Ακόμα και σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι ημερομηνίες χαλάρωσης του lockdown

Δεν τίθεται θέμα διακοπής του πρωταθλήματος από τον Μητσοτάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για την χαλάρωση των μέτρων.

Αντίστροφα πλέον μετράμε για το νέο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οποίο ο Πρωθυπουργός θα οριοθετήσει το πότε και πως θα γίνουν τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης του lockdown. Τις λεπτομέρειες του μηνύματός του, θα καθορίσει η σημερινή σύσκεψη των ειδικών, η οποία θα κάνει τις εισηγήσεις της για όλα τα σχετικά θέματα και από τις οποίες θα κριθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Το σίγουρο είναι πως και φέτος, το Πάσχα θα εορταστεί εντός της πόλης για τους περισσότερους, καθώς δεν θα ανοίξουν οι μετακινήσεις προς την επαρχία υπό τον κίνδυνο της ακόμα μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού.

Τα επικρατέστερα σενάρια

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, τα πρώτα βήματα της νέας απελευθέρωσης θα γίνουν στις 5 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 14 του ίδιου μήνα, όταν και η χώρα θα ανοίξει τις πύλες της στον τουρισμό.

Στις 5 Μαΐου λοιπόν τα καταστήματα λιανικής θα υποδέχονται τους πελάτες χωρίς τον περιορισμό του SMS στο 13032, αλλά με αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα. Από εκεί και πέρα, τότε ή 5 μέρες αργότερα (σ.σ. δηλαδή στις 10 Μαΐου) θα ανοίξει και η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και με αυστηρά μέτρα, ενώ στις 10 Μαΐου θα επιστρέψουν στα σχολεία και οι μαθητές. Μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα αρχίσουν να φτάνουν και οι τουρίστες στην χώρα, θα έχει καταργηθεί και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και η χρήση του SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X