Μοναδική Βασίλισσα σε όλη την Ευρώπη- Σαν σήμερα η ΑΕΚ σήκωσε το 3ο Ευρωπαϊκό (VIDEO)

Μοναδική Βασίλισσα σε όλη την Ευρώπη- Σαν σήμερα η ΑΕΚ σήκωσε το 3ο Ευρωπαϊκό (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στις 6/5 του 2018 η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ σε μια αξέχαστη βραδιά για όλους τους Ενωσίτες

Πέρασαν 3 χρόνια από εκείνο το βράδυ που η ΑΕΚ και ο αρχηγός της Ντούσαν Σάκοτα σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στον ουρανό του κατάμεστου κλειστού του ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ διοργάνωσε το πιο πετυχημένο Φάιναλ-4 μέχρι σήμερα και με την βοήθεια των οπαδών της το κατέκτησε σε μια βραδιά που θα μείνει στο μυαλό όσων ήταν στο γήπεδο.

Απέναντι στην Ένωση ήταν η πανίσχυρη Μονακό, μια ομάδα πιο ακριβή απο την ΑΕΚ, πιο ποιοτική, που ήθελε και εκείνη να πάρει το τρόπαιο. Η ΑΕΚ όμως δεν γινόταν να χάσει, μπορούσε να το καταλάβει κανείς απο το πρώτο δευτερόλεπτο που έμπαινε στο ΟΑΚΑ. Μόνο που έβλεπε 20.000 «τρελούς» να έχουν μετατρέψει ένα κλειστό γήπεδο σε Νέα Φιλαδέλφεια, συνειδητοποιούσε ότι η κατάκτηση του τροπαίου ήταν θέμα της ΑΕΚ και μόνο.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν απόλυτα ψυχολογικά προετοιμασμένη, αφού της είχε φύγει το άγχος του ημιτελικού και κάνοντας ένα εκπληκτικό ματς στο οποίο σκόραρε 100 πόντους, πήρε το τρόπαιο και έστειλε όλους του ΑΕΚτζήδες στα ουράνια.

Το παιχνίδι φάνηκε απο το πρώτο πεντάλεπτο πώς θα κυλίσει όταν οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν αποφασισμένοι και με την απίστευτη ορμή που τους έδωσε ο κόσμος ξεκίνησαν με ένα 11-2 στο σκορ και δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Ακόμα και στο τέλος που η Μονακό πλησίασε στο σκορ, οι άμυνες του Ντελρόι Τζέιμς καθάρισαν την υπόθεση νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνου του αξέχαστους παιχνιδιού ήταν ο MVP Μάικ Γκριν ο οποίος είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Πάντερ και ο αρχηγός Σάκοτα, πετυχαίνοντας και οι δύο από 16 πόντους, ενώ και ο Μάνι Χάρις που δεν πήγε καλά επιθετικά μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε ένα πανδαιμόνιο, με τον Ντούσαν Σάκοτα να τραγουδάει μαζί με τον κόσμο «Όπως παλιά Βασίλισσα ξανά…» και τους οπαδούς της ΑΕΚ στην εξέδρα να παραληρούν.

Μονακό – ΑΕΚ 94-100

Δεκάλεπτα: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκριν 19 (1), Χάρις 9 (10 ριμπάουντ), Τζέιμς 13, Σάκοτα 16 (3), Ξανθόπουλος 2, Χάντερ 10, Λαρεντζάκης 8 (2), Μαυροειδής 7, Πάντερ 16 (3), Βασιλόπουλος.

ΜΟΝΑΚΟ (Μίτροβιτς): Κούπερ 8 (1 τρίποντο, 9 ασίστ), Έβανς 6 (1), Γκλαντίρ 18 (4), Λακόμπ 12, Ρόμπινσον 13, Κραφτ 9, Τζόζεφ, Κικάνοβιτς 12 (1), Ρούντεζ, Σι 8, Τραορέ 8.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X