ΑΕΚ: Τα 9 διπλά που την κρατούν «όρθια» για την Ευρώπη (VIDEO)

Εικόνες από το Αρης-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κάνει πορεία πρωταθλητισμού στις εκτός έδρας αναμετρήσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τη χθεσινή νίκη επί του Αρη με 3-1 στη Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ συμπλήρωσε 9 νίκες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της στη Super League μέχρι σήμερα, κάτι που την κρατάει ζωντανή στη μάχη για την Ευρώπη.

Η Ενωση έχει συγκεντρώσει συνολικά 29 βαθμούς σε 15 εκτός έδρας αναμετρήσεις στο φετινό πρωτάθλημα, ούσα δεύτερη στη σχετική κατάταξη πίσω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει 33 βαθμούς σε 14 αγώνες.

Πάμε όμως να δούμε ένα ένα τα φετινά διπλά της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η αρχή έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου όταν η Ενωση φιλοξενήθηκε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό για την 2η αγωνιστική της Super League. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έφτασε στη νίκη με 2-0 με γκολ των Λιβάγια (68′) και Μάνταλου (87′) κι ενώ ενδιάμεσα ο Τσιντώτας είχε αποκρούσει πέναλτι του Ματσόλα.

Επόμενη εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΚ ήταν στις 25 Οκτωβρίου, όταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η Ενωση φιλοξενήθηκε στα Ιωάννινα από τον ΠΑΣ, τον οποίο κέρδισε με 1-0 με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 16ο λεπτό.

Ενα μήνα αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου, η Ενωση φιλοξενήθηκε στην Τρίπολη από τον Αστέρα και πήρε μια σημαντική νίκη με 2-1. Ο Μάρκο Λιβάγια άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό για να ισοφαρίσει ο Μπαράλες λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τη νίκη στους κιτρινόμαυρους έδωσε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με γκολ στο 58ο λεπτό του αγώνα.

Στις 13 Δεκεμβρίου, η Ενωση αγωνίστηκε στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε τη νίκη με 4-3 σε έναν αγώνα-θρίλερ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δυο γκολ του Ανσαριφάρντ κι ένα του Λιβάι Γκαρσία έκαναν το 3-1 του πρώτου ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να μη καθαρίζει τη νίκη και να χρειάζεται ένα ακόμη γκολ, από τον Νέλσον Ολιβέιρα στο 88ο λεπτό του αγώνα.

Οι επόμενες τρεις εκτός έδρας νίκες της ΑΕΚ πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο. Αρχικά, στις 11 Ιανουαρίου, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 1-0 της Λαμίας με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 9ο λεπτό, για να ακολουθήσει τρεις μέρες αργότερα, η πρώτη επικράτηση έναντι του Αρη στη Θεσσαλονίκη. Σκόρερ για την Ενωση, ο Λιβάι Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 65ο λεπτό.

Το τρίτο διπλό μέσα στον Ιανουάριο, πραγματοποιήθηκε την τελευταία μέρα του μήνα, όταν η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Η Ενωση πέτυχε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (Σάκχοφ στο 43ο και Τάνκοβιτς στο 71ο λεπτό) και νίκησε με 2-0.

Στις 15 Φεβρουαρίου, η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Λάρισα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στο Αλκαζάρ για την 22η αγωνιστική της Super League και πήρε τη νίκη με 4-2, σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε. Η Ενωση προηγήθηκε με δυο γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα, όμως ο Ακούνια ισοφάρισε σε 2-2 για τη Λάρισα. Στο 90ο λεπτό, ο Αλμπάνης έκανε το 3-2 αλλά το φινάλε ήταν ακόμη πιο δραματικό. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αθανασιάδης έπιασε πέναλτι του Μουκαντζό και στην αντεπίθεση ο Σιμάνσκι έκανε το τελικό 4-2 για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Τέλος, χθες, 12 Απριλίου, η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Αρη στη Θεσσαλονίκη για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ και με μια κυριαρχική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με 3-0 με γκολ των Τάνκοβιτς, Βασιλαντωνόπουλου και Ανσαριφάρντ, με τους γηπεδούχους απλά να μειώνουν με τον Μαντσίνι στο δεύτερο ημίχρονο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X