Το καλύτερο αριστερό μπακ της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kasapisΤο καλοκαίρι του 1993, οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες «σφάζονται» στα περίχωρα της Λιβαδειάς για χάρη του Τάκη Γκώνια. Θεωρείται σπουδαίο ταλέντο και όλοι θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ, τους αφήνουν να ασχολούνται με τον Γκώνια και τους «κλέβουν» κάτω από τη μύτη τον Μιχάλη Κασάπη. Δηλαδή, ίσως το καλύτερο αριστερό μπακ που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο και φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» για 11 ολόκληρα χρόνια.

Στο πρόσωπο του Μιχάλη  Κασάπη – έχει γενέθλια σήμερα και συμπληρώνει τα 44 του χρόνια – η ΑΕΚ βρήκε τον παίκτη που έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της. Μαζί με τον Τόνι Σαβέβσκι, συνέθεσε εκπληκτικό δίδυμο στην αριστερή πλευρά και έγιναν η δύναμη πυρός της Ενωσης. Εγινε αρχηγός της ομάδας, κατέκτησε μαζί της ένα πρωτάθλημα, τέσσερα κύπελλα και ένα σούπερ καπ. Ηταν μέλος στη συμμετοχή στο πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ, βασικός και αναντικατάστατος σε όλα τα χρόνια.

Ο Κασάπης βίωσε τη σκληρή επιβολή της «παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εγκληματική παρουσία του Δημητρόπουλου στο ματς με τον ΟΣΦΠ το 1999 στιγμάτισε την καριέρα του. Τιμωρήθηκε με την εξοντωτική ποινή των 30 αγωνιστικών, που στην πορεία μειώθηκε απλά σε 21. Επί της ουσίας, έχασε μια ολόκληρη σεζόν, αλλά και την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη καθώς η Μονακό ενδιαφερόταν έντονα, ωστόσο θα κουβαλούσε την ποινή του και αυτό απέτρεψε τους Μονεγάσκους.

Δυστυχώς, όλα τα πράγματα δεν τελειώνουν ωραία. Το 2004 ο Κασάπης δέχτηκε επίθεση στους Θρακομακεδόνες και πιέστηκε να αποχωρήσει. Το θετικό είναι πως ο Κασάπης δεν έφυγε ποτέ δίπλα από την ΑΕΚ. Και πριν από λίγες εβδομάδες, εμφανίστηκε έπειτα από πολύ καιρό στην πρεμιέρα της νέας εποχής με τον Δημήτρη Μελισσανίδη – τον άνθρωπο που τον έφερε στην ΑΕΚ – να ηγείται της Ενωσης.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”sfZksXIqKvk” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X