Για αυτό τον είπαν GOAT: Η μέρα που ο Πελέ δίδαξε (ξανά) μπάλα στους Ευρωπαίους (ΦΩΤΟ)

Για αυτό τον είπαν GOAT: Η μέρα που ο Πελέ δίδαξε (ξανά) μπάλα στους Ευρωπαίους (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Αυτός είναι ο λόγος που τον ονόμασαν κορυφαίο όλων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη σεζόν 1960-61 η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που απέκλεισε την πέντε φορές κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης από το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ήταν για τα προημιτελικά του θεσμού και η πρωταθλήτρια τότε Ισπανίας επικράτησε στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης με 2-1, ύστερα από το 2-2 του πρώτου αγώνα (η Ρεάλ έπαιζε στη διοργάνωση ως κάτοχος). Την κούπα όμως δεν την πήραν οι Καταλανοί. Στον τελικό της Βέρνης, η Μπενφίκα των Άγκουας, Κολούνα, Σαντάνα και Αουγκούστο νίκησε με 3-2 τους «μπλαουγκράνα» και αφαίρεσε από την Ισπανία τα πρωτεία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε συλλογικό επίπεδο.

Ο τελικός του Άμστερνταμ, παρουσία 65.000 θεατών, αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο blockbuster του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο Φέρεντς Πούσκας το ήθελε πολύ. Με δυο δικά του γκολ η Ρεάλ προηγήθηκε 2-0, ενώ ο ίδιος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Μαδριλένους στο 38’, μετά τη διπλή «απάντηση» των «αετών».

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ!

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X