Αυτά είναι τα συμπτώματα που θεωρούνται ανησυχητικά μετά τον εμβολιασμό (VIDEO)

Μπουρλά: «Ερχεται νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer» (VIDEO)

Ποια συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό θεωρούνται ανησυχητικά;

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο εμβολιασμός αλλά και τα συμπτώματα των πρώτων ωρών γίνονται θέμα συζήτησης στις περισσότερες παρέες.

«Συνήθως εντός των 10 ημερών μπορεί να έχουμε το σύνδρομο της κακουχίας. Πυρετό, δέκατα, μυαλγίες, υπνηλία αυτά τα περιμένουμε» ανέφερε ο κ. Χρουσος, μέλος της Επιτροπής εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τον CDC, πόνο στο σημείο της ένεσης ένιωσαν οι 8 στους 10 μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer, οι 9 στους 10 με τη δεύτερη της Moderna, ενώ, μόλις οι 6 στους 10 με το μονοδοσικό Johnson&Johnson.

Πυρετό παρουσίασε το 16% με Pfizer, το 17% με Moderna και 13% με Johnson&Johnson.


Μετά τη 2η δόση Pfizer, μόλις το 2% είχε ναυτία ή εμετό. Το ποσοστό αυτό με moderna ανέρχεται στο 21% ενώ με το Johnson&Johnson στο 16%.

Πότε όμως τα συμπτώματα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν;

Πέντε είναι οι σοβαρές παρενέργειες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας και ερευνώνται ως σχετιζόμενες με το εμβολιο.

Τις σοβαρές αλλά εξαιρετικά σπάνιες αναφυλακτικές αντιδράσεις τις συναντούμε στα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Ενώ, το γνωστό πλέον VITT, το σύνδρομο που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία έχει συσχετισθεί κυρίως με το σκεύασμα της Astrazeneca αλλά και με το Johnson& Johnson.

Πηγή: Mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X