Επανεκκινεί σήμερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός - Σε λίγες μέρες Ακαδημίες και Ιππόδρομος (VIDEO)

Επανεκκινεί σήμερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός - Σε λίγες μέρες Ακαδημίες και Ιππόδρομος (VIDEO)

«Ανοίγει» ο ερασιτεχνικός αθλητισμός από σήμερα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός «ξεκλειδώνει» και πάλι από σήμερα και αρχίζει πια η επιστροφή του στη κανονικότητα.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, άναψε την Παρασκευή 7 Μαΐου το πράσινο φως για το άνοιγμα (σταδιακά και φυσικά με όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού) του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ετσι από σήμερα 10 Μαΐου ξεκινάνε κανονικά οι προπονήσεις σε όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά, έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα, ενώ ανοίγουν και τα κολυμβητήρια για τους αθλούμενους πολίτες.

Τις επόμενες μέρες θα βγει το «λουκέτο» και σε άλλα αθλήματα και θα γίνει κανονικά επανέναρξη των αγώνων και προπονήσεων, ενώ ανοίγει και ο Ιππόδρομος.

Self tests, rapid tests και κλειστές εξέδρες

Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο. Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια. Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν τα ιδιωτικά γυμναστήρια για τους εμβολιασμένους

Για τα ιδιωτικά γυμναστήρια αρχικά δεν είχε ξεκαθαρίσει πότε θα ανοίξουν κι αυτά. Στην αρχική ανακοίνωση τονιζόταν ότι τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες και να γίνει εισήγηση στην Επιτροπή. Όλα τα παραπάνω με χρήση self-test στις προπονήσεις, που θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Aδωνις Γεωργιάδης όμως, ξεκαθάρισε χθες σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πως εάν όλα πάνε καλά, θα πάμε σε άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 17 του μηνός. Ο Αδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε πάντως, πως σε πρώτη φάση στα ιδιωτικά γυμναστήρια θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Από την άλλη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι το ολικό άνοιγμα των γυμναστηρίων θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, επεσήμανε και ξεκαθάρισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. «Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη βδομάδα» είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X