Η ΑΕΚάρα στο Χαριλάου με μισή ομάδα έκανε πάρτι με 1-3 και είναι εδώ για την Ευρώπη!

Η ΑΕΚάρα στο Χαριλάου με μισή ομάδα έκανε πάρτι με 1-3 και είναι εδώ για την Ευρώπη!
Photo Credits: INTIME

Η βαριά φανέλα της ΑΕΚ εξαφάνισε τον Αρη και έδωσε τεράστια νίκη ψυχολογίας και βαθμολογικής σημασίας μέσα στη Θεσσαλονίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά και όσοι το λησμονούν και το ειρωνεύονται κατά περιόδους, το κατάλαβαν για τα καλά σήμερα.

Με συγκλονιστικά αποθέματα δυνάμεων, με αυταπάρνηση, συγκέντρωση και εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Χιμένεθ, η ΑΕΚ έκανε ξανά πάρτι στο Χαριλάου, άδειασε από νωρίς τις γειτονικές εξέδρες και εξαφάνισε τον Αρη, επικρατώντας με 3-1, χάρη στα γκολ των Τάνκοβιτς, Βασιλαντωνόπουλου και Ανσαριφάρντ, ενώ είχε ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ.

Επειτα από σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, ο Χιμένεθ αποφάσισε και επέλεξε διάταξη με τρία χαφ. Κρίστισις ως εξάρι, με Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο σε ρόλους κεντρικών χαφ, όσους είχαν απομείνει στην άμυνα (Βασιλαντωνόπουλος και Λόπες στα άκρα, Σβάρνας και Νεντελτσεάρου κεντρικό δίδυμο), τον Τάνκοβιτς αντί του Αλμπάνη που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και τον Λιβάι στα άκρα και τον Ανσαριφάρντ αυτήν τη φορά στην κορυφή της επίθεσης.

Η τριάδα έκανε τη διαφορά

Όπως έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές – και ειδικά στο ξεκίνημα της εποχής Χιμένεθ, όταν υπήρξαν συνεχόμενες επιτυχίες για την Ενωση – η συνταγή με την τριάδα στα χαφ, λειτούργησε εξαιρετικά για την ΑΕΚ. Ειδικά από τη στιγμή που σε αυτήν την τριπλέτα περιλαμβανόταν ο Γαλανόπουλος, που με την κάθετη κίνηση που κάνει μπορεί να καλύψει χιλιόμετρα, δίνοντας ένταση και νεύρο. Η ΑΕΚ κυριάρχησε στον άξονα, αλλά παράλληλα ήταν απόλυτα αποφασιστική και συγκεντρωμένη στις κινήσεις της.

Ο Τάνκοβιτς πέρασε κάθετη στον Λόπες και εκείνος κέρδισε το πέναλτι από τον Ροζ, με το οποίο ο Σουηδός έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ από νωρίς (12’). Η άμυνα της Ενωσης ανταπεξήλθε σωστά στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσει ο Αρης και η ομάδα έπαιζε εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ανσαριφάρντ έκλεψε και μοίρασε σωστά την μπάλα, ο Σιμάνσκι έδειξε αλτρουισμό και ο Βασιλαντωνόπουλος – που θα παραμείνει ένα μυστήριο γιατί δεν πήρε ποτέ περισσότερες ευκαιρίες – έκανε το 2-0 (29’).

Πριν προλάβει ο Αρης να συνέλθει, η ΑΕΚ του κατάφερε και τρίτο χτύπημα με το πέναλτι που κέρδισε ο Γαλανόπουλος και αξιοποίησε ο Ανσαριφάρντ (37’). Η ΑΕΚ είχε κάνει ονειρικό παιχνίδι, ο Αρης έδειχνε σοκαρισμένος και πλήρως αδύναμος να αντισταθεί, έστω και αν πολλές φορές χρησιμοποίησε κάθε μέσο. Οι παίκτες του έπαιζαν δυνατά, πολλές φορές «βρώμικα» και χτυπούσαν στο ψαχνό, αλλά αυτό δεν έκαμψε την Ενωση.

Αψογη διαχείριση

Από εκεί και έπειτα, η ΑΕΚ έπρεπε να διαχειριστεί το ματς. Κάτι όχι δύσκολο, καθώς πέραν της όποιας πίεσης θα έβαζε ο Αρης, υπήρχαν και αρκετά ζητήματα με παίκτες της ΑΕΚ που έπαιζαν στο όριο και δεν είχαν αντοχές σε φυσική κατάσταση και πιθανούς τραυματισμούς. Ο Χιμένεθ είχε πάρει το ρίσκο να παίξει και με τους τρεις διαθέσιμους χαφ που είχε στην αρχική 11άδα, στην άμυνα μόνη επιλογή ήταν ο Μιτάι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αρης πίεσε θέλοντας να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ και το βρήκε. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε συνοχή, άφησε αδικαιολόγητα πολλούς χώρους και το πλήρωσε με το σουτ εν κινήσει του Μαντσίνι (56’). Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το πρόβλημα τραυματισμού του Βασιλαντωνόπουλου που ανάγκασε τον Χιμένεθ να ρίξει τον Μιτάι στο ματς και να παίξει από εκεί και έπειτα το παιχνίδι με τον Λόπες δεξί μπακ!

Ωστόσο, για την ΑΕΚ ήταν σημαντικό πως το γκολ που δέχθηκε ήταν και η τελευταία φορά που απειλήθηκε. Παρά την κόπωση, με την αυταπάρνηση των παικτών της, αλλά και τις εξαιρετικές κινήσεις του Χιμένεθ, κατάφερε όχι απλά να κρατήσει στην άμυνα, αλλά και να είναι εκείνη που είχε κλασικές ευκαιρίες. Ο Ισπανός έριξε στο ματς Μάνταλο και Ολιβέιρα, περνώντας τον Μάνταλο στον άξονα δίπλα στον Σιμάνσκι και μεταφέροντας τον Καρίμ στα δεξιά (ενώ λίγο αργότερα, τοποθέτησε εκεί τον Κοσίδη).

Η ΑΕΚ είχε μεγάλες ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ (62’) και τον Σιμάνσκι (79’), ενώ σε όλο αυτό το διάστημα η μοναδική απειλή ήρθε στο 80’, όταν ο Λόπες πρόλαβε με σωτήρια προβολή το σουτ του Σάσα μέσα από την περιοχή. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε στα τελευταία λεπτά, όταν ο Μάντζιος τα έπαιξε όλα για όλα και αγωνίστηκε με 4-4-2, έχοντας και τον Μήτρογλου στο αρχικό σχήμα.

Αρης-ΑΕΚ 1-3

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Κουέστα, Σούντγκρεν (70’ Γκανέα), Ροζ, Δεληζήσης (86’ Ματίγια), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο (46’ Μάνος), Μπερτόλιο, Σίλβα (87’ Μήτρογλου), Μαντσίνι (70’ Γκαρσία)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (60’ Μιτάι), Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος (64’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκαρσία (65’ Ολιβέιρα), Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης)

Ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ροζ (36’), Μπερτόλιο (54’), Γκαρσία (74’) – Γαλανόπουλο (23’), Σβάρνα (27’), Λόπες (43’), Σιμάνσκι (74’), Νεντελτσεάρου (82’), Τσιντώτας (90’+).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X