Δεν μπορούν να βάλουν «φρένο» στη δυναμική της ΑΕΚ, το ξέρουν, το βλέπουν και γι’ αυτό πονάνε!

Δεν μπορούν να βάλουν «φρένο» στη δυναμική της ΑΕΚ, το ξέρουν, το βλέπουν και γι’ αυτό πονάνε!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για έναν πόνο που δεν περνάει με κανένα… παυσίπονο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βλέπει κάποιος την τελική βαθμολογία, που δείχνει την ΑΕΚ στο +5 από τον ΠΑΟ. Βλέπει τις συνολικές νίκες που είναι τρεις περισσότερες για τους Πρωταθλητές Ελλάδος (26-23). Βλέπει τη διαφορά τερμάτων που είναι χαώδης ανάμεσα στις δύο ομάδες (+52 για την ΑΕΚ και +31 για τον ΠΑΟ). Βλέπει ότι η ομάδα του Αλμέιδα πέτυχε 69 γκολ ενώ αυτή του Γιοβάνοβιτς μόλις 47.

Πάμε και στα play off. Η ΑΕΚ πρώτη με 24 βαθμούς έναντι 17 του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ. Η ΑΕΚ 7 νίκες, 3 ισοπαλίες, καμία ήττα, ο ΠΑΟ μόλις 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και μία ήττα. Ο ΠΑΟ δεν κέρδισε στα play off κανένα ματς από τα πέντε στην έδρα του! Τέρματα 18-3 για την ΑΕΚ και 9-4 για τον ΠΑΟ. Στα παιχνίδια μεταξύ των big-5 σε όλη τη σεζόν, πάλι πρώτη η ΑΕΚ με 31 βαθμούς έναντι 27 του ΠΑΟ, με 9 νίκες έναντι 7 του ΠΑΟ και με τέρματα 23-10 έναντι 15-12 του ΠΑΟ.

Σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που αφορούν στο ποδόσφαιρο, το έχουμε καταγράψει αναλυτικά, αποτυπώνεται ότι η ΑΕΚ είναι δύο κλάσεις ανώτερη από όλους τους αντιπάλους της. Κάθε φίλαθλος που απλά έχει μάτια και βλέπει, ότι ομάδα κι αν υποστηρίζει, αναγνωρίζει ότι η ΑΕΚ, όχι μόνο πήρε πανάξια το πρωτάθλημα, αλλά έχει και μια ομάδα που είναι αδύνατο να την κοντράρεις αγωνιστικά.

Μόνοι οι… μπούφοι δεν το καταλαβαίνουν

Η ΑΕΚ είναι στην κορυφή σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Κι αυτό πρέπει να είσαι πολύ μπούφος για να μην το καταλαβαίνεις. Το βλέπει όλη η Ελλάδα, το αναγνωρίζει όλη η Ελλάδα, ότι η ΑΕΚ είναι και πρωταθλήτρια και η καλύτερη ομάδα, έχει τον καλύτερο προπονητή, τους καλύτερους παίκτες, το μεγαλύτερο βάθος ρόστερ, την καλύτερη έδρα, τον περισσότερο κόσμο (βάσει εισιτηρίων) στο γήπεδο, τη μεγαλύτερη συσπείρωση και φυσικά μια ισχυρή διοίκηση που έστρωσε και το δρόμο για όλα τα προαναφερθέντα.

Ο πόνος εκείνων που… θυμήθηκαν όταν βρέθηκαν από κάτω στη βαθμολογία, την προτελευταία αγωνιστική, ότι το πρωτάθλημα τελικά «δεν ήταν δίκαιο», δεν περνάει με τίποτα. Είναι φανερό πως ούτε κάποιο παυσίπονο, στη δική τους περίπτωση, δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Έχουμε διαβάσει κι έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα, που σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ, προκαλούν γέλιο και ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση. Κι αυτός καθώς κάθε «Ενωσίτης» καταλαβαίνει πλέον εύκολα ότι το πρόβλημα των ανταγωνιστών της ΑΕΚ, δεν είναι απλά ότι την είδαν πρωταθλήτρια, αλλά και ότι ξέρουν πολύ καλά μέσα τους, ότι είναι πολύ δύσκολο να την ξεπεράσουν.

Το μόνο που καταφέρνουν με τη «λάσπη»….

Το είχα γράψει και πριν κατακτήσει η ομάδα τον τίτλο, πως ανεξαρτήτως αν θα τα κατάφερνε ή όχι, η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2018, είχε να κάνει με τη δυναμική και με την προοπτική. Το ότι πήρε το πρωτάθλημα και πάει και για το νταμπλ, ασφαλώς και απογειώνει και τη δυναμική και την προοπτική, όπως και την ψυχολογία, ακόμα περισσότερο.

Η πραγματικότητα είναι και το ξέραμε καλά από την επόμενη κιόλας μέρα του πρωταθλήματος του 2018, ότι θα ήταν από δύσκολο έως και απίθανο, εκείνη η ομάδα να είχε ανάλογη διάρκεια. Αντιστοίχως τώρα, το βλέπουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι «απέναντι» ότι τη συγκεκριμένη ομάδα της ΑΕΚ, που έχει μπροστά της μόνο αγωνιστικούς στόχους – εν αντιθέσει με τότε που η προτεραιότητα ήταν (και σε οικονομικό επίπεδο) το γήπεδο – δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση να την… φρενάρουν.

Η λάσπη των «απέναντι», το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και συνεχή εγρήγορση σε όλη την οικογένεια της «Ένωσης». Ας μείνουν λοιπόν με την κορυφή στην προπαγάνδα, σε αυτό εν πάση περιπτώσει που θεωρούν «επικοινωνιακή πολιτική», αλλά που και πάλι δεν πείθει κανέναν.

Η ΑΕΚ δεν γίνεται να κατέβει στο επίπεδό τους και δεν έχει και κανέναν λόγο να το κάνει. Γλέντησε με την ψυχή της το πρωτάθλημα, που το κατέκτησε, έχοντας ισοπεδώσει αγωνιστικά κάθε αντίπαλο κι έχοντας ξεπεράσει κάθε είδους πρόβλημα. Όλοι οι αριθμοί του ποδοσφαίρου (πρέπει να ξέρεις και να μετράς βέβαια) είναι αμείλικτοι υπέρ της και τους βλέπουν κι αυτοί, που απλά δεν θέλουν να τους παραδεχτούν.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα τρόπαιο να κατακτήσει, το βράδυ της επόμενης Τετάρτης στον Βόλο, και δεν μπορεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο. Πόσο μάλλον όταν δεν το… βλέπει καν.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X