ΑΕΚ γερά και Χρόνια σου Πολλά! -Τα 97α γενέθλια της! (VIDEO)

Το enwsi.gr γιορτάζει την ΑΕΚ και τα 97α γενέθλια της...

Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την ΑΕΚ. Ο σύλλογος, η Ιστορία της, οι μνήμες, οι θύμισες τους παρελθόντος, το σήμερα και το μέλλον της, μα πάνω από όλα ο κόσμος της γιορτάζουν. Τα 97α γενέθλια του συλλόγου.

Το πιο περήφανου, του πιο ταλαιπωρημένου, του μεγαλύτερου ελληνικού. Της ΑΕΚ!

Το αγωνιστικό μομέντουμ θα είναι πάντα μία ξεχωριστή κουβέντα. Που χρειάζεται ανάλυση και πάντα θα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης. Ομως τα φετινά γενέθλια βρίσκουν την ΑΕΚ προ των πυλών για να μπει η ποδοσφαιρική ομάδα στο σπίτι της. Για να πάει η μπασκετική στο παλάτι των Λιοσίων. Για να βρει στέγη και η υπερομάδα του Παπασταμάτη στο χάντμπολ. Για να βρουν μόνιμη στέγη της ερασιτεχνικά τμήματα. Για να έχει σπίτι ξανά η ΑΕΚ.

Η Νέα Φιλαδέλφεια λοιπόν την περιμένει και όλων των μυαλών περιστρέφεται γύρω από την «Αγιά Σοφιά». Εκεί που αναμένεται να μπει την σεζόν 2022/23, όπως όλα δείχνουν, μετά την Σαββατιάτικη αποκάλυψη του αγαπημένου μας «Δικέφαλου».

Η ΑΕΚ έχει τον δικό της μοναδικό τρόπο να σε κάνει να «δένεσαι» μαζί της. Να χαίρεσαι, να λυπάσαι, να ζεις κάθε στιγμή μαζί της. Σαν να είναι στιγμή της ζωής σου… Γιατί η ΑΕΚ δεν είναι απλά τρόπος ζωής. Είναι η ίδια η ζωή, γιατί ο καθένας την επέλεξε…

Χρόνια Πολλά λοιπόν ΑΕΚάρα.

Μοναδική και σπάνια…

13/4/1924 – Ίδρυση της ΑΕΚ

Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως ιδρύθηκε σχεδόν στη μέση της άνοιξης του 1924 στην Αθήνα. Η απόφαση για τη δημιουργία της ΑΕΚ πάρθηκε στις 13 Απριλίου του 1924 στο μαγαζί αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου, που βρισκόταν στην τότε στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου 24 στην Αθήνα.

«Σκοπός του συλλόγου είναι η περισυλλογή και συγκέντρωσις των εκ Κωνσταντινουπόλεως εν Αθήναις και Πειραιεί αθλητών προς συνέχισην του έργου των διαφόρων Αθλητικών Σωματείων Κωνσταντινουπόλεως, των οποίων ενεργά μέλη ήσαν οι αθληταί ούτοι, καθώς και η διάδοσις της γυμναστικής και του φιλάθλου αισθήματος παρά τη νεολαία και ιδία τη εκ Κωνσταντινουπόλεως τοιαύτη, προς διάπλασιν αλκίμων σωμάτων, ψυχών θαρραλέων και χαρακτήρων ευγενικών, ικανών προς εκπλήρωσιν πάντων των προς την Πατρίδα, τα άτομα, την Κοινωνίαν και την οικογένειαν υποχρεώσεων, ενισχυομένης ούτω εν πνεύματι αμίλλης και αδιασπάστου εθνικής αλληλεγγύης της προόδου του Έθνους»…

Ως έμβλημα επελέγη ο δικέφαλος αετός και χρώματα το χρυσό και το μαύρο, εμπνευσμένα όλα από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με στόχο να θυμίζουν σε όλους τις ένδοξες αθλητικές παρακαταθήκες των Ελλήνων της Πόλης.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο αποτελούσαν οι:

Κώστας Σπανούδης: Πρόεδρος και υπουργός αργότερα στην κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου

Νίκος Ελεόπουλος: Αντιπρόεδρος και καθηγητής του Αθηναϊκού Κολλεγίου. Αυτός είχε παραχωρήσει στην Ένωση τα γραφεία της ΧΑΝ

Κώστας Δημόπουλος: Γενικός Γραμματέας και παίκτης της ομάδας

Τιμολέων Ταγάρης: Ταμίας

Μενέλαος Καροτσιέρης: Σύμβουλος

Μίλτος Ιερεμιάδης: Σύμβουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X