Αν το θέλετε, αποδείξτε το!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος και τον στόχο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην αρχή ήταν ο Καρυπίδης και τα μπαλάκια. Μετά ο Καραπαπάς και η γυάλινή του σφαίρα. Μας τα έκαναν τσουρέκια, αλλά δεν έγινε και κάτι πρωτότυπο. Τέλος πάντων η κλήρωση του Κυπέλλου έβγαλε ένα σημαντικό παιχνίδι στη φάση των «8» και όλα τα υπόλοιπα είναι ματς «νιάου». Οπότε μέχρι να φτάσουμε στους «4» θα γλιτώσουμε την κόκκινη, την πράσινη και την ερυθροκίτρινη μουρμούρα τους. Το θέμα είναι τι θα κάνει η ΑΕΚ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η ΑΕΚ έλεγε στην αρχή της σεζόν ότι είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και να δημιουργήσει μία ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αυτά είναι λόγια των δικών της ανθρώπων. Πρακτικά πρωτάθλημα δεν διεκδικούμε, αλλά μπορούμε να παλέψουμε μέχρι τέλους και όπου βγει και να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Να βάλουμε τέλος σε αυτή τη «μαύρη» σελίδα των τελευταίων ετών και να σηκώσουμε και πάλι το τρόπαιο που δεν έχουμε σηκώσει από το 2016.

Πολύ λένε ότι είναι δύσκολη η κλήρωση. Sorry, αλλά αυτά είναι μπούρδες. Τις περισσότερες φορές που η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο το έκανε αποκλείοντας δύο μεγάλες ομάδες, ή μία συν μία που αντιμετώπιζε στον τελικό. Το 2002 απέκλεισε τον Πάοκ στους «8» και πήρε το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Το 2011 απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στους «8» και τον Πάοκ στους «4» για να κατακτήσει το τρόπαιο. Ποια η διαφορά τώρα; Ότι πρέπει να αποκλείσεις ΠΑΟΚ και μετά Ολυμπιακό για να παίξεις πιθανότατα με έναν εκ των Παναθηναϊκού ή Άρη στον τελικό;

Ε και; Είσαι ομάδα που έχει φιλοδοξίες; Είσαι προπονητής που θέλεις να πετύχεις; Είσαι παίκτης που θέλεις να διακριθείς; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ! Πέντε ματς είναι όλα και όλα. Δώστε ότι έχετε και δεν έχετε για να πάρετε το Κύπελλο! Διαγράψτε μία και καλή τη σαχλαμάρα που μόνοι σας έχετε δημιουργήσει με την ομάδα της Τούμπας, βάλτε τέλος στο αρνητικό σερί με το σωματείο του Πειραιά και πάρτε την κούπα!


Αυτή τη φορά κανένας δεν θέλει να ακούσει λόγια. Θέλει μόνο να δει. Το 2021 φεύγει και αφήνει πίσω του πολλές μελανές στιγμές. Βράδια που ο ΑΕΚτζής δε θέλει καν να θυμάται. Θέλει να τα σβήσει από το μυαλό του. Το 2022 αναμένεται να είναι η χρονιά που θα επιστρέψουμε σπίτι μας. Τι πιο ωραίο από το να συνδυαστεί και με μία επιτυχία.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν

Κακά τα ψέματα από δικαιολογίες έχουμε στερέψει. Το πρωτάθλημα «πέταξε» Δεκέμβρη μήνα. Τι θα γίνει αν τον Γενάρη ή το Φλεβάρη χάσεις και το Κύπελλο; Τι προοπτική θα δώσεις στον κόσμο; Θα πρέπει όλοι στον οργανισμό ΑΕΚ να καταλάβουν ότι πρέπει να μάθουν να ζουν με την πίεση των απαιτήσεων των αποτελεσμάτων και δη της νίκης.

Όποιος μπορεί να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, θα έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται και να αποτελεί μέρος του ρόστερ και της ιστορίας της ΑΕΚ. Όποιος δεν μπορεί, όπως πολλοί έδειξαν ότι δεν μπορούν στο ματς με την Κηφισιά, στο καλό. Όποιος και αν είναι.

Ακόμα και αν αυτός είναι ο Γιαννίκης, ο οποίος μετά τη ρεβάνς με την Κηφισιά δήλωσε ικανοποιημένος από τη σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα του. Επειδή λοιπόν όλοι κατάλαβαν ότι τον προπονητή της ΑΕΚ τον στηρίζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για αυτό και μετά την ήττα από τον ΟΦΗ ενεργοποίησε την οψιόν του συμβολαίου του, δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψω αυτό που θα γράψω και να φοβηθώ ότι θα κατηγορηθώ ότι του ροκανίζω την καρέκλα.


Κύριε Γιαννίκη, όταν η ομάδα σου μετά από νίκη 4-0 στο πρώτο ματς με αντίπαλο ομάδα νεοφώτιστη στη SL2 στη ρεβάνς πραγματοποιεί τέτοια εμφάνιση και δηλώνεις ικανοποιημένος, κάτι έχεις κάνει πολύ λάθος. Ή έχεις δει άλλο παιχνίδι, ή δεν ξέρεις που βρίσκεσαι. Καλό λοιπόν θα είναι κάποιοι να του μάθουν. Κάποιος από τον οργανισμό που να… νιώθει τι είναι ΑΕΚ. Τα ίδια και πολύ χειρότερα ισχύουν φυσικά και για τους παίκτες.

Η ώρα της διοίκησης

Σε ένα προηγούμενο blog μου είχα γράψει ότι παίκτες υπάρχουν, το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι. Αυτή η διαρροή της ΑΕΚ εμένα μου έδειξε ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν είμαστε έτοιμοι να φέρουμε έναν παίκτη σε μία θέση που ξέρουμε από τον Οκτώβριο ότι η ομάδα πονάει. Αυτό λοιπόν δεν είναι καλό.

Μπορεί αύριο να προκύψει κάτι άλλο, αλλά όπως η ίδια η ΑΕΚ λέει, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα προχωρημένο. Από τη μία καταλαβαίνω ότι είναι ο βραχνάς 2,5 εκατ. ευρώ για τους έξι παίκτες που δεν είναι στα πλάνα. Αλλά από την άλλη, η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί για να μην τινάξει τη χρονιά στον αέρα. Οπότε; Θα ρισκάρουμε να χάσουμε τη χρονιά, ή θα ρισκάρουμε να διεκδικήσουμε όσα γίνεται περισσότερα; Μην περιμένετε απάντηση από εμένα. Άλλοι πρέπει να τη δώσουν…

ΥΓ: Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε και να περάσετε υπέροχα με τους δικούς σας ανθρώπους. Τα λέμε του… χρόνου!


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X