Πέρεθ: «Κανείς παίκτης και ομάδα δεν θα τιμωρηθούν, κάνουμε τη Super League για να σώσουμε το ποδόσφαιρο»

Πέρεθ: «Κανείς παίκτης και ομάδα δεν θα τιμωρηθούν, κάνουμε τη Super League για να σώσουμε το ποδόσφαιρο»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ πέρασε στην… αντεπίθεση μιας και τόνισε πως καμία ομάδα και κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα τιμωρηθεί από την UEFA, ενώ είπε πως η ESL θέλει να σώσει το ποδόσφαιρο.

Ο άνθρωπος ο οποίος ουσιαστικά ξεκίνησε την ιδέα της European Super League μίλησε στο ισπανικό «Chiringuito» και αρχικά είπε: «Η UEFA είναι ένα μονοπώλιο, αλλά πρέπει να είναι πιο ευέλικτη. Εμείς θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, σε μία στιγμή μεγάλου κινδύνου. Αν κερδίσεις, λαμβάνεις 120 με 130 εκ. ευρώ από την UEFA αλλά με την ESL θα είναι περισσότερα τα χρήματα».

Όσον αφορά τις απειλές της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας για αποκλεισμούς των ομάδων που συμμετέχουν στην ESL είπε: «Η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που είναι στην European Super League δεν θα αποκλειστούν από το Champions League και τα εγχώρια πρωταθλήματα. Είμαι 100% σίγουρος, είναι αδύνατον να συμβεί».

Επίσης μίλησε και για το θέμα με τον αποκλεισμό των ποδοσφαιριστών από τις Εθνικές τους ομάδες: «Οι παίκτες να τιμωρηθούν από τις διεθνείς διοργανώσεις και τις Εθνικές ομάδες; Μην ανησυχεί κανείς, δεν θα συμβεί αυτό. Δεν θα αποκλειστούν αν αγωνιστούν στην ESL».

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είπε επίσης: «Η Παρί δεν έχει λάβει πρόσκληση. Δεν έχουμε μιλήσει με τις γερμανικές ομάδες. Ήμαστε 12 ομάδες, θέλουμε να γίνουμε 15. Αν η Παρί και η Μπάγερν αρνηθούν, η ESL θα γίνει κανονικά, είναι ανοησίες πως θα αναβληθεί το πρωτάθλημα» και πρόσθεσε: «Οι 15 ιδρυτικές ομάδες είναι αυτές που έχουμε την μεγαλύτερη σημασία όσον αφορά το κομμάτι της δημοτικότητας. Αλλά και άλλες ομάδες όπως η Νάπολι ή η Ρόμα θα έχουν την ευκαιρία τους να λάβουν μέρος στην διοργάνωση».

Επίσης έκανε επίθεση στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, για τις δηλώσεις του προς τον Ανιέλι και τους υπόλοιπους προέδρους των «12» της ESL: «Είναι γελοίο πως ο πρόεδρος της UEFA προσβάλει τον πρόεδρο ενός τεράστιου ευρωπαικού συλλόγου. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στον ποδόσφαιρο. Ασέβεια και απαράδεκτο».

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ μίλησε επίσης και για τους μισθούς των παραγόντων της UEFA λέγοντας πως κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αμοιβή τους: «Γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι μισθοί των παραγόντων της UEFA και της La Liga; Γιατί δεν έχουν μειωθεί οι μισθοί τους όπως όλων των υπολοίπων μέσα στην πανδημία; Θέλουμε διαφάνεια. Ξέρουμε τα χρήματα που λαμβάνει ο Λεμπρόν Τζέιμς και όχι τον μισθό του προέδρου της UEFA».

Επίσης αναφέρθηκε στην Μπαρτσελόνα λέγοντας: «Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο Λαπόρτα αμέσως κατάλαβε την κρισιμότητα της και δέχθηκε να είναι μαζί με όλα τα μεγάλα σωματεία της Ευρώπης. Η ESL θα σώσει ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο για τους πλούσιους αλλά για όλο το ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσουμε έτσι, το ποδόσφαιρο θα εξαφανιστεί, το 2024 θα ήμαστε ήδη… πεθαμένοι. Είναι ο μόνος τρόπος να σωθούν όλοι, μεγάλες, μεσαίες και μικρές ομάδες».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Άγγλου Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την ESL, ο Πέρεθ είπε: «Ο Τζόνσον έκανε αυτές τις δηλώσεις γιατί του είπαν πως θα… πεθάνει η Premier League. Κι αυτό δεν είναι αλήθεια» ενώ πρόσθεσε: «Το νέο φορμάτ του Champions League για το 2024 είναι κάτι εξωφρενικό. Δεν έχω προσωπικό ενδιαφέρον για να κάνω την ESL. Δεν είμαι ο ιδιοκτήτης της Ρεάλ αλλά ο πρόεδρος της. Θέλω μόνο να σώσω το ποδόσφαιρο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X