Το χρονικό του θρίλερ με το αεροσκάφος και τις υποψίες για αεροπειρατεία (VIDEO)

Το χρονικό του θρίλερ με το αεροσκάφος και τις υποψίες για αεροπειρατεία (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά το θρίλερ που εκτυλίχθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής πάνω από το ελληνικό FIR, έδωσε στην δημοσιότητα στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, επιβεβαιώνεται πως το περιστατικό αφορούσε ένα πολιτικό αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Ο πιλότος του, πάνω από την Ισπανία, άρχισε να έχει υποψίες (άγνωστο μέχρι στιγμής το γιατί) οτι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο ή γινόταν αεροπειρατεία.

Έτσι ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία, κινητοποιώντας το σύστημα «Ρενεγκέιτ» του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα αεροσκάφη των χωρών από τις οποίες θα περνούσε, να καλούνται να το συνοδεύσουν.

Στο σημείο λοιπόν που το FIR Ρώμης συναντά αυτό της Αθήνας, δυτικά της Κεφαλονιάς, το άφησαν τα ιταλικά αεροσκάφη και το παρέλαβαν δύο μαχητικά που είχαν απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

Πάνω από την Κρήτη, στην συνοδεία προστέθηκαν και άλλα δύο άλλα F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα της Κρήτης.

Τα δύο πρώτα επέστρεψαν στη βάση τους στον και συνέχισαν τα άλλα δύο μέχρι η πτήση της η πτήση της ELAL να βγει με ασφάλεια από το FIR Αθηνών και να το παραλάβουν τα Ισραηλινά, περίπου στις 9:00.

Περίπου μία ώρα αργότερα το αεροσκάφος της ELAL προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

πηγή gazzettaplus

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X