Πετρούνιας: Σηκώνει «Λευκή κάρτα» στη σημερινή γιορτή της Ολυμπιακής ημέρας

Πετρούνιας: Προκρίθηκε πρώτος στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το γκρέμισμα των τειχών ήταν ειρήνη. Η παύση των εχθροπραξιών επτά μέρες πριν και επτά μέρες μετά τους αγώνες ήταν ειρήνη. Η ολυμπιακή εκεχειρία ήταν ειρήνη. Το ύψιστο  πανανθρώπινο αγαθό, το ανεκτίμητο, το αδιαπραγμάτευτο, η ειρήνη διαπερνούσε απ΄ τα αρχαία ελληνικά χρόνια, κοινωνίες αξίες και θεσμούς. Και ο αθλητισμός, αφορμή και προϋπόθεση, έναυσμα και επιρροή, σαν ένα μαγικό ραβδί, σταματούσε πολέμους και εχθροπραξίες.

Ο αθλητισμός έχει δύναμη και οντότητα, διαμορφώνει ιδέες και συνειδήσεις και η σημερινή Ολυμπιακή ημέρα της 6ης Απριλίου, δεν είναι απλά μια ημέρα γιορτής. Δεν είναι η ημέρα όπου… «σαν σήμερα, το 1896 ξεκίνησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες». Είναι η ημέρα όπου ο διεθνής οργανισμός «Peace and Sport» επέλεξε να προσδώσει βαρύνουσα σημασία, αναδεικνύοντάς την σε ημέρα-γιορτή για την ειρήνη και τα άλλα υψηλά ιδανικά, που καλλιεργεί ο αθλητισμός.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X