35 χρόνια από το Τσερνόμπιλ: Το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία (VIDEO)

35 χρόνια από το Τσερνόμπιλ: Το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία (VIDEO)

Μαύρη επέτειος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σήμερα συμπληρώνονται 35 χρόνια από τη μέρα που στον αντιδραστήρα νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσέρνομπιλ της τότε Σοβιετικής Ένωσης και πλέον της Ουκρανίας, συνέβη ατύχημα της τάξης μέγιστου προβλεπόμενου στη Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων.

Από το ατύχημα, που διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία, πέθαναν επιτόπου δύο από τους εργάτες του σταθμού Τσέρνομπιλ. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και τα εγκαύματα, πέθαναν 28 πυροσβέστες, ενώ 19 επιπλέον θάνατοι διαπιστώθηκαν έως το 2004.

Όπως υπολογίζεται επηρεάστηκε η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια. Οι ποσοστιαίες αυξήσεις των καρκίνων ήταν άνω του 15% στους πληθυσμούς που εκτέθηκαν, με χιλιάδες θανάτους από καρκίνο και λευχαιμία να συνδέονται με το ατύχημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X