Ο φετινός Γενάρης για την ΑΕΚ, δεν έχει ούτε 15 μέρες

Ο φετινός Γενάρης για την ΑΕΚ, δεν έχει ούτε 15 μέρες
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πως άλλαξε συνολικά όλα τα δεδομένα, η κλήρωση του κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και θα είναι τεράστια υπόθεση για την ΑΕΚ, να μπορέσει να κατακτήσει το φετινό κύπελλο. Με τα δεδομένα που δημιούργησε η κλήρωση, θα είναι η πιο τσαγανάτη κούπα απ’ όλες όσες έχει διεκδικήσει τα τελευταία πέντε χρόνια. Νομίζω άλλωστε πως πρέπει να πάμε πολύ πίσω, σε χρυσές εποχές της ομάδας, για να βρούμε κύπελλο που κατακτήθηκε, έχοντας πετάξει έξω και ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ και ΠΑΟ.

Από την άλλη μεριά, για να ξέρουμε και τι λέμε, τους δυο πρώτους που θα βρει η ΑΕΚ μπροστά της, έχει ξεχάσει από πότε έχει να τους κερδίσει. Και στην φετινή σεζόν ακόμα, ήδη μετρά από μια ήττα και με τους δυο. Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ έχει φτάσει στο σημείο να έχει αποκτήσει κόμπλεξ με τον ΟΣΦΠ ή τον ΠΑΟΚ. Αλλά χειρότερο ακόμα από τις τρεις αποτυχημένες σεζόν που έχει φορτωθεί στην πλάτη της, είναι να της έχει προκύψει κάτι τέτοιο. Αν φτάσει στο σημείο να φοβάται να μπει να παίξει με τους ανταγωνιστές της και να κοιτάζει πως θα το αποφύγει, τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Φυσικά και αυτή η κλήρωση του κυπέλλου, έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στην φετινή ΑΕΚ. Από εκεί που είχε μείνει έντεκα βαθμούς πίσω από την κορυφή και φαινόταν να πηγαίνει στο μια από τα ίδια, προέκυψαν οι συνθήκες να μπορεί να ξαναδώσει δείγματα ανταγωνιστικότητας. Ιδού οι δυο ανταγωνιστές σου (και πιθανώς οι τρεις με τον ΠΑΟ στον τελικό), ιδού και το πήδημα. Θεωρητικά, τόσο απλά είναι τα πράγματα. Πρακτικά βεβαίως, μπαίνει και το κομμάτι το καθαρά ποδοσφαιρικό. Και εδώ οι όροι που παίζεται το παιχνίδι, είναι συγκεκριμένοι.

Δεν γίνεται να πάει με τα ίδια δεδομένα

Με τα ίδια αγωνιστικά δεδομένα του περασμένου Οκτώβρη, που η ΑΕΚ έπαιξε απέναντι στον ΠΑΟΚ και του περασμένου Νοέμβρη που έπαιξε με τον ΟΣΦΠ, δεν γίνεται να προσδοκάς διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εννοείται πως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για παράδειγμα, εκείνη η φάση με το πέναλτι στον Βράνιες που δεν δόθηκε, ήταν κομβική. Ή και το λάθος του Μοχαμάντι που γίνεται μια στις χίλιες. Ωστόσο από την άλλη μεριά, υπάρχει και η ποδοσφαιρική προσέγγιση και σ’ αυτό το ματς αλλά και σ’ εκείνο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που λέει πως από την ΑΕΚ έλλειπαν πράγματα. Και το έλλειμμα θα εξακολουθούσε να υφίσταται, ακόμα και αν ένα από τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικό.

Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ για να μπορέσει να πάει και να διεκδικήσει ένα τρόπαιο στο οποίο θα πρέπει να αποκλείσει σε διπλά ματς τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι ήταν στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο ίδιος ο Γιαννίκης το είπε χθες στους παίκτες του στα αποδυτήρια. Είναι και το αυτονόητο. Και αυτό εξυπακούεται πως περνάει μέσα από την δουλειά που κάνει στα Σπάτα ο Γιαννίκης. Διότι όπως έλεγε και ο Στάνκοβιτς προ ημερών, «ο προπονητής θέλει να εφαρμόσουμε ένα αγωνιστικό μοντέλο όπως αυτό της Σάλτσμπουργκ, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη». Όπως επίσης, δεν μπορεί να γίνει και χωρίς παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτούς που έχεις, θα προσθέσω.

Άλλαξαν οι… χρόνοι και όχι οι ανάγκες

Επομένως εκτός από την αγωνιστική βελτίωση μέσα από την δουλειά, χρειάζεται και αγωνιστική ενίσχυση μέσα από τις μεταγραφές. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να αναλύσω ξανά την κατεπείγουσα ανάγκη για απόκτηση δυο χαφ που θα είναι ενδεκαδάτοι, ποιοτικοί και με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες. Χιλιοαναλυμένο. Απλώς πλέον, μετά την κλήρωση, έπεσε «ψαλίδι» στα χρονικά περιθώρια που έχει η ΑΕΚ, προκειμένου να κάνει τις κινήσεις της για την ενίσχυση. Η μεταγραφική αγορά του Γενάρη έτσι κι αλλιώς είναι μικρή, μόλις 31 μέρες. Η φετινή για την ΑΕΚ, δεν είναι ούτε 15 μέρες.

Τα πράγματα είναι απλά και ποδοσφαιρικά. Η ΑΕΚ στις 18 ή στις 19 Γενάρη, παίζει το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ. Και η ρεβάνς είναι μια εβδομάδα μετά. Η λογική λέει πως η ΑΕΚ πρέπει να πάει σ’ αυτά τα παιχνίδια βελτιωμένη αγωνιστικά, κάτι που θα συμβεί και εφόσον είναι ενισχυμένη μεταγραφικά. Άλλωστε υποθέτω πως αυτός είναι ο λόγος που η ΑΕΚ κοιτάζει να κάνει μεταγραφή ενδεκαδάτου που θα κάνει την διαφορά και όχι ενός ακόμα που θα προστεθεί στο ρόστερ. Επομένως για να μπορέσει ο παίκτης ή οι παίκτες που θα έρθουν, να μπουν στην αγωνιστική εξίσωση για τα ματς με τον ΠΑΟΚ, οι μεταγραφές θα πρέπει να γίνουν πριν από τις 15 Γενάρη. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τα παραδείγματα άλλωστε, η ΑΕΚ τα έχει μπροστά της. Θυμηθείτε πόσο καθοριστικά και πόσο άμεσα βοήθησαν την ομάδα και ο Γιόχανσον και ο Βράνιες, που ήταν στα Σπάτα από την πρώτη μέρα του Γενάρη. Θυμηθείτε επίσης πως ο Αραούχο που ήρθε την τελευταία μέρα του Γενάρη, έβαλε ένα γκολ στο ντεμπούτο του και ξαναβρήκε δίχτυα, μετά από έναν ολόκληρο μήνα. Και γενικώς δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ποδοσφαιρική ανάλυση, για το πόσο ανώφελο θα είναι για την οικονομία της κουβέντας στην φετινή σεζόν, αν η χειμερινή ενίσχυση προκύψει μετά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ.

Μπορώ να αντιληφθώ τις δυσκολίες που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς να βρεις τον παίκτη που θέλεις, στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Δυσκολίες που γίνονται ακόμα περισσότερες, όταν αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε ακόμα πιο στενά χρονικά περιθώρια. Όμως η αλήθεια του ποδοσφαίρου είναι σκληρή. Και αυτή η αλήθεια λέει, πως όταν το βασικό σου έλλειμμα στα φετινά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον ΟΣΦΠ, ήταν τα χαφ σου, δεν γίνεται να προσδοκάς πως θα πας να αντιμετωπίσεις τους ίδιους αντιπάλους και θα έχεις διαφορετικό αποτέλεσμα, χωρίς να ενισχύσεις αυτό το έλλειμμα.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X