ο Γιώργος Τσαλμπούρης, που είναι μεγαλύτερος ηλικιακά, όντας 20 ετών, αλλά είναι επίσης διεθνής και είναι από τους κορυφαίους της γενιάς του, στην Ελλάδα.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και τον Διονύση Σκουλίδα. Ο 19χρονος σμολ φόργουορντ αποκτήθηκε φέτος και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο, δηλαδή να συμπεριλαμβάνεται στη 12άδα της ΑΕΚ σχεδόν πάντα, δηλαδή όπως ακριβώς προβλέπεται και για τον Δημήτρη Μωραΐτη. Άλλωστε, στο πλάνο που έχουν φτιάξει οι Γιούρι Ζντοβτς και Μάκης Αγγελόπουλος, εκτός από το παρόν, υπάρχει και το μέλλον.

Η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί πολύ με ποιοτικούς ξένους παίκτες, αλλά σαφέστατα αποκτήθηκαν και κάποιοι Έλληνες από τις μικρές ηλικίες, που προστέθηκαν σε όσους είχαν αποκτηθεί από πέρυσι. Πλέον, ο «δικέφαλος» διαθέτει μια νέα «φουρνιά» από εξαιρετικά ταλαντούχους παίκτες, που οι περισσότεροι από αυτούς, θα ξεκινήσουν από φέτος να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής και να «μεγαλώνουν» μπασκετικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η απαραίτητη… μαγιά. Το ταλέντο ξεχειλίζει, η ΑΕΚ έχει κάνει σωστές επιλογές και τα πάντα είναι στα χέρια αυτών των παιδιών, που εφόσον δουλεύουν σκληρά σε καθημερινή βάση, θα βελτιώνονται συνεχώς. Άλλωστε, οι παίκτες που προαναφέραμε, δεν αποτελούν απλώς το μέλλον της «Βασίλισσας», αλλά το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα.

Δείτε επίσης

Ο Αντετοκούνμπο αρχηγός στο All Star Game του ΝΒΑ για 2η συνεχόμενη χρονιά (ΦΩΤΟ)

Είναι ο Βασιλιάς της Ανατολής ο Έλληνας άσος