Γκολ από τερματοφύλακα 20 χρόνια μετά! (VIDEO)

Γκολ από τερματοφύλακα 20 χρόνια μετά! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Με αφορμή το γκολ της ισοφάρισης του Παπαδόπουλου στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σωστά παραλληλίστηκε με τον Αριάν Μπεκιάι ο Νίκος Παπαδόπουλος, μόλις διαμόρφωσε το 2-2 για τον Αστέρα Τρίπολης στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αλβανός τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν ο προηγούμενος τερματοφύλακας που σκόραρε σε ροή αγώνα, πριν από 20 χρόνια. Μάλιστα, είχε καταφέρει ό,τι κι ο Παπαδόπουλος χθες: Ισοφάρισε τον Πανηλειακό σε 2-2, με γκολ που πέτυχε με κεφαλιά (η μόνη διαφορά) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ η ομάδα του έχανε με 2-0 μέχρι το 79’! Δεν ήταν, όμως, ο πρώτος ή ο μοναδικός.

Το ίδιο είχε καταφέρει τυπικά ο Νίκος Σαργκάνης στις 27 Ιανουαρίου 1985 στην Πάτρα. Λέμε «τυπικά», διότι το γκολ επιτεύχθηκε με σουτ στην επαναφορά από πέναλτι που εκτέλεσε ο διεθνής γκολκίπερ και απέκρουσε ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Παναχαϊκής (η οποία νίκησε 3-1, με τον Σαργκάνη να είναι αρνητικός).

Γκολ με σουτ έχει στο ενεργητικό του και ο Γεράσιμος Σαρρής του Ολυμπιακού Βόλου, όμως όταν το πέτυχε, στην εκτός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα με 4-1, στις 11 Ιουνίου 1972, δεν αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας. Η ομάδα του είχε ξεμείνει από παίκτες και ο αείμνηστος Αντώνης Γεωργιάδης τον έριξε στο ματς ως επιθετικό στο 61’. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σαρρής σκόραρε!

Ο Παπαδόπουλος σκόραρε για πρώτη φορά ύστερα από 157 επίσημες συμμετοχές. Πρώτος στην περίεργη αυτή λίστα για την Α’ Εθνική είναι ο Σαργκάνης με 6 γκολ (4 με τον Ολυμπιακό/2 με τον Παναθηναϊκό), ακολουθεί ο Σιδηρόπουλος (2 με τα Τρίκαλα) κι από ένα έχουν ο πρώτος «διδάξας», Ανδρέας Φιλώτας (Ολυμπιακός Λευκωσίας, 1968) και ο Ηλίας Ατματσίδης (ΑΕΚ, 1999).

Ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί άλλη μία φορά γκολ από τερματοφύλακα στο παρελθόν, χωρίς όμως να του στοιχίσει βαθμολογικά. Ηταν 12 Μαρτίου 1972, όταν έπαιξε στα Τρίκαλα και προηγήθηκε 2-0 (9’ Ελευθεράκης, 19’ Γραμμός), πριν δεχθεί τη μείωση του σκορ στο 50’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο μετέπειτα διεθνής γκολκίπερ, Γιώργος Σιδηρόπουλος. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X