Όταν η ΑΕΚ άγγιζε το... έπος μέσα στην Τραπεζούντα επί της Τράμπζονσπορ (VIDEO)

Όταν η ΑΕΚ άγγιζε το... έπος μέσα στην Τραπεζούντα επί της Τράμπζονσπορ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ άγγιξε το... έπος, δεν τα κατάφερε, αλλά έφυγε με ψηλά το κεφάλι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ άγγιξε το… έπος, δεν τα κατάφερε, αλλά έφυγε με ψηλά το κεφάλι! Επικράτησε μέσα στην Τραπεζούντα με 2-0, πάλεψε ως το φινάλε για το απόλυτο θαύμα της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, αλλά οι… πληγές από το 1-3 του ΟΑΚΑ στοίχισαν!

Μία άλλη ΑΕΚ, διαφορετική απ’ αυτή του Καρντόσο εμφανίστηκε στην Τραπεζούντα και λίγο έλειψε να «τρελάνει» κόσμο. Η Ένωση νίκησε 2-0, πλησίασε την ολική ανατροπή και αποχαιρέτησε την Ευρώπη με περηφάνια.

Πίστη, πάθος, ελευθερία στον τρόπο παιχνιδιού ήταν τα τρία πράγματα που δούλεψαν ώστε η Ένωση να φύγει από την έδρα του αντιπάλου νικήτρια, δυνατή και πικραμένη βέβαια γιατί μπορούσε την ανατροπή και την πρόκριση. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με τα γκολ των Λιβάγια, Μάνταλου 2-0. Στη φάση του αγώνα, όμως, ο Νέλσον Ολιβέιρα -που ήταν εκ των κορυφαίων- δεν σκόραρε και τ’ όνειρο χάθηκε.

To φιλμ του αγώνα

Ήταν δεδομένο πως για να έχει η ΑΕΚ ελπίδες να ανατρέψει το 1-3 του παγωμένου ΟΑΚΑ απέναντι στην Τράμπζονσπορ, θα έπρεπε να κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα και αυτό να συνδυαστεί με (τουλάχιστον) ένα γκολ. Το 3-5-2 που επέλεξε ο Κωστένογλου ήταν θεωρητικά αμυντικογενές αλλά μόνο θεωρητικά: η ΑΕΚ πίεσε σαν να μην υπάρχει αύριο την τούρκικη ομάδα, την έπιασε στα πράσα εκμεταλλευόμενη την υπεροψία της και μέχρι το 30′ είχε κάνει το 0-2.

Στο 25′, η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε για πρώτη φορά καρπούς όταν ο Ολιβέιρα πίεσε ψηλά, ανάγκασε την άμυνα των γηπεδούχων σε λάθος, ο Λιβάγια βγήκε τετ-α-τετ και άνοιξε το σκορ με υπέροχο πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 όταν ο Όμπι Μίκελ έκανε ένα παρατεταμένο φάουλ στον Ολιβέιρα που ξεκίνησε εκτός περιοχής και κατέληξε μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδωσε (λανθασμένα) το πέναλτι, ο Μάνταλος ευστόχησε και έγινε το 0-2.

Η ΑΕΚ ήθελε άλλο ένα γκολ για να βρει σκορ πρόκρισης και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Ολιβέιρα βρέθηκε τετ-α-τετ και πλάσαρε για να αποκρούσει ο Τσακίρ. Η χαμένη αυτή ευκαιρία άλλαξε και την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ ήθελε ένα ακόμα γκολ στην επανάληψη, η Τράμπζονσπορ μπήκε με ψυχολογία να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου και οι συσχετισμοί υπήρξαν διαφορετικοί: το παιχνίδι έγινε ροντέο, η τούρκικη ομάδα άρχισε να χάνει ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ έχανε δυνάμεις και όλα έδειχναν πως δεν έχει την δυνατότητα να πετύχει το γκολ πρόκρισης.

Οι αλλαγές του Κωστένογλου δεν βοήθησαν, ειδικά η απόφασή του να βγάλει τον κινητικό Μάνταλο για να περάσει στο ματς τον στατικό Γιακουμάκη και το τελικό σφύριγμα βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια αλλά αποκλεισμένη.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X