Ολυμπιακός: Μηδέν νίκες σε 18 σημαντικά παιχνίδια φέτος!

Ολυμπιακός: Μηδέν νίκες σε 18 σημαντικά παιχνίδια φέτος!

Το απόλυτο αποτυχίας έχει ο Ολυμπιακός στα μεγάλα παιχνίδια τη φετινή σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός δεν έχει κατορθώσει αγωνιστικά να πάρει ούτε ένα ματς απ’ αυτά που χαρακτηρίζουμε «μεγάλα». Πάντα του φταίει κάτι, τη μία η UEFA, την άλλη η ΕΠΟ, την τρίτη η κυβέρνηση με τις… παρακολουθήσεις, μετά τα πανό στην εξέδρα ή τα οφσάιντ που υποδεικνύονται όταν υπάρχουν. Ο παρονομαστής παραμένει κοινός σε όλες τις περιπτώσεις: Αποτυχία.

Είτε μιλάμε για ευρωπαϊκά ματς, είτε για εγχώρια, ο Ολυμπιακός κατάντησε να πανηγυρίζει τις ισοπαλίες, αν έχει παίξει καλά. Επειδή πρόκειται για τον νούμερο 1 προπαγανδιστικό αθλητικό σύλλογο της Ευρώπης, ακόμη κι όταν ο αντίπαλος τον «πατάει» αγωνιστικά, χαίρεται τη μία του ευκαιρία και τη… διαφημίζει. Όπως με το δοκάρι του Χάμες στην Τούμπα. Τι να γράψουν μετά; Ότι δεν ξαναπέρασε το κέντρο;

Ακόμη και στις αναμετρήσεις με Σλόβαν Μπρατισλάβας και Απόλλωνα Λεμεσού, οι προκρίσεις ήρθαν στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός είδε τα γόνατά του να λυγίζουν. Μην κατορθώνοντας να περάσει έστω στην παράταση τις δύο αντιπάλους του. Μην κατορθώνοντας να νικήσει. Στην Ευρώπη η αλήθεια είναι πως ούτε ο ίδιος δεν θυμάται πότε χαμογέλασε τελευταία φορά.

Το… κοντέρ συνεχίζει να γράφει. Μέχρι τώρα βρισκόμαστε στο 0 νίκες σε 18 «μεγάλα» ματς. Τέτοια είναι τα ευρωπαϊκά απ’ τα προκριματικά κιόλας και φυσικά τα εγχώρια ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. «Άσφαιρος», ούτε μια νίκη κι ας ήταν χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα. Όπως το ματς με την Ναντ στο Φάληρο.

Τα ξεχωριστά «must win» σημαντικά ματς του Ολυμπιακού, εκείνα που ήθελαν… καρδιά πρωταθλητή, ήταν 10. Ας θυμηθούμε τις στιγμές σκυψίματος κεφαλιού από την ομάδα του λιμανιού:

Ματς πρόκρισης εντός έδρας με την Μακάμπι Χάιφα, κατέληξε να παρακαλά ο Μανωλάς να λήξει νωρίτερα για να μην ρεζιλευτεί κι άλλο η ομάδα του.

Κομβικό παιχνίδι για την παρουσία του στον όμιλο απέναντι στη Φράιμπουργκ στο Φάληρο, πάρτι των Γερμανών.

Τελευταίο χαρτί για να μείνει ζωντανός στο EuropaLeague κόντρα στην Καραμπάχ εντός έδρας, για ακόμη μια φορά «λίγος» και ηττημένος με άνεση.

Πείσμωσε απ’ αυτά τα αποτελέσματα και ήθελε «αποδείξεις» στο πρωτάθλημα και νέα αρχή. Φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ. Πάλι ήττα με 2-1, με τον Πινέιρο να σώζει από μεγαλύτερο σκορ πείθοντας τον Τρεϊμάνις πως δεν έχει γίνει πέναλτι στον Ολιβέιρα, όπως είχε υποδείξει ο Λετονός.

Η Φράιμπουργκ εκτός, ήταν ουσιαστικά αδιάφορη. Το ματς για τον Ολυμπιακό κομβικό, για να μείνει «ζωντανός» στο κυνήγι έστω της 3ης θέσης του ομίλου. Στο τέλος ισοφάρισαν οι Γερμανοί. Κλασικά, αγωνιστική αποτυχία και διαμαρτυρίες για τη διαιτησία.

Έμειναν οι εγχώριες διοργανώσεις και δύο ντέρμπι… νέων απαντήσεων. Πρώτα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο. Ο Άβιλα έκανε πέναλτι στο τέλος του ματς, η καλύτερη εμφάνιση του Ολυμπιακού αρκούσε απλά για μια ισοπαλία, πολλές φωνές και απειλές αποχώρησης απ’ το πρωτάθλημα. Στην ουσία, ακόμη μια αποτυχία σε αγώνα «δίχως αύριο».

Πεισμωμένοι στο λιμάνι, συσπειρωμένοι, έτοιμοι να δείξουν την… καρδιά και την ποιότητά του. 0-0 εντός έδρας με την ΑΕΚ, με προσευχές στο τέλος του ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να λήξει με ιστορικό θρίαμβο των φιλοξενούμενων που απλά δεν μπόρεσαν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Η δικαιολογία της δουλειάς που δεν είχε γίνει, πέρασε μαζί με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Προετοιμασία στην Ισπανία και έτοιμος ο Ολυμπιακός για μεγαλεία. Έστω, έτοιμος να πάρει κάνα ματς που είχε ανάγκη. Εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ. «Χριστιανοί-λιοντάρια» θύμιζε η αναμέτρηση, πάλι γλίτωσε με το 0-0 η ομάδα του λιμανιού. Κι αυτό το παιχνίδι που «καιγόταν» να το νικήσει, ούτε πλησίασε στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Φτάσαμε στο κρισιμότερο παιχνίδι κυπέλλου, μέχρι το επόμενο. Ημιτελικός, αντίπαλος η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 3-0, απίστευτη καζούρα από την εξέδραμε… πινακίδες για να μη χαθεί ο δρόμος της επιστροφής.

Διαβάστε τη συνέχεια

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X